Inverness – Astra 0-1. Budescu a marcat din lovitură liberă. Giurgiuvenii au lovit bara prin De Amorim și sunt favoriți la calificare

Inverness - Astra 0-1. Budescu a marcat din lovitură liberă. Giurgiuvenii au lovit bara prin De Amorim și sunt favoriți la calificare
  • Publicat:
  • Actualizat:

Astra a câștigat primul meci european al sezonului, 1-0 cu Inverness, în deplasare, grație golului marcat de Constantin Budescu în minutul 24, și a devenit favorită la calificare. Returul va avea loc joia viitoare, pe 23 iulie, de la ora 20:00.

În Scoția, Marius Șumudică, un antrenor spectaculos prin definiție, a mizat încă de la început pe o formulă ofensivă, care i-a cuprins pe Teixeira, Enache, Boldrin, De Amorim și Budescu, cinci fotbaliști ofensivi, și un singur închizător, japonezul Seto Takayuki. Chiar și așa, primele minute ale jocului au stat sub dominația gazdelor, care au beneficiat de trei cornere și o ocazie bună a lui Christie. Cel mai important moment al meciului a avut loc în minutul 24, când brazilianul William De Amorim a obținut o lovitură liberă, iar Budescu a transformat-o, la fel ca în meciul de campionat cu Concordia Chiajna.

Rămasă fără Găman, accidentat și înlocuit cu Oros, Astra putea face 2-0 prin același Budescu, dar decarul giurgiuvean a ratat o șansă bună în minutul 54. PEste un sfert de oră avantajul putea fi mărit  de William De Amorim, dar brazilianul a nimerit doar bara, din interiorul careului. Capabili să țină de avantajul minim oferit de golu lui Budescu, elevii lui Șumudică încep cu dreptul noul sezon european și au mari șanse la calificare peste o săptămână, la Giurgiu, unde va avea loc returul.

Inverness – Astra 0-1 (Budescu 24)

  • Inverness: O.Williams – Warren,   Meekings (Raven 80), Devine, Williams – Tansey, Draper (   Roberts 81), Wedderburn, Doran – Christie – Dani Lopez (Foran 84)
     
  • Astra: Lung –   Pedro Queiros, Găman (Oros 46), Geraldo Alves, Junior Morais – Boldrin, Seto, Teixeira – Enache (Stan 71),    Budescu (Florea 82), De Amorim
     

23:39 Final de meci în Scoția, după cinci minute de prelungire. Astra se impune în prima manșă a turului doi preliminar al Europa League, scor 1-0, în deplasarea de la Inverness și e mare favorită la calificare. Unicul gol al partidei a fost marcat de Constantin Budescu în minutul 24, dintr-o lovitură liberă obținută de De Amorim.


23:33 Cartonaș galben și pentru Pedro Queiros, fundașul dreapta aflat la primul meci în tricoul Astre, pentru tragere de timp. Mai sunt două minute din timpul regulamentar.


23:27 E minutul 82. Lung salvează o ocazie a lui Dani Lopez, iar Șumudică face ultima schimbare. Budescu iese de pe teren și este înlocuit de Florea, un alt fotbalist adus de la Chiajna.


23:16 Șansă imensă pentru Astra! De Amorim profită de o greșeală a lui Draper, șutează din careu, dar mingea nimerește bara. A doua schimbare: Iese Enache, intră Stan, fotbalistul adus de Șumudică de la fosta sa echipă, Concordia Chiajna.


23:14 Crește presiunea scoțienilor. Silviu Lung a fost nevoit să intervină la execuția lui Doran, cel mai bine cotat fotbalist al gazdelor. E minutul 70, iar Astra păstrează avantajul oferit de golul lui Budescu.


23:10 Galben și pentru Meekings, fundașul central al gazdelor.


22:52 Prima schimbare la Astra. Iese Găman accidentat, intră Oros.


22:51 A început repriza a doua!


22:36 O imagine cu bucuria giurgiuvenilor după golul lui Budescu.


22:32 E pauză în Scoția, după 49 de minute de joc. Astra conduce cu 1-0, grație golului marcat de Budescu în minutul 24, din lovitură liberă. Alte evenimente importante ar fi un cartonaș galben încasat de același decar al Astrei și două șanse de gol ale gazdelor. Mai jos, statistica primei părți.


22:11 GOOOOOOOOOOL ASTRA!  Budescu deschide scorul în minutul 24, după o lovitură liberă executată senzațional. E al doilea gol marcat în acest debut de sezon de playmaker-ul Astrei, de fiecare dată din lovitură liberă! William De Amorim a scos lovitura, după un fault al lui Draper.


22:06 20 de minute echilibrate, fără mari ocazii. Scoțienii, aflați la primul meci din istorie în Europa, au avut trei cornere și o șansă ratată de Christie, dar Astra se poate lăuda cu două șuturi, trimise de Boldrin și De Amorim. Șumudică iese și el la marginea terenului și gesticulează.


21:47 A început partida!


