FIFA pregăteşte o schimbare importantă! Înfiinţarea unei noi competiţii şi înlocuirea cu una existentă

14 mar 2019 5171 afişări Fotbal Extern
FIFA pregăteşte o schimbare importantă! Înfiinţarea unei noi competiţii şi înlocuirea cu una existentă

FIFA va decide vineri dacă un proiect, pentru organizarea unei noi competiţii între cluburi, va fi înfiinţată. Evenimentul va avea loc la Miami, unde se va hotărî dacă aşa numita Cupă Mondială a cluburilor va lua fiinţă. Prima ediţie ar urma să aibă loc în perioada 17 iunie – 4 iulie 2021, iar Cupa Confederaţiilor ar dispărea în acest context.

FIFA a creat un grup de experţi, după ce la începutul anului trecut opoziţia nu a acceptat propunerea. Astfel, prima ediţie ar urma să fie una pilot, iar în funcţie de rezultate va continua sau nu. Dacă totul decurge normal şi se va decide că proiectul trebuie să aibă continuitate, turneul va fi organizat la diferenţă de 4 ani.

Prima ediţie a Cupei Mondiale a cluburilor ar urma să reunească 8 reprezentante. America de Sud (CONMEBOL), Africa (CAF), Asia (AFC), America de Nord şi Centrală (CONCACAF) şi-au dat ok-ul pentru participare. Potrivit documentelor, sistemul prin care se vor decide echipele calificate va fi lăsat la latitudinea confederaţiilor.

Deşi UEFA a criticat lipsa de transparenţă a celor de la FIFA şi nu susţine iniţiativa pe motiv că în acest moment calendarul competiţional este oricum foarte încărcat, Gianni Infantino nu renunţă. Preşedintele FIFA afirmă că turneul va reuni  24 de cluburi la ediţiile următoare.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.