Doare fără Alibec! Astra – Viktoria Plzen 1-1. Cehii au dominat pe Arena Națională. Giurgiuvenii păstrează șanse la calificare

Doare fără Alibec! Astra - Viktoria Plzen 1-1. Cehii au dominat pe Arena Națională. Giurgiuvenii păstrează șanse la calificare
  • Publicat:
  • Actualizat:

Astra – Viktoria Plzen 1-1 (Stan 19 / Krmencik 25)

Austria Viena – AS Roma 2-4, min. 65 (Kayode 2, Grunwald 89 / Dzeko 5, 65, De Rossi 18, Nainggolan 78)

Un egal care nu mulțumește pe nimeni, pe Arena Națională, după Astra – Plzen 1-1. Cu o victorie în această seară, campioana României și-ar fi sporit considerabil șansele de calificare în primăvara europeană, dar giurgiuvenii vor fi nevoiți să tragă tare în meciurile următoare: acasă cu AS Roma și în deplasare cu Austria Viena.

De cealaltă parte, Plzen a venit cu o dorință arzătoare de a-și lua revanșa, în fața Astrei, după ce campionii României au câștigat în Cehia cu 2-1, iar în acest moment sunt cu un punct în spatele giurgiuvenilor în grupa din Europa League.

După rezultatul final, nimic nu l-ar putea mulțumi pe Șumudică: jocul astralilor a scârțâit, șansele de calificare nu s-au mărit, iar banii, la un singur punct, vin mai puțini. Șumi a erupt la golul lui Stan, din minutul 19, dar din păcate pentru Astra, acea fază a fost doar una dintre puținele șanse în care campionii au ajuns la poarta lui Kozacik. Golul a fost posibil din pasa genială dată de Budescu, care a ieșit epuizat de pe teren, în minutul 75, iar în locul lui a fost introdus Daniel Niculae, care nu a avut nicio realizare în meci.

Șumi a forțat cu toate armele pe care le-a avut disponibile pe bancă, dar Niculae, Nicoară și Ioniță aproape că nu au fost folositori echipei, iar lipsa lui Alibec, din atac, a fost evidentă.

Din păcate, avantajul Astrei nu a ținut prea mult, iar Krmencik a egalat, după ce a reluat o minge direct în poartă, la un duel corp la corp cu Geraldo. Cehii au dominat în mare parte partida de pe Arena Națională, au văzut cum mingea le este scoasă de pe linia porții de Lung, au forțat cele trei puncte pe final, dar au trebuit să se mulțumească doar cu un punct scos în România. 

GRUPA E – Clasamentul după 4 etape

  • 1. AS Roma 8 p
  • 2. Austria Viena 5 p
  • 3. Astra Giurgiu 4 p
  • 4. Viktoria Plzen 3 p

21:50 Sfârșitul meciului! Astra și Plzen termină la egalitate meciul de pe Arena Națională, scor 1-1. Cehii s-au aruncat în atac pe finalul meciului, au avut trei cornere consecutive, dar apărarea gazdelor și-a făcut datoria și a obținut un punct.


21:44 Astra irosește  bună ocazie de a prelua conducerea, după ce Boubacar a a șutat puternic, cu stângul, de la 25 de metri, dar execuția mijlocașului a fost reținută fără probleme de Kozacik. Imediat, cei doi antrenori introduc jucători de atac. Ioniță intră în locul lui Teixeira, iar Hromada îi lasă locul pe teren lui Bakos.


21:31 Ocazie imensă irosită de cehi! Plzen a avut ocazia de a trece în avantaj, Krmencic lovește bara, mingea revine tot la el, iar atacantul reia spre poartă, dar mingea e respinsă de pe linia porții de Lung. Oaspeții au început să domine partida de pe Arena Națională.


21:28 Săpunaru este oprit dintr-un contraatac prin două lovituri în piciorul drept din partea lui Hromada, care este avertizat cu cartonașul galben. Cu câteva minute înainte Kopic i-a luat locul pe teren lui Kovarik. Antrenorul cehilor mută și el și îl introduce pe Horava, în locul lui Kace. Daniel Niculae este și el introdus în locul lui Budescu, epuizat după efortul depus în seara asta. 


