Românul lui Napoli: "Ţin cu Dinamo, sper s-o bat pe Steaua!"

1 sep 2010 68 afişări Europa League
Românul lui Napoli: "Ţin cu Dinamo, sper s-o bat pe Steaua!" no title

Mitică Dumitru Cardoso Nicolau Manuel, 18 ani, fotbalist român de culoare. Nu este o asociere hilară de nume, nici un joc de cuvinte româno-portughez. Aşa se numeşte proaspăta achiziţie a formaţiei din Serie A, Napoli, viitoarea adversară a Stelei în Europa League.

Născut în Suedia din mamă braziliancă şi un tată român naturalizat italian, Dumitru Cardoso va păşi, în premieră, pe gazon românesc la sfârşitul acestei luni, când Steaua va da piept cu gruparea de la poalele Vezuviului. Atacantul îşi doreşte cu ardoare să-i învingă pe roş-albaştri, mărturisind că tatăl său i-a insuflat de mic dragostea pentru rivala Dinamo. Echipă pe care o simpatizează, dar pe care niciodată nu a văzut-o jucând!

Felicitări! Din Serie B ai ajuns în prima ligă a Italiei...

Ceea ce mi se întâmplă e minunat. Acest transfer este cel mai important lucru de care am avut parte până acum. E o onoare pentru mine să joc la Napoli şi sunt fericit că am reuşit în sfârşit să-mi îndeplinesc visul.

Toţi ochii sunt aţintiţi asupra ta acum, mai ales că te vei întâlni cu Steaua în grupele Europa League...

Da, îmi imaginez. La început nu ştiam că Napoli va juca în Europa League cu Steaua, dar când am aflat, am devenit nerăbdător să joc împotriva lor şi mai ales să câştig. Tatăl meu e dinamovist şi vreau să-l "răzbun". (râde) Glumesc! Sincer să fiu, nu ştiu prea multe despre Steaua, ştiu că e rivala cea mai de temut a lui Dinamo. Şi eu ţin cu Dinamo, am luat "microbul" acesta de la tata.

În România ar juca doar la Dinamo

Ţinând cont că eşti pe jumătate român, te-ai interesat până acum de evoluţia campionatului românesc?

Mi-e ruşine să recunosc, dar nu ştiu mare lucru. Tatăl meu mă mai informează din când în când, dar mai mult despre echipa lui preferată. Sper ca odată cu vizita mea în România să aflu cât mai multe noutăţi.

Ai fost vreodată în România?

Da. De trei ori. Nici nu vă imaginaţi cât de impresionat am fost de frumuseţile acestei tări. Mă consider binecuvântat că am cunoscut România şi oricând m-aş întoarce în vizită cu mare drag. Sunt mândru că am origini române!

Apropo, excluzi o eventuală participare a ta în Liga I?

Niciodată! Cariera unui fotbalist se termină foarte repede şi niciodată nu se ştie care-i va fi soarta până la finalul acesteia. Mi-ar plăcea, de exemplu, să-mi închei cariera în România. E ţara tatălui meu şi poate că aş accepta să vin acolo. Sigur că dacă ar fi şi la Dinamo, ar fi cu atât mai bine...

Dar la selecţionata României?

Dacă domnul Lucescu mă va suna şi mă va chema la naţionala României, voi răspunde afirmativ convocării. Am jucat pentru naţionala de juniori a Italiei, însă nu cred că mă va împiedica acest lucru.

"Ştiu că n-am să fiu niciodată de nivelul lui Maradona, dar măcar mi-am propus să ajung la turaţie maximă la Napoli, să nu dezamăgesc", Dumitru Cardoso, atacant Napoli

Cardoso a anunţat pe contul său de Facebook că părăseşte gruparea Empoli pentru Napoli

NICOLAU DUMITRU

ª Este atacant, are 18 ani şi s-a născut în Suedia

ª Provine dintr-o familie al cărei tată este român, naturalizat în Italia, şi mama este originară din Brazilia

ª Şi-a început cariera în 2008, la formaţia Primavera a clubului Empoli, dar a prins şi un meci la prima echipă ce evoluează în Serie B

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.