Vitoria Guimaraes – FCSB 1-0! Dezastru pentru vicecampioana României. Portughezii merg mai departe cu un gol marcat din penalty

Vitoria Guimaraes - FCSB 1-0! Dezastru pentru vicecampioana României. Portughezii merg mai departe cu un gol marcat din penalty
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • În tur, cele două echipe au remizat, la Giurgiu, 0-0
  • Vintilă a avut parte de un debut nefericit pe banca FCSB-ului. Elevii săi au pierdut duelul cu Gaz Metan, scor 0-4.

Vitoria Guimaraes – FCSB 1-0 (Tapsoba 52)
 

Echipele de start:

  • Vitoria Guimaraes: Jesus – Sacko, Tapsoba, Bondarenko, Hanin – Poha, Al Musrati, Rodrigues (Teixeira 75) – Rochinha, Duarte, Davidson (Rafa 86)
  • Rezerve: Oliveira Miguel – Almeida, Lucas Soares, Andre Pereira, Venancio
  • FCSB: Bălgrădean – Crețu (Roman 27), Planic, Cristea, Soiledis (Moutinho 72) – Ov. Popescu, Pintilii (Gnohere 46), Vînă – Panțîru, Fl. Tănase, Fl. Coman
    Rezerve: Niga – Gnohere, Moutinho, Oaidă, M. Roman, Marc, Ad. Popa

Minutul 90+3: Final de meci! FCSB este eliminată din play-off-ul Europa League și ratează calificarea în grupele unei competiții europene pentru al doilea an la rând. CFR Cluj este singura reprezentantă a României și își va afla mâine adversarele din grupa de Europa League.


Minutul 88: FCSB este aproape eliminată! Portughezii nu mai atacă și încearcă să mențină rezultatul. Vicecampioana României ar putea obține calificarea dacă va marca dramatic în finalul partidei.


Minutul 75: O primă modificare în tabăra portughezilor! Iese Rodriguez, iar în teren intră decarul Joao Teixeira. FCSB l-a trimis în teren pe Moutinho, în locul lui Soiledis.


Minutul 61: Guimaraes se joacă cu ocaziile! Duarte îl driblează pe Bălgrădean, ajunge cu mingea în tușă și este nevoit să trimită înapoi. Acesta lasă mingea pentru șutul lui Rochinha, dar mingea nu nimerește spațiul porții și scorul rămâne 1-0.


Minutul 58: Aproape de 2-0! Davidson intră în careu, este întâmpinat de Cristea și încearcă un șut la colțul lung, dar mingea trece pe lângă poartă.


Minutul 52: GOOL Guimaraes! Tapsoba trage pe jos, lângă bară. Bălgrădean se întinde dar nu a putut respinge și portughezii conduc cu 1-0. FCSB are nevoie de un gol pentru a se califica.


Minutul 52: Penalty pentru Guimaraes! Davidson este faultat clar în careu de Mihai Roman și centralul partidei nu stă pe gânduri. Tapsoba se pregătește să execute.


Minutul 46: S-a reluat jocul! Bogdan Vintilă l-a înlocuit pe Mihai Pintilii cu Harlem Gnohere.


Minutul 45: Pauză pe Estádio D. Afonso Henriques! FCSB nu a contat în compartimentul ofensiv, ocaziile mari fiind la poarta lui Bălgrădean.


Minutul 45: Ce ocazie pentru Guimaraes! Davidson a trimis cu capul din careu, dar a lovit bara și mingea a ajuns la Duarte. Acesta a trimis mult peste poartă din poziție ideală și FCSB scapă din nou.


Minutul 35: Guimaraes se joacă în preajma careului advers! O acțiune superbă a lusitanilor se încheie cu șutul lui Rochinha în plasa laterală.


Minutul 34: Soiledis vede cartonașul galben de la centralul partidei pentru proteste. Grecul a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui duel cu un adversar, iar acesta a cerut, probabil, ca acesta să fie sancționat.


Minutul 27: Ne-am obișnuit! Vedem, deja, o primă modificare în tabăra vicecampioanei, după o nouă ocazie periculoasă a portughezilor! Crețu a fost înlocuit de Mihai Roman.


Minutul 22: Jocul s-a mutat la poarta FCSB-ului, dar ocaziile întârzie să apară. Cea mai mare șansă de a marca pentru cei de la Guimaraes a fost în minutul 2, după gafa lui Pintilii. Apărarea vicecampioanei face față cu brio, momentan, în fața portughezilor.


Minutul 9: O nouă ocazie la poarta lui Bălgrădean! Rochinha trimite în careu, Duarte reia cu călcâiul dar Bălgrădean este la post și reține. Început încurajator pentru gazde. FCSB nu a bifat nicio ocazie periculoasă, Tănase având șansa să scape singur spre poartă, dar a fost surprins în poziție de ofsaid.


Minutul 2: Ocazie imensă pentru gazde! Pintilii pierde mingea la mijlocul terenului, dar Bălgrădean este atent și reușește să mențină tabela intactă.


