Finală Pro şi la TV! Desfăşurare impresionantă de forţe la meciul anului! Pe Naţional Arena vor fi peste 100 de camere

8 mai 2012 4264 afişări Comentează şi tu Europa League
Finală Pro şi la TV! Desfăşurare impresionantă de forţe la meciul anului! Pe Naţional Arena vor fi peste 100 de camere Finală Pro şi la TV! Desfăşurare impresionantă de forţe la meciul anului! Pro TV va folosi pe stadion peste 100 de camere 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/14026/9602008/2/ramona-paun.jpg

Desfăşurare de forţe fără precedent pentru finala Europa League şi din punct de vedere al transmisiei televizate. Peste 100 de camere TV vor opera pe Arena Naţională mâine, la meciul Atletico Madrid - Athletic Bilbao, care va fi văzut în peste 130 de ţări.

O adevărată finală este meciul de mâine şi pentru producătorul semnalului TV internaţional, Pro TV, aşa-numitul "host-broadcaster". Nicio transmisie televizată din România nu a mai avut o asemenea amploare. Transmisia internaţională va folosi 35 de camere care vor acoperi 40 de poziţii, 5 camere Super Slowmotion, două camere Ultramotion, o cameră Spidercam şi o cameră atasată unui elicopter! Acestea fac parte din camere de transmisie închiriate de la SIS Live din Anglia, aşa cum s-a întâmplat şi la finala de la Dublin de anul trecut. La aceste camere se adaugă alte 33 de camere live pentru posturi care au drepturi şi personalizează transmisia.

Vor avea studiouri cu vedere spre teren ProTV, Mediaset Spania, Channel 5 Marea Britanie şi Sat 1 Germania. În plus, vor mai personaliza transmisia şi Al Jazeera, AB 3 (Belgia), Mediaset Italia şi Dolce Sport, fiind amenajate 12 poziţii de prezentare la marginea terenului, 11 poziţii de interviuri la vestiare, 5 poziţii de interviuri la VIP. În afara celor 68 de camere live, deţinătorii de drepturi vor mai folosi peste 30 de camere cu înregistrare proprie.
Pe comentariu, sunt amenajate 64 de poziţii TV şi radio, şapte posturi de radio achiziţionând drepturi (şase spaniole şi Radio România). Pentru ProTV meciul va fi comentat de Costi Mocanu şi Mihai Mironică. Deţinătorii de drepturi şi-au acreditat pentru bunul mers al operaţiunilor aproximativ 650 de persoane. Pentru ceilalţi ziarişti există 300 de locuri, din care 233 cu pupitru.

Vor fi folosite şi 85 de autoturisme ale sponsorului oficial Seat. 77 de şoferi şi 112 voluntari au fost recrutaţi din România, iar 1.500 de stewarzi vor asigura ordinea pe stadion.

Regizor din Marea Britanie
Pentru finala de mâine, ProTV l-a angajat pe regizorul britanic Jamie Oakford. Acesta are un CV de invidiat în domeniu. A coordonat meciuri la trei Cupe Mondiale (2002, 2006 şi 2010), la Euro 2008, la Cupa Confederaţiilor (2005 şi 2009), la Cupa Mondială a Cluburilor (2009 şi 2010). Din 1992 este regizor pentru Champions League şi Europa League la ITV Sport, realizând inclusiv finalele Cupei UEFA de pe Hampden Park (2007) şi City of Manchester Stadium (2008). La acestea se adaugă, în mod curent, meciuri din prima ligă engleză şi din Cupa Angliei.

Sport.ro se mută pe Arena Naţională

Miercuri şi pentru sport.ro va fi o zi specială. Începând de dimineaţă, toate emisiunile vor fi realizate de la Arena Naţională şi vor fi dedicate celui mai important eveniment sportiv găzduit de Bucureşti.

Program sport.ro în ziua finalei
10:00 Ora exactă în sport
Ştefan Beldie şi Ion Alexandru în direct de la Arena Naţională
13:00 Special Europa League Ştefan Beldie şi Ion Alexandru în direct de la Arena Naţională
15:00 Ora de ProSport Costin Ştucan, din redacţia ProSport, live de pe stadion cu Alexandra Tănăsescu
16:00 Special Europa League Marius Chican şi Adrian Matei în direct de la Arena Naţională
18:00 Ştirile sport.ro Ramona Păun, live de la stadion cu Marius Chican, Adrian Matei şi Ioana Cosma. Intervenţii în direct din centru, de la aeroport, metrou
19:00 Special Europa League. Lucian Lipovan şi Costin Ştucan live plecarea echipelor spre stadion, vestiarele, sosire echipe, atmosfera din jurul stadionului şi din studio
21:00 Ştirile sport.ro. Alexandra Tudor. Intervenţii live de la stadion cu Ioana Cosma, din zona VIP, din studioul special cu Lucian Lipovan şi Costin Ştucan
23:30 Special Europa League Lucian Lipovan şi Costin Ştucan
Concluzii, interviuri realizate de Ioana Cosma, înmânarea Cupei, intervenţii din zona VIP cu Leo Badea.

PLAN CAMERE:

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.