21:17 Intrarea lui Nicoară pe teren a revitalizat puțin ofensiva lui Șumudică, dar se observă lipsa lui Alibec din atacul campionilor. Mingile giugiuvenilor se opresc undeva în preajma careului advers. 


21:07 Fază „croită” de Hrosovky, care a driblat patru oameni de la Astra, dar șutul acestuia, la colțul lung , este apărat de Lung. Astra revine imediat în atac, dar Alibec lipsește în mod în mod evident de la finalizare. Imediat, Șumudică mută și îl introduce pe Nicoară în locul lui Lovin, care era avertizat cu cartonașul galben. 


20:45 Pauză pe Arena Național! Astra și Plzen se află la egalitate, scor 1-1, după 45 de minute în care Plzen a ținut mai mult de minge, iar Astra a lovit pe contraatac, prin Stan din pasa genială a lui Budescu. Din păcate, cehii au egalat imediat prin Krmencik, care a reluat de lângă Geraldo. 


20:40 Cele două echipe așteaptă pauza meciului de pe Arena Națională, doar Alexandru Stan a avut o tenatativă de a marca, dar șutul acestuia a semănat mai mult cu o transformare din rugby, cu mingea care a zburat în peluza din spatele porții lui Kozacik. 


20:35 Astra se mulțumește în a aștepta șarjele cehilor și încearcă pe contraatac, același care i-a adus și primul gol al acestei partide. De cealaltă parte, Viktoria Plzen are posesia balonului, dar nu reușește să-și creeze ocazii. 


20:25 GOOL Plzen! Cehii egalează la scurt timp de la deschiderea scorului, după o fază prelungită de atac. Krmencik a reluat cu capul, la colțul lung, de lângă Geraldo, pentru a restabili egalitatea pe tabela de marcaj. Tot Plzen rămâne în posesia balonului, iar Astra așteaptă contraatacul.


20:19 GOOL Astra! Budescu a scos o pasă genială din joben, care l-a pus pe Alexandru Stan în poziție de unu la unu cu Kozacik. Inițial, șutul lui Stan a fost parat de portar, dar mingea a revenit la el pentru a deschide scorul pe Arena Națională.


20:16 După 10 minute în care Viktoria Plzen a dictat ritmul partidei, lovitura de cap a lui Geraldo a mai tăiat din avântul cehilor. Mingea s-a dus sub bară, dar Kozacik a intervenit și a trimis în corner. 


20:05 În celălalt meci al grupei, dintre Austria Viena și AS Roma, s-au marcat deja două goluri, iar scorul este de 1-1. Kayode a deschis scorul pentru gazde (min. 2), iar Dzeko a egalat situația trei minute mai târziu. Între timp, la București Teixeira a avut primul șut al partidei de pe Arena Națională, după ce a reluat din marginea careului direct în brațele lui Kozacik.


20:00 Astra a avut lovitura de start în meciul care îi poate relansa șansele de calificare în primăvara europeană. Din păcate pentru giurgiuveni, pe Arena Națională asistă la meci doar câteva sute de spectatori. 


18:50 Marius Șumudică a ținut să lămurească absența lui Alibec din lotul Astrei, de la meciul din această seară: „O injecție în genunchi nu e ok pentru el. Plus că el e un jucător puternic. Eu sper ca dumincă la Giurgiu să fie pe teren”. Atacantul a suferit o leziune la genunchiul drept, la menisc. 


18:35 Meciul care poate relansa șansele calificării Astrei în primăvara europeană va fi disputat cu acoperișul tras, pe Arena Națională. La ora meciului e de așteptat să plouă, iar organizatorii doresc să protejeze suprafața de joc. 


18:00 Problemele Astrei de lot se transpun în primul 11 ales de Marius Șumudică pentru meciul din această seară. Antrenorul campioanei României a ales să joace fără un atacant de meserie, deși ar fi avut opțiunea Daniel Niculae, și a optat pentru Constantin Budescu, cel mai avansat om al giurgiuvenilor. Șumi a ales un sistem elastic, care se poate transforma pe faza de atac într-un 3-5-1-1, iar pe faza defensivă într-un 5-4-1.


