GOLubovic n-a fost de ajuns. Steaua - FC Zurich 1-1. Lovitura lui Kone a anulat primul moment bun al bosniacului şi vicecampioana rămâne ultima în Grupa L

20 oct 2016 41926 afişări Europa League
GOLubovic n-a fost de ajuns. Steaua - FC Zurich 1-1. Lovitura lui Kone a anulat primul moment bun al bosniacului şi vicecampioana rămâne ultima în Grupa L Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto
GALERIE (18 de imagini) VEZI GALERIA
  • Încă un pas greşit făcut de Steaua în grupele Europa League, după 1-1, cu FC Zurich, pe teren propriu. Bilanţul echipei antrenate de Reghecampf arată sumbru: o înfrângere şi două remize, iar vicecampionii ocupă ultimul loc al grupei L, din care mai fac parte Osmanlispor, Villarreal şi FC Zurich.

Pe tot parcursul meciului de la Bucureşti, elveţienii nu au arătat că au stofă de echipă de liga a doua. Fanii veniţi de la Zurich au făcut spectacol în peluză unde au sărbătorit cu torţe şi fumigene. Fani Stelei, ceva mai ponderaţi, au făcut cu greu faţă cântecelor elveţienilor. Pe teren, ocaziile au fost împărţite între cele două echipe, iar MVP-urile lui Reghecampf au fost Niţă, Adi Popa şi Bojan Golubovic, acest din urmă şi marcatorul echipei gazdă.

Meciul a debutat cu ratarea uriaşă al lui Adi Popa, după un contraatac-şcoală al steliştilor. Din păcate, “aripa” Stelei a dat pe lângă minge dintr-o poziţie ideală. Avândul vicecampionilor s-a temperat, iar oaspeţii au dictat ritmul primei reprise într-o mare măsură. Niţă a făcut minuni în poarta, la ocaziile lui Rodriguez. Bara lui Vannis, portarul lui Zurich, a fost deranjată de Adi Popa în două rânduri, prima oară în prima repriză, iar mai apoi în a doua repriză, la o centrare a stelistului.

Elveţienii au început mai bine a doua repriză, iar ocazia lui Buff le-a dat fiori fanilor Stelei, dar intervenţia lui Niţă a păstrat scorul de 0-0.

În minutu 63, Golubovic a ieşit la rampă prin primul gol al său marcat în tricoul Stelei, după o centrare a lui Popa, poate cel mai activ fotbalist jucător de pe teren, din această seară.

Bucuria gazdelor a ţinut până în minutul 86, când Kone a marcat, iar fanii lui Zurich au aprins torţele pentru a celebra. Scorul de 1-1 s-a păstrat până la ultimul fluier al “centralului”, un înainte ca elveţienii să-l mai pună la încercare pe Niţiă dintr-o serie de cornere.

  • Situaţie Grupa L, Europa League: 1. Villarreal – 5 puncte, 2. Osmanlispor – 4 puncte, 3. Zurich – 4 puncte, 4. Steaua – 2 puncte. 

Steaua - FC Zurich 1-1 (Golubovic 63 / Kone 86)

  • Steaua: Niţă - Ov. Popescu, Tamaş, Toşca, Momcilovic - Bourceanu, Muniru (Jakolis 83) - Ad. Popa, Boldrin, De Amorim - Golubovic (   Tudorie 80)
  • FC Zurich: Vannis -   Brunner (Marchesano 84), Kecojevici, Nef - Buff, Yapi-Yapo, Sarr (Cavusevic 78),   Voser - Winter (Schonbachler 73), Kone,   Rodrigurez

21:51 FINAL DE MECI! Steaua termină la egalitate, scor 1-1, cu Zurich, după 90 de minute în urma cărora se poate declara mulţumită cu rezultatul. Vicecampioana face două puncte şi rămâne ultima în Grupa L. Villarreal are 5 puncte, iar Osmanlispor şi Zurich câte 4.


21:47 Patru minute de prelungiri. Atât mai are la dispoziţie Steaua să caute golul victoriei. Dar e foarte greu cu Tudorie.


21:44 GOL ZURICH! Cavusevic centrează din flancul drept, Kone face ce a făcut Golubovic la golul din minutul 63, adică îi ia faţa lui Tamaş, apare la colţul scurt şi înscrie cu o execuţie destul de uşoară. Gol venit relativ logic, dacă ne luăm după cursul jocului şi numărul ocaziilor.


