Românii contra lui Mourinho. Cum s-au descurcat Stanciu şi Chipciu în Anderlecht - Manchester United 1-1 şi duelul câştigat de Nicuşor contra lui Zlatan

13 apr 2017 20041 afişări Comentează şi tu Europa League
Românii contra lui Mourinho. Cum s-au descurcat Stanciu şi Chipciu în Anderlecht - Manchester United 1-1 şi duelul câştigat de Nicuşor contra lui Zlatan

Nicolae Stanciu a fost românul care a început titular meciul contra lui Manchester United. Fotbalistul la care toţi microbiştii din Belgia îşi ajustează pretenţiile conform etichetei cu preţul plătit de Anderlecht a fost ţinut pe teren 64 de minute şi a fost înlocuit cu Sofian Hanni după mai bine de o oră în care Stanciu a jucat cu sarcini curios de defensive. Stanciu a avut îndatoriri tactice de mijlocaş central defensiv, fiind poziţionat în permanenţă pe teren în spatele liniei Acheampong, Tielemans, Bruno.

Mijlocaşul român a început bine partida contra lui Manchester United, reuşind să împresioneze încă din minutul 4. De la centrul terenului, Stanciu a trimis cu exteriorul o pasă de circa 30 de metri către Acheampong, fază la care portarul Sergio Romero a ieşit la sacrificiu la marginea careului pentru a respinge. Treptat, Stanciu a fost îngropat de jocul defensiv al lui Anderlecht. S-a complăcut în starea tactică fricoasă comandată de Rene Weiler, s-a remarcat prin deposedări la centrul terenului aşa cum a fost cazul în minutul 25 când i-a furat mingea lui Ibrahimovic şi a încercat lansări în bandă fie către Acheampong, fie către un Bruno complet ieşit din joc. Stanciu a început repriza a doua ca pe prima, cu o fază în care a ieşit în evidenţă. A executat o lovitură liberă de la marginea careului, uşor lateral stânga, însă mingea mişcată de un coechipier a trecut peste poarta lui Romero. Fazele fixe au fost din nou sarcina principală pe care Weiler i-a trasat-o mijlocaşului român, Stanciu fiind cel care a executat loviturile de la colţul terenului până la schimbarea cu Sofian Hanni.

Chipciu introdus în minutul 58, multe realizări defensive

Alexandru Chipciu a fost rezervă într-o formulă de start în care, spun belgienii, Rene Weiler a făcut alegeri curioase atunci când a ales să odihnească mai mulţi fotbalişti de valoare. Fotbalistul care şi-a câştigat un loc de titular mai rapid decât Stanciu a intrat pe teren în minutul 58, în locul unui Bruno complet ineficient. Încă din primele minute, Chipciu a luat banda dreaptă în primire, însă valoarea adversarilor direcţi a lăsat urme pe prestaţia sa. E găsit în careu cu o pasă bună de Hanni în minutul 71, însă e deposedat, apoi scapă singur pe dreapta cu 7 minute înainte de final, a fost talonat de la depărtare de Martial, însă centrarea a fost inexactă. Totuşi, de la intrarea lui Chipciu flancul drept a fost incomparabil mai activ şi, în acelaşi timp, mai solid din punct de vedere defensiv. În ultimele minute ale jocului, mai ales după ce Anderlecht a egalat, englezii au mai găsit variante de a presa doar pe partea lor dreaptă de atac, în flancul opus celui în care a activat Chipciu.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.