21:40 Daniel Isăilă, antrenorul care a dus Astra în grupele Europa League, ajuns între timp secundul lui Anghel Iordănescu la echipa națională: „Important e ca Astra să facă un joc bun și să confirme evoluțiile bune în Europa din ultimul timp. Cu siguranță le voi ține pumnii”. Ne întrebăm dacă cei șapte străini titulari ai Astrei îl vor impresiona pe unul dintre antrenorii echipei naționale a României. Cinci minute până la meci!


21:29 Nu avem prea multe imagini din Scoția, dar vă putem oferi una de la antrenamentul de ieri. Oros pare un fotbalist relaxat, ca majoritatea celor antrenați de Șumudică.


21:25 Mai sunt 20 de minute până la startul meciului. În paralel, colegul Cristi Scutariu vă oferă informațiile importante de la Varșovia, unde FC Botoșani va juca, de la ora 22:00, contra Legiei. Cristi are întotdeauna ceva interesant de spus, așa că merită să-l urmăriți.


21:18 Nu cunoaștem prea multe despre stilul de joc al adversarilor Astrei, dar putem bănui că, la fel ca orice echipă scoțiană, tactica e bazată pe un fotbal fizic, în care jucătorii puternici au un rol important. Evident, Astra are jucătorii mai valoroși, mai tehnici și cunoscuți pe plan internațional. Cel mai bine cotat fotbalist al scoțienilor este irlandezul Aaron Doran, care valorează 550.000 de euro. Prin comparație, Silviu Lung, Junior Morais și Constantin Budescu sunt evaluați la 2,5 milioane de euro. Mai jos, câteva dintre motivele pentru care Astra lui Șumudică e favorita dublei!


 


21:10 Șumudică nu joacă ofensiv, ci cât se poate de ofensiv! Recunoscut pentru apetitul său spre fotbal spectaculos, fostul atacant al Rapidului dă o dovadă de curaj în această seară. E meciul de debut în Europa, în deplasare, dar alege o formulă foarte ofensivă, care/-i cuprinde pe Boldrin, Teixeira, Budescu, Enache și De Amorim. Practic, Astra are un singur închizător pe teren – japonezul Seto. Sistemul pare, la prima vedere, un 4-3-3, dar se poate transforma foarte ușor în 4-2-3-1 sau  4-1-4-1. Ne vom lămuri în 30 de minute.


21:07 Avem și cele două echipe de start:

Inverness: O.Williams – Warren, Meekings, Devine, Williams – Tansey, Draper, Wedderburn, Doran – Christie – Dani Lopez
Rezerve: Esson, Raven, Brown, Roberts, Horner, Polworth, Foran

Astra: Lung – Pedro Queiros, Găman, Geraldo Alves, Junior Morais – Boldrin, Seto, Teixeira – Enache, Budescu, De Amorim
Rezerve: Gavrilaș, Oroș, Dandea, Ricardo Alves, C.Florea, Lovin, Stan


21:00 Bună seara! Sunt Cristian Voicu, iar pentru următoarele ore vom comenta împreună meciul dintre Inverness și Astra, debutul giurgiuvenilor în noul sezon din Europa League. Meciul nu este televizat, așa că aveți toate motivele pentru a rămâne pe www.prosport.ro.
 


  • Astra Giurgiu va debuta joi în noul sezon de Europa League. Echipa antrenată de Marius Șumudică va juca primul meci în deplasre, cu Inverness Caledonian, locul trei în campionatul Scoției ediția 2014-2015, de la ora 21:45, live blog pe www.prosport.ro.

Ajunsă în Scoția cu un singur meci oficial în picioare, egalul de pe teren propriu din prima etpă a Ligii 1, 2-2 cu Concordia Chiajna, Astra nu se va putea baza în primul meci european al sezonului pe Denis Alibec, cel mai în formă atacant al ultimelor luni, jucător intrat în atenția Stelei, rămas acasă din cauza unei accidentări.

La conferința de presă de dinaintea partidei Marius Șumudică a avertizat că adversarii de joi au un stil care ar putea pune probleme, dar e încrezător că valoarea fotbaliștilor pe care-i antrenează le va permite acestora să se califice: „Au un stil care echipelor balcanice le poate pune probleme, dar eu cred că suntem capabili ca în această dublă să ne impunem jocul. Sunt șanse egale, acum, la calificare, balanța va înclina în favoarea aceluia care muncește mai mult, care se luptă, care își pune în valoare calitățile, iar eu știu că am jucători de calitate”,  a declarat tehnicianul Astrei.

Valerică Găman, celălalt reprezentat al giurgiuvenilor la întâlnirea cu ziariștii, consideră că avantajul unui meci oficial în plus s-ar putea dovedi decisiv și speră că echipa sa va termina partida fără gol primit: „Avem avantajul unui meci oficial în plus, până la manșa retur vor fi două chiar, iar eu ca apărător, normal, îmi doresc să nu luăm gol, în primul rând”, a spus fundașul central al Astrei.

Echipa probabilă a Astrei:

  • Lung Jr. – Oros, Găman, Geraldo Alves, Junior Morais – Seto, Boldrin, Lovin – Enache, Budescu, De Amorim
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…