Echipele de start:

  • Astra: Lung – Săpunaru, Geraldo Alves, Oros – Al. Stan, Boubacar, Seto, Lovin, J. Morais – Teixeira – Budescu
  • Rerzerve: Fabricio, Gavrilaș, V. Gheorghe, Ioniță, Moise, Nicoară, D. Niculae
  • Viktoria Plzen: Viktoria Plzen: Kozacik – Reznik, Hejda, Hubnik, Limbersky – Hromada, Hrosovsky – Petrzela, Kace, Kovarik – Krmencik
  • Rezerve: Bakos, Baranek, Bolek, Horava, Kopic, Mateju, Poznar

Visul european al campioanei României continuă joi, de la ora 20:00, când pe Arena Națională va veni Viktoria Plzen, echipa „ucisă” în meciul tur de alegerile perfecte ale lui Șumudică și sclipirile lui Budescu și Alibec. Cu o țintă precisă în minte, victoria care să aducă un bonus financiar consistent, Astra visează la o calificare care pare din nou posibilă, dar misiunea se anunță foarte grea.

Astra – Viktoria Plzen | Fără Alibec, fără atacant?

În afara problemelor financiare cu care se confruntă de foarte mult timp, Marius Șumudică are un dușman poate și mai mare, accidentările care-i dau bătăi de cap. Decisiv în meciul din Cehia, Denis Alibec are din nou probleme medicale, după o lovitură primită în meciul cu Dinamo, și are șanse minime să intre pe teren în duelul cu cehii. Mai mult, Daniel Florea e și el accidentat, iar a treia variantă pentru postul de atacant – Daniel Niculae – încă se reface după o perioadă petrecută în afara terenului. În acest context, antrenorul care a adus primul titlu din istoria echipei din Giurgiu ar putea fi forțat să joace fără un atacant veritabil, tactică la care a mai fost nevoit să apeleze și în startul sezonului.

Astra – Viktoria Plzen | Situația grupei îi dă speranțe lui Șumudică

Victoria Astrei din meciul tur a complicat serios calculele în Grupa E a Europa League. AS Roma și Austria Viena sunt primele, cu câte cinci puncte, dar cele trei puncte luate din Cehia îi permit lui Șumudică să viseze. În paralel, se joacă Austria Viena – AS Roma, meci în care o victorie a italienilor ar da o mână de ajutor pentru echipa lui Marius Șumudică. Motivul? Etapa viitoare, Astra merge în Austria, iar ultima etapă a fazei grupelor înseamnă un meci cu AS Roma pe teren propriu, iar antrenorul speră că Totti și colegii săi vor fi deja calificați în faza următoarea la ora meciului.

  • Clasamentul Grupei E după trei etape: 

Astra – Viktoria Plzen | Pentru banii care-i țin în viață!

Dincolo de șansa de a se bate pentru o calificare istorică în calificarea europeană, Astra – Viktoria Plzen reprezintă și o rețetă financiară importantă pentru Șumudică. Nu din prisma banilor obținuți din vânzarea biletelor, ci pentru banii veniți dinspre UEFA. Concret, campioana ar încasa încă 360.000 de euro în cazul în care va învinge, iar Marius Șumudică a ținut să evidențieze importanța banilor în viața clubului giurgiuvean: „Fiecare meci este o miză financiară pentru noi. Sunt 360.000 de euro în joc, o sumă foarte importantă pentru noi. Pentru noi, orice punct adus înseamnă liniștea zilei de mâine”, a spus Șumudică, la ProSport Live, înainte să vorbească despre modul în care va pregăti meciul cu cehii: „Sunt optimist. Este un meci care se joacă și în care se poate întâmpla orice. Pot câștiga și ei, putem câștiga și ei. Oricum, va fi un meci mult mai greu decât cel din deplasare. Pregătim meciul cu maximă atenție, pentru că și un rezultat de egalitate ne menține în calcule, în cazul în care Roma bate la Viena, pentru că avem ultimele meciuri. Dar e foarte important să-i ținem pe Plzen sub noi. Bine, eu voi pregăti meciul la victoie, normal”, a completat antrenorul de 45 de ani.

 
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au habar
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au habar
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…