21:40 Reghecampf face şi a doua schimbare, cu Jakolis în locul lui Muniru. Croatul va trece în banda dreaptă a apărării şi Ovidiu Popescu va juca la mijlocul terenului.Elveţienii mai au o ocazie, dar Niţă plojnează din nou spectaculos şi respinge în corner, apoi scoate de sub bară execuţia lui Buff. Portarul Stelei merită un premiu pentru evoluţia din această seară. Dacă nu gafează în ultimele cinci minute.


21:37 Bojan Golubovic iese de pe teren dupî 80 de minute şi e înlocuit cu Tudorie. Rămâne cu golul şi cu bucuria de după reuşită, când a ţinut să-i facă cu mâna lui Becali. Steaua trebuie să mai reziste încă 10 minute.


21:33 Din nou Niţă! Tamaş pierde complet aiurea o minge în propria jumătate, elveţienii declanşează contraatacul şi Buff prinde un şut bun, dar Niţă are un nou reflex foarte bun şi respinge peste transversală. Vin veşti noi din Turcia, unde Villarreal a egalat la doi în meciul cu Osmanlispor.


21:25 Teoretic, misiunea Stelei devine mult mai uşoară. Elveţienii trebuie să iasă la atac, iar asta înseamnă că vor apărea şi spaţii în defensivă. Vicecampioana nu se retrage şi încearcă să pună presiune. E minutul 70.


21:20 GOOOOL STEAUA! Bourceanu dă o pasă foarte bună pentru Adi Popa, mijlocaşul centrează perfect din partea dreaptă şi un eveniment puţin aşteptat se întâmplă! Golubovic vine la colţul scurt, îi ia faţa lui Nef şi reia superb, fără şanse pentru Vannis. Primul gol al bosniacului în tricoul Stelei vine într-un moment cum nu se poate mai potrivit.


21:16 Se complică situaţia în celălalt meci al grupei. Osmanli rămâne în 10 oameni, iar  N'Diaye reduce din diferenţă. 2-1 pentru turci, care trebuie să reziste o jumătate de oră cu un om mai puţin.


21:11 Se păstrează scenariul din prima parte, iar startul reprizei a doua aduce câteva ocazii bune. Elveţienii au o şansă prin Buff, dar acelaşi Niţă e atent şi închide poarta. Replica vine de la Boldrin, dar vole-ul mijlocaşului ofensiv brazilian e prins de Vannis.


21:01 Începe repriza a doua, iar Reghecampf nu face nicio schimbare la pauză. Poate şi pentru că nu are prea multe soluţii ofensive pe bancă. Adi Popa are o incursiune superbă, centrează din unghi şi, cumva, loveşte din nou bara, a doua oară în această seară.


20:45 Pauză pe Arena Naţională! 0-0 după o repriză cu multe ocazii venite la ambele părţi. Adi Popa a fost cel mai periculos om al Stelei, iar Niţă unul dintre cei mai acitivi. Inovaţia lui Reghecampf, Ovidiu Popescu, nu a ieşit cu nimic în evidenţă, dar nici nu a dezamăgit în primele 45 de minute,


20:44 Puteţi vedea aici cele două goluri marcate de Raul Rusescu în această seară. Câtă nevoie ar avea Steaua de un asemenea atacant...


20:36 Jocul devine din ce în ce mai echilibrat şi şi-a cam pierdut din ritmul bun din start. Steaua recâştigă terenul pierdut în ultimele minute, dar nu mai creează pericolul din prima parte a meciului. Tamaş are o ocazie bună, după un şut din lovitură liberă, dar Vannis, portarul de 36 de ani al elveţienilor, respinge de la colţul scurt.


20:25 Seară magică pentru Rusescu! Fostul atacant al Stelei a reuşit să înscrie de două ori, iar echipa sa, Osmanlispor, are 2-0 cu Villarreal! Pe Arena Naţională, Niţă e din nou pus la treabă, dar goalkeeper-ul lui Reghecampf iese la timp şi-l blochează pe acelaşi Moussa Kone. Elveţienii sunt din ce în ce mai periculoşi.


20:17 BARĂ ADI POPA! Boldrin şi De Amorim creează o nouă fază bună, Adi Popa primeşte mingea la marginea careului, încearcă o execuţie pretenţioasă şi, spre surprinderea noastră, e aproape să găsească poartă, dar balonul loveşte bara din dreapta! Imediat, Zurich dă replica prin Kone, care are o ocazie şi mai mare decât a lui Popa, dar Niţă face minuni la reluarea cu călcâiul a atacantului elveţian, din doar cinci metri!


