FIFA renunţă la ideea de a avea 48 de echipe la Campionatul Mondial din 2022. Câte naţionale vor lua startul în Qatar

23 mai 2019 2497 afişări Fotbal Extern
FIFA renunţă la ideea de a avea 48 de echipe la Campionatul Mondial din 2022. Câte naţionale vor lua startul în Qatar

FIFA plănuia ca în 2022, la Campionatul Mondial din Qatar, să participe un număr record de 48 de echipe naţionale, însă forul condus de Gianni Infantino a abandonat această idee.

Un turneu final cu 48 de formaţii ar fi necesitat cel puţin două ţări care să găzduiască competiţia, iar FIFA a recunoscut că "după un proces complex şi îndelungat ne-am dat seama că schimbarea nu poate avea loc acum", se arată într-un comunicat.

Analiza FIFA a indicat că niciun alt stat din zonă, cum ar fi Emiratele Arabe Unite, Bahrain sau Arabia Saudită, nu poate găzdui meciuri de la Campionatul Mondial din 2022 până când infrastructura şi legăturile economie cu Qatar nu vor fi puse la punct: "Fiind într-un stadiu avansat al pregătirilor, analia noastră a arătat că este nevoie de verificări suplimentare şi de modificări logistice în ţara gazdă, astfel că era nevoie de mai mult, iaro o decizie trebuia luată până la termenul limită din iunie", mai scrie FIFA.
 
Astfel, turneul final din Qatar va rămâne cu 32 de echipe la start. Campionatul Mondial din 2022 va aduce o premieră prin faptul că partidele se vor juca iarna, în intervalul 21 noiembrie 2022 - 18 decembrie 2022. 
 
În schimb, ideea de a avea 48 de echipe la Campionatul Mondial are şanse mari să fie pusă în aplicare în 2026, când Canada, Mexic şi Statele Unite ale Americii se vor ocupa de organizare.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.