INTERVIU | Fost coleg cu Simone Inzaghi, Felice Piccolo vine cu sfaturi pentru FCSB: “Să nu se apere sus. Steaua se poate califica!”. Cine a declanşat un conflict între fani şi şefii lui Lazio

22 feb 2018 1915 afişări Europa League
INTERVIU | Fost coleg cu Simone Inzaghi, Felice Piccolo vine cu sfaturi pentru FCSB: “Să nu se apere sus. Steaua se poate califica!”. Cine a declanşat un conflict între fani şi şefii lui Lazio Foto Dan TAUTAN - Mediafax
  • Fostul fundaş al CFR-ului prefaţează partida de pe Olimpico, acolo unde a jucat pentru Lazio, în 2005. Piccolo le transmite steliştilor că nu au de ce să se teamă de atmosfera de la Roma şi explică cum va aborda Inzaghi partida.

Felice Piccolo (34 de ani) s-a retras în Serie C, pe finalul carierei. O carieră în care a jucat şi în România, la CFR, dar în care a îmbrăcat şi tricoul lui Juventus şi chiar Lazio. Acolo l-a avut coleg pe Simone Inzaghi. Italianul vorbeşte despre punctele forte şi punctele slabe ale lui Lazio, de atmosfera din lotul romanilor şi despre şansele FCSB-ului.

Felice, ce părere ai de Lazio - FCSB?
Steaua are şanse mari să se califice, chiar dacă contra unei echipe foarte puternice, de la mijloc în sus. Joacă cel mai bun fotbal din Italia, alături de Napoli, Sampdoria şi, câteodată, Roma. A marcat multe goluri şi de aceea m-a surprins rezultatul din tur. Vor avea presiune. Am jucat pentru Lazio şi ştiu că dacă nu se califică va fi un dezastru. Au acest obiectiv.

Mai urmăreşti fotbalul românesc?
Sigur că da. România va rămâne a doua mea casă. Acum joc în Serie C, nu am şansa să mă întorc, dar când mă voi retrage va fi şi acolo viaţa mea.

Înseamnă că ai urmărit şi FCSB. Cum ţi se pare?
Am văzut meciul cu CFR. Cred că au jucători care pot să facă diferenţa. Dacă face un meci bun şi are puţin noroc, se poate califica. Steaua este şi o echipă cu experienţă în Europa. Mi se pare că au jucători buni, din punct de vedere individual, dar nu este Steaua din perioada când eu jucam în România. Nu mai are forţa fizică de atunci şi perosonalitatea pe care o avea. Este însă o echipă care se va lupta până în ultimul meci la titlu, cu CFR.

CFR ţi se pare favorită la titlu?
Eu cred că are mai multe soluţii în echipă. Antrenorul a făcut o echipă solidă. Cine ia mai puţine goluri va câştiga campionatul.

“Nu vă temeţi de atmosferă. Nu va fi ca în Champions League

Să revenim la meciul din această seară. De cine trebuie să se teamă Steaua?
Felipe Anderson este un jucător foarte bun, Immobile, dacă va juca, este un fotbalist care profită excelent de spaţii. Acum s-a anunţat că fundaşul De Vrij va merge în Anglia la vară şi sunt puţine conflicte între suporteri şi conducere, din cauza asta.

Deci este o echipă cu probleme?
Eu am jucat cu Simone Inzaghi şi ştiu că are o relaţie foarte bună cu jucătorii, vorbeşte cu toţi jucătorii şi a format un colectiv important şi unit. De asta spun că nu e important ce probleme sunt în afara vestiarului. Ele nu se simt în vestiar.

Ai mai vorbit cu Simone Inzaghi? Te aşteptai să ajungă un antrenor important?
Ne-am întâlnit în vară, dar nu am vorbit de fotbal. Sincer, nu mă aşteptam şi i-am spus şi lui asta. Merită să fie felicitat, pentru că a avut o şansă şi a confirmat.

Cum trebuie să joace FCSB?
Steaua nu trebuie să stea cu apărarea sus. Dacă se apără organizat şi încearcă pe contraatac îi va fi greu lui Lazio. A avut probleme când a întâlnit asemenea echipe. Immobile are nevoie de spaţii. Dică sigur ştie asta.

Cum va aborda Inzaghi partida? Va ataca din primul minut?
Categoric. Lazio doar aşa ştie să joace.

Trebuie să se teamă românii de atmosfera de pe Olimpico?
Nu va fi o atmosferă de finală de Liga Campionilor. Nu va fi greu pentru Steaua. Sunt puţine conflicte interne în galeria lui Lazio şi între fani şi preşedintele Lolito.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.