20:14 Fanii din spatele lui Florin Niţă încearcă să creeze o atmosferă care să aducă aminte de cea făcută celebră de Peluzele Sud şi Nord. Au venit şi cu un banner interesant: "Ne-am săturat de tribunale şi replici nebune / Vrem Steaua pentru peluze şi tribune", e mesajul transmis de suporterii Stelei.


20:08 Începem să credem că Tamaş avea dreptate când anunţa că Zurich e favorită. Ba nu, glumim :). Elveţienii încep destul de bine şi cam pun stăpânire pe minge. Oricum, joacă bine pentru o echipă de liga a doua, iar Niţă e nevoit să intervină la o ocazie a lui Rodriguez.


20:03 Ocazie imensă pentru Adi Popa! Primul corner al elveţienilor se transformă într-un contraatac rapid purtat foarte bine de William de Amorim. Brazilianul dă drumul la timp la minge, Bourceanu pasează perfect pentru Adi Popa, dar "Motoreta" dă pe lângă minge dintr-o poziţie foarte, foarte bună.


20:00 A început meciul, după ce Toşca şi Yapi-Yapo au făcut schimb de fanioane la mijlocul terenului. Stadionul e destul de gol.


19:50 Câteva sute de fani ai lui Zurich şi-au făcut apariţia pe Arena Naţională, chiar dacă în Centrul Vechi prezenţa era ceva mai numeroasă. În cinci minute începe meciul de la Bucureşti, dar şi cel din Turcia, dintre Osmanlispor şi Villarreal. 


19:30 Avem şi echipa de start a lui Zurich. Elveţienii par să adopte un 3-4-3 foarte ofensiv. Aşadar, vicecampioana trebuie să aibă mare grijă la jocul pe benzi.


18:50 Reporterul ProSport Dan Mirea se află pe Arena Naţională, de unde ne va transmite cele mai interesante informaţii. Steliştii au ajuns la stadion.


18:20 Mai avem aproximativ 100 de minute până la momentul în care Steaua şi Zurich vor începe meciul din etapa a treia a grupelor Europa League. Indiciile despre echipa lui Reghecampf sunt foarte clare, aşa că nu ne mai aşteptăm la surprize şi ne putem îndrepta atenţia spre alţi factori. Unul dintre ei e reprezentat de cotele oferite de casele de pariuri, unde vicecampioana e văzută ca favorită.


17:13 Surpriză imensă în echipa lui Reghecampf pentru meciul cu Zurich. Fără Mitrea, exilat de Becali, antrenorul e obligat să-l mute pe Tamaş din nou în centrul apărării, motiv pentru care flancul drept va fi acoperit de Ovidiu Popescu! Golubovic mai primeşte şi el o şansă.

11-le Stelei pentru meciul cu Zurich: Niţă - Ovidiu Popescu, Tamaş, Toşca, Momcilovic - Bourceanu, Muniru - Popa, Boldrin, De Amorim - Golubovic


Steaua este în căutarea primei victorii din grupele Europa League. Roş-albaştrii vor juca în această seară, ora 20:00, partida cu FC Zurich, meciul cu numărul trei din faza grupelor.

Până acum, Steaua a înregistrat o înfrângere (0-2 cu Osmanlispor) şi un rezultat de egalitate (1-1 cu Villarreal). Elveţienii, teoretic cel mai slab adversar din Grupa L, vin pe Arena Naţională din postura de echipă de ligă secundă, dar şi de ocupantă a locului 2 în grupa de Europa League.

Înaintea acestei partide, Laurenţiu Reghecampf are dileme serioase în ceea ce priveşte linia defensivă şi cea de atac. După ce Mitrea a intrat în dizgraţia patronului ca urmare a partidei cu Gaz Metan, antrenorul este obligat să găsească alternative pentru compartimentul defensiv. În atac, deja arhicunoscuta problemă a vârfului care nu marchează, însă până la venirea lui Alibec Reghe trebuie să se descurce cu ce are la dispoziţie.

Echipă probabilă a Stelei în meciul cu Zurich: Niţă - Jakolis, Tamaş, Toşca, Momcilovic - Bourceanu, Muniru - Popa, Boldrin, De Amorim - Golubovic

Înaintea acestui meci, Steaua se află pe ultimul loc în Grupa L, cu un singur punct. Villarreal conduce clasamentul cu patru puncte, urmată de FC Zurich cu trei puncte.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.