Minutul 1: Fluier de start pe Estádio D. Afonso Henriques! Atmosferă sud-americană creată de fanii portughezi.


21:52 Veste mare pentru FCSB! Echipa lui Becali poate fi în urna a doua la tragerea la sorți, asta după ce PAOK Salonic a fost eliminată din play-off de Slovan Bratislava. Pentru a acolo, trebuie să mai scape de Eintracht Frankfurt, Legia Varșovia sau Gent.


21:45 Nicolae Dică, fostul antrenor al FCSB-ului a vorbit despre așezarea echipei în meciul cu Vitoria Guimaraes, decisiv pentru intrarea în grupele Europa League: „Eu îl știu pe Vînă de la Viitorul, juca mult în zonă laterală. El este un jucător de viteză, un jucător cu o tehnică bună și poate să joace în acea zonă. Pinti (n.r. – Mihai Pintilii) vine după o accidentare, este greu ca el să ducă 90 de minute în acest moment. La acest joc cred că va da totul ca să poată juca mai mult în acest meci. Toți cei trei sunt jucători agresivi, mai mult defensivi decât ofensivi”, a spus Dică, la Digi Sport.


20:32 Avem echipa de start a FCSB!


18:38 Helmuth Duckadam este în Portugalia alături de elevii lui Bogdan Argeș Vintilă și spune că emoțiile nu lipsesc înainte de această partidă: „Emoții au. Eu sper să treacă în primele minute peste aceste emoții. Sunt emoțiile unei partide de ‘totul sau nimic'”, a spus Duckadam, la Digi Sport.


16:55 Vasile Miriuță, antrenorul celor de la Kisvarda, a prefațat duelul dintre Vitoria Guimaraes și FCSB în cadrul emisiunii ProSport Live de joi. Fostul antrenor al lui Dinamo are încredere în elevii lui Bogdan Argeș Vintilă: „Se califică, pentru că la astfel de meciuri știu să se mobileze. Se vor califica sigur. Am încredere în grup, chiar dacă nu au strălucit în ultimele jocuri, dar, la meciuri din astea, se vor mobiliza. Au jucători de valoare”, a spus Miriuță, la ProSport Live.


Bogdan Argeș Vintilă, antrenorul FCSB, a vorbit despre importanța meciului: „Nu mă tem de nimic, nici de demitere. E păcat că tocmai românii fac așa ceva! Nu sunt ironic, nu sunt sarcastic, nu râd. Eu sunt conectat la meci, nu citesc presa. Și nu mă tem de nimic! Am venit de câteva zile, mai departe vom vedea. Eu cred în acest grup, important e meciul acesta.
Am venit pregătiți pentru confruntare, am văzut că jucătorii sunt foarte montați și îți doresc ca odată cu acest joc să fie un nou început pentru echipa noastră. Știm că va fi o atmosferă incendiară.
Impresia mea la primul joc a fost că FCSB putea câștiga, a avut mai multe ocazii. Bineînțeles, acum totul se schimbă, pentru că jucăm în deplasare și altele sunt datele problemei. Noi ne dorim să mergem mai departe, acesta este primul obiectiv. Nu contează rezultatul, ci calificarea”.

Replica antrenorului celor de la Guimaraes pentru Gigi Becali, care spunea: „Dacă ăștia marchează, eu îmi tai capul”

Ivo Vieira, tehnicianul portughezilor, a comentat: „Nu mă interesează declarațiile acestuia, ci doar cine suntem și ce avem de făcut. Suntem foarte concentrați pe ce avem de făcut, iar cei de care ne pasă sunt suporterii noștri.
Abordăm meciul foarte serios. «Dubla» este deschisă, însă credem în ceea ce putem face în acest meci. Nu trebuie să ne preocupe forma slabă a adversarului, ei sunt complet diferiți în campionat față de Europa League. Competiția asta e un pariu al nostru. Ne așteptăm ca Steaua să aibă calitate, însă trebuie să rezolvăm problemele noastre”.

Ce spunea Gigi Becali: „Nu cred că trebuie să spun eu cine a fost mai bună, puteam avea 2,3-0. Am văzut deja, Vitoria este mai slabă decât Mlada. O să batem acolo 2-0. Nu e echipă care ne poate da gol, sunt lenți, nu au valori, nici tehnică, nu au nimic. Nu au cum să ne învingă. Nu am nicio emoție pentru calificare, nu am avut nici cu Mlada. Eu zic că e mai ușor acum decât cu cehii, ei puteau să ne dea gol, dar Vitoria n-are cum să ne dea gol. Oricine ar fi fost în poartă, era tot una, nu avea ce apăra. Ei nu ne dau gol niciodată, nu au valoare, nici dacă jucăm 3 zile cu ei nu ne dau gol. Eu așa am văzut, nu au cum să ne bată. Dacă ăștia marchează, eu îmi tai capul. La orice suntem mai buni decât ei. O să mai aduc și 2 jucători, un fundaș central. Ne trebuie pentru că ne calificăm sigur în grupe”.

Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…