EXCLUSIV | Mutu îi poate călca pe urme lui Zidane: ”Cred că sunt excepţiile de la regulă”. Legătura dintre foştii decari

28 ian 2019 2118 afişări Fotbal Extern
EXCLUSIV | Mutu îi poate călca pe urme lui Zidane: ”Cred că sunt excepţiile de la regulă”. Legătura dintre foştii decari

Cristi Vlad (41 de ani), preşedintele echipei Petrolul Ploieşti, a vorbit în cadrul emisiunii ProSport Livedespre performanţele pe care le poate realiza Adrian Mutu (40 de ani) în cariera de antrenor. Oficialul prahovenilor l-a cunocut pe fostul decar şi este convins că va reuşi, aşa cum a făcut şi din postura de fotbalist. Îl dă ca exemplu pe Zidane, care a bifat peformanţe remarcabile pe ambele planuri.

Vlad are şi un mic reproş la adresa lui Mutu. Consideră că ar fi trebuit să înceapă de la copii şi juniori şi nu direct în Liga 1, aşa cum a procedat când a dat curs ofertei venite de la FC Voluntari. ”Eu pentru Adi mi-aş fi dorit să înceapă de undeva de jos, unde presiunea nu e foarte mare. Probabil de asta a ales acum echipa U21 a lui Al-Wahda, pentru a-şi forma limbajul, pentru a-şi forma nişte lucruri şi a trasa nişte idei. Eu îi doresc mult succes şi să ajungă un antrenor la fel de mare cum a fost şi ca jucător. Eu cred că foarte greu va mai ajunge un jucător român să marcheze peste 100 de goluri în Serie A, foarte greu. Nu trebuie să fi fost neapărat un mare fotbalist ca să ajungi un mare antrenor.

Zidane, de exemplu a reuşit. Nu mai vorbim de jucătorul Zidane şi apoi de antrenorul Zidane cu nenumărate trofee. Cred că sunt excepţiile de la regulă”, a declarat Vlad la ProSport Live.

Adrian Mutu a pregătit-o pe FC Voluntari în perioada aprilie – iunie 2018, iar ulterior a preluat echipa sub 21 de ani a lui Al-Wahda.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.