CeFiascoRomânesc! CFR, eject din Europa după 2-3 (2-5) cu Dudelange, în cea mai mare ruşine din istoria fotbalului românesc

30 aug 2018 12543 afişări Europa League
CeFiascoRomânesc! CFR, eject din Europa după 2-3 (2-5) cu Dudelange, în cea mai mare ruşine din istoria fotbalului românesc PAUL URSACHI / MEDIAFAX FOTO

Nu exista o umilinţă mai mare pentru fotbalul românesc, decât ca CFR, campioana României, să fie eliminată de o echipă de semi-profesionişti ca Dudelange. Cu acest gând au mers la stadion jucătorii clujenilor. Au cerut ajutorul publicului, au menajat titulari la Mediaş, s-a făcut apel la orgoliul fotbaliştilor. Orice pentru spălarea ruşinii din tur, orice pentru milioanele de euro de la UEFA. Meciul a început, lumea s-a dus la stadion pentru meciul văzut ca un “Purgatoriu” între serile de altădată cu Chelsea, Roma şi Manchester United şi cele de care se temeau cel mai mult, urmărindu-i pe Dudelange în grupele Europa League.

Precipitarea care anunţa dezastrul

În teren, jucătorii luxemburghezi, unii cu zile libere luate pentru meci, alţii veniţi din ligile inferioare ale Germaniei şi Franţei şi un portar cu 6 jocuri în ultimii 3 ani, care avea mişcările şi fizicul unui motostivuitorist de la supermarketul căruia îi făcea reclamă pe tricou. Clujenii, cu speranţă, ambiţie, dar fără claritate şi cu multă precipitare în joc. Conceicao a început cu doi închizător, Bordeianu şi Males, doar el ştiind de ce. Cei doi au jucat la nivelul luxemburghezilor. În atac, Ioniţă trebuia să facă ceva pentru ca Omrani şi Ţucudean să marcheze.

Un fundaş de-al lor a respins de pe linia porţii şi clujenii sperau (3). Apoi, Ţucudean l-a ţintit pe portar, iar Camora a tras peste poartă din lovitură liberă.

0-0 la pauză şi precipitarea lua amploare.

51: cel mai negru minut din istoria CFR-ului

Conceicao l-a introdus şi pe Tambe, dar minutul 51 avea să fie cel mai negru minut din fotbalul românesc la nivel de club de la 17 Nentori şi Reykjavik încoace. Echipa cu buget de 4 ori mai mic ca al CFR-ului, echipa cu 8 jucători care merg la muncă în timpul săptămânii şi apoi la antrenamente, echipa din ţara care nu există pe harta fotbalului important a marcat. Ioniţă a pierdut mingea într-o gafă de 1 milion de euro, cât s-a dat pe el, iar Sinani a marcat la vinclu (51). Cea mai mare umilinţă din istoria CFR-ului în Europa tocmai se produsese. La 3 minute distanţă, Sinani a mai marcat odată, ca într-un coşmar care nu se mai încheia pentru clujeni (54). Era ireal. Campioana din Luxemburg conducea cu 4-0, la general, campioana din România. Au urmat minute în care spectatorii i-au ovaţionat pe luxemburghezi şi intrarea lui Julio Baptista, care probabil n-a mai suportat o aşa ruşine niciodată în carieră. Şi ca “potopul” să fie complet. Dudelange a mai marcat o dată (77), iar tabela arăta 0-3!!!

Cine sunt amatorii?

Pe final au marcat Tambe şi Omrani, dar ce folos? Tot ce s-a mai întâmplat n-a mai contat. Serile în care CFR bătea la Roma sau la Manchester sunt istorie. Campioana intră în istoria ruşinilor fotbalului românesc. Un fotbal care tocmai a primit oficial semnul că se află în pragul dezastrului. Dacă nu se va schimba nimic nici după ce campioana a fost eliminată de nişte anonimi, în câţiva ani ar putea să scrie alţii despre noi că suntem amatori. Adevărul este că în această seară, în Gruia, ai noştri au fost amatori. Mai rău de atât nu se poate!

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.