LIVE BLOG | Astra – Genk 2-2. Eurogolul lui Budescu și reușita târzie a lui Seto păstrează intacte speranțele giurgiuvenilor pentru retur. Niculae: „E un rezultat care ne dezavantajează”

Redactor:
Andrei Pal
Redactor:
Dan Mirea
LIVE BLOG | Astra - Genk 2-2. Eurogolul lui Budescu și reușita târzie a lui Seto păstrează intacte speranțele giurgiuvenilor pentru retur. Niculae:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Astra – Genk 2-2 (Budescu 43, Seto 90 / Castagne 25, Trossard 83)

Echipele de start:

  • ASTRA: Lung – G. Alves, Săpunaru, Fabricio – Stan, Seto, Teixeira, J. Morais – Ioniță (Buș 64), D. Niculae (Florea 64), Budescu
  • GENK: Ryan – Castagne, Brabec, Colley, Uronen – Kumordzi (Berge 65), Heynen – Schrijvers, Pozuelo (Beotius 75), Trossard (Buffel 88) – Samatta

21:50 Final de joc. Un rezultat dătător de speranță pentru returul din Belgia. Meciul retur se va disputa pe 23 februarie. „Este un rezultat care ne dezavantajează, însă diferența între noi și ei s-a văzut pentru că ei au ritm de joc. Noi nu avem, am jucat un singur meci de campionat. Sper o manșă retur mai bună, să facem un meci bun și să ne calificăm. Și terenul a fost puțin înghețat, asta este”, a spus Daniel Niculae, la DolceSport, imediat după fluierul de final.


21:46 GOOOOOL ASTRA! Seto egalează. Japonezul a reluat în poartă, cu capul, o centrare a lui Florea.


21:40 GOOOOOL GENK! Samatta a recuperat o minge din piciorul lui Seto, apoi i-a pasat lui Schrijvers, care a lăsat mingea în spate, cu călcâiul, pentru Trossard. Mijlocașul belgienilor îl învinge pe Silviu Lung jr cu un șut plasat din marginea careului de 16 metri.


21:37 Sergiu Buș, abia intrat în teren în locul lui Alexandru Ioniță, este scos de Mariu Șumudică de pe teren după doar 16 minute. În locul său a intrat Viorel Nicoară.

21:34 Samatta l-a luat 1 vs. 1 pe Geraldo, dar experimentatul portughez, ajutat și de Fabricio, l-a anihilat pe atacantul belgienilor.


21:27 Cu 20 de minute înainte de final, jocul a intrat într-o perioadă „moartă” de timp. Duelurile pentru minge se dau la mijlocul terenului, se trece uneori peste construcție cu pase lungi, dar niciuna dintre echipe nu și-a mai creat ocazii importante de gol. Cei doi antrenori au și mutat, cu Buș și Florea pentru Ioniță și Niculae, respectiv Berge pentru Kumordzi.


21:16 OCAZIE ASTRA! Din nou. Alexandru Ioniță, angajat bine de Săpunaru, a pătruns în suprafața de pedeapsă, a intrat în unghi și a tras pe lângă poartă.


21:10 OCAZIE ASTRA! Ioniță și Budescu pasează bine între ei la mijlocul terenului, iar ultimul centrează bine în careu, mingea e deviată de Daniel Niculae, cu călcâiul, ajunge la Teixeira, care trage din centrul careului peste poartă!


21:02 S-a reluat meciul de pe Marin Anastasovici, cu speranțe pentru un rezultat bun al giurgiuvenilor.


20:46 Pauză la Giurgiu.


20:43 GOOOOOL ASTRA! Budescu îl execută pe portarul belgienilor, după o pasă primită de la Teixeira. Decarul campioanei a tras puternic, din unghi. Ryan, fără reacție. Protagonistul unui adevărate telenovele în această iarnă readuce speranțele la Giurgiu.


20:24 GOOOOOL GENK! Belgienii deschid scorul. Geraldo și Silviu Lung nu se înțeleg la o minge simplă în careul giurgiuvean, balonul este ajuns de un adversar, care îl trimite în fața porții de unde Castagne îl împinge în plasă.


Foto: Alexandru DOBRE  – Mediafax


20:20 Fanii belgieni sunt și ei prezenți în tribunele stadionului de la Giurgiu. Aproximativ 200 de fani au facut deplasarea pentru a-și susține favoriții.


20:15 Budescu reușește să treacă în dribling de un adversar în banda dreaptă, dar acesta revine și îl trântește în careu pe decarul giurgiuvenilor, chiar sub ochii arbitrului adițional. Nu s-a acordat nimic.


20:12 S-au scurs primele 10 minute ale întâlnirii de la Giurgiu. Jocul a fost unul echilibrat, cu dueluri la mijlocul terenului. Un moment amuzant a fost oferit de Marius Șumudică, care i-a reparat fanionul asistentului de partea sa.


20:00 A început meciul.


19:55 Marius Șumudică a plâns, împreună cu fotbaliștii săi, înaintea meciului cu Genk. Antrenorul campioanei le-a pregătit jucătorilor un rezumat video cu toate meciurile disputate în acest sezon de cupe europene și a marturisit că i-au dat lacrimile.

„Mi-au dat lacrimile mie, jucătorilor, după ce am văzut acel material video. E munca noastră din ultimele luni. Am trecut de echipe puternice, am jucat cu Roma, am scos West Ham. Sunt lucruri peste care nu poți trece fără lacrimi. Sper ca după meciul cu Genk să avem aceeași stare de emoție”, a spus Șumudică la DolceSport


19:49 Astra are de partea sa și fani ai Rapidului pe stadionul Marin Anastasovic. „Rapid nu moare”, este banner-ul cu care au intrat în tribună câțiva suporteri veniți pentru a susține foștii jucători ai echipei din Giulești, dar și pe Marius Șumudică. Colegul Dan Mirea, aflat la stadion, ne informează cu nu doar rapidiști sunt în tribună pentru Astra, ci și giurgiuveni, craioveni, bucuresteni, unguri sau… japonezi. 🙂


19:30 Jumătate de oră până la startul partidei. Cele două echipe au ieșit la încălzire, se fac ultimele pregătiri pentru partida din 16-imile Europa League. Florin Lovin, suspendat pentru partida de la Giurgiu, a mărturisit că îi este greu să stea pe margine când își privește colegii antrenându-se, dar va trebui să se obișnuiască. La vară se retrage din activitate. „E puțin ciudat să stau pe margine și să-mi văd colegii pe teren. Dar va trebui să mă obișnuiesc. Decizia de a mă retrage e luată, e definitivă”, a spus Lovin.


19:00 Șumudică nu s-a ținut de cuvânt. Deși anunțase în dimineața meciului, la ProSport LIVE, că George Gavrilaș va fi portarul titular, în echipa de start și-a făcut loc Silviu Lung jr.


18:55 Imagine surprinsă din viitorul film regizat de Steven Spielberg.

18:50 Fostul mare internațional Viorel Moldovan a prefațat azi partida Astrei. „De ce nu? Sunt o echipă interesantă, în ciuda problemelor pe care le-au întâmpinat în acest sezon. Poate au o evoluție mai oscilantă în campionat, dar în cupele europene au demonstrat că au calitatea necesară și potențialul de a face rezultate”, a declarat Viorel Moldovan.


18:40 Crampoanele lui Budescu așteaptă să ponteze covorul verde de la Wimbledon-Giurgiu


18:30 Au mai rămas 90 de minute până la marele examen al Astrei în Europa League. Reporterul ProSport la Giurgiu, Dan Mirea, ne informează că au fost vândute 4.000 de bilete pentru partida cu belgienii de la Genk.

4000 de bilete vandute pana in acest moment. Tichetele se cumpara de la 2 case de bilete, una langa stadion, cealalta in centrul orasului pic.twitter.com/nljVZ39ECh


Astra Giurgiu, singura echipă românească calificată în Europa League,  va întâlni joi seara, în prima manșă a  16-imilor de finală formația belgiană Genk. Partida se va disputa pe stadionul Marin Anastasovici, în prima întâlnire oficială dintre cele două echipe.

Astra a debutat cu victorie în sezonul actual din Liga 1, învingând cu 1-0 echipa ASA Tg Mureș, în vreme ce echipa belgiană Genk s-a impus cu 3-0  în campionatul intern, în fața echipei Sint-Truiden. Formația condusă de Marius Șumudică este la prima apariție în faza 16-imile de finală într-o competiție europeană. Giurgiuvenii au mai participat în sezonul 2013/2014 în grupele Europa League, însă aceștia nu au reușit se califice în primăvara competiției.

Pentru Genk, aceasta este a treia apariție în 16-imi de finală din Europa League, însă echipa belgiană nu a reușit până acum să depășească această etapă.

În ultimele 4 meciuri din Europa League,  Astra a reușit să adune două victorii și două egaluri. În meciul din această seară, campioana, rămasă fără principalul marcator, Denis Alibec, va încerca să repete performanțele pe care le-a realizat cu cei de la West Ham, Viktoria Plzen sau Austria Viena și să câștige meciul de acasă.

Principalii absenți din echipa giurgiuveană sunt Silviu Lung  și  Florin Lovin, ambii suspendați pentru cumulul de galbene. La Genk,  Bizot, Karelis și Vanzeir  sunt absenți, iar prezența fundașului Dewaest în primul 11 este sub semnul întrebării. Acesta s-a accidentat în ultima partidă disputată în campionatul intern. Mijlocașul Tino-Sven SuÅ¡iÇ ar putea rata returul dacă va lua cartonaș galben în meciul din această seară.


 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…