Calificare fără emoţii la Baku! Zira - Astra 0-0. Giurgiuvenii au conservat avantajul luat în tur şi nu au forţat în deplasare. Doar două şuturi pe poartă au trimis elevii lui Edi Iordănescu

20 iul 2017 12463 afişări Europa League
Calificare fără emoţii la Baku! Zira - Astra 0-0. Giurgiuvenii au conservat avantajul luat în tur şi nu au forţat în deplasare. Doar două şuturi pe poartă au trimis elevii lui Edi Iordănescu

Zira - Astra 0-0 (1-3 la general)

  • Astra a trecut cu scorul de 3-1 la general de azerii de la Zira. Dacă în meciul tur, giurgivenii s-au impus cu 3-1, manşa retur s-a terminat cu un scor „alb”.
  • În turul trei al preliminariilor Europa League, Astra va înfrunta Oleksandriya, formaţie de Ucraina.

Manşa secundă cu Zira s-a terminat 0-0, într-o partidă în care Astra a preferat să conserve avantajul luat în tur. Deşi azerii au avut ocaziile mai mari ale partidei, Iliev a fost la post şi a scos câteva şuturi dificile, în special în prima repriză. Zira a început partida de la Baku mai bine, iar pe măsură ce minutele au trecut fotbaliştii azeri au mărit presiunea, fără rezultate însă.

Elevii lui Edi Iordăneascu nu au forţat foarte mult şi au şutat doar de două ori pe spaţiul porţii adverse prin acelaşi jucător. Nicoară a trimis de două ori pe spaţiul, porţii marcând cele mai mari ocazii ale giurgiuveilor.

Astra a trecut mai departe cu scorul de 3-1 la general şi va juca în turul trei preliminar împotriva ucrainenilor de la Oleksandriya. 

Echipele de start:

  • Zira: Nazirov – Matei (Guliyev 84), Krneta, Boum, Khalizade – Ibekoyi (Gurbanov 60), Djuric – Manga, Sadygov (Aliyev 72), Belfort – Gadze
  • Rezerve: Bayramov, Mustafayev, Nagiev, Shemonayev
  • Astra: Iliev – Belu, Polczak, Erico, Stan – Mrzljak, Dandea, Mraquinhos (Piţian 80) – Ioniţă (Balaure 69), Chipirliu (Le Tallec 59), Nicoară
  • Rezerve: Lazar, Bejan, Vîlceanu, Moise

Min. 90+5 FINAL! ZIRA - ASTRA 0-0 (1-3, la general)


Min. 85 Boum centrează din stânga terenului, mingea se duce direct pe poartă, iar Iliev reţine.


Min. 74 Iliev intervine excelent la mingea trimisă spre vinclu de Djuric. Azerii nu au concretizat corrnerul obţinut. 


Min. 56 Gabi Matei şutează puternic din marginea careului, Iliev respinge, iar fundaşii Astrei îndepărtează pericolul. 


Min. 46 A început partea secundă.


Min 45+1 PAUZĂ! Zira - Astra 0-0.


Min. 33 Nicoară ratează singur cu Nazirov, mingea rămâne în suprafaţa de joc, iar un fundaş de-al Zirei este aproape de autogol. 


Min. 32 Doi adversari vin la marginea careului după Marquinhos, acesta centrează în careu, şutul lui Chipirliu e blocat, iar pe respingere Belu trimite puternic pe lângă poartă. 


Min. 20 Nicoară pierde o minge la mijlocul terenului, Ibekoyi centrează pentru Belfort, dar lovitura acestuia de cap este moale, iar Iliev reţine fără probleme. 


Min. 16 Primul şut pe spaţiul porţii pentru echipa lui Edi Iordănescu. Nicoară apare la o respingere din careul advers, driblează doi adversari şi şutează pe mijloc, iar Nazirov reţine în doi timpi. 


Min. 14 Zira este echipa mai periculoasă în startul partidei. Un fotbalist al gazdelor şutează, Iliev respinge în lateral, un adversar apare şi centrează fără destinaţie, iar faza se stinge. Totuşi, Zira nu se predă, după 1-3 în prima manşă.


Min. 11 Astra face pasul în terenul advers. Marquinhos bate scurt un corner, mingea ajunge tot la el, dar centrează prea lung, iar Polczak nu mai ajunge la balon.


Min. 5 Azerii nu sunt încă eliminaţi! Deşi au pierdut 1-3 la Giurgiu, fotbaliştii lui Zira au avut o ocazie uriaşă în startul partidei, iar în acest moment dictează jocul. Gadze a urmărit o minge până în careu, a şutat cu stângul, iar balonul a trecut agonizant de aproape de poartă.


Min. 1 A început meciul.


Zira - Astra începe de la 3-1 în prima manşă pentru echipa lui Edward Iordănescu. La Giurgiu, după 1-1 la pauză, Dandea şi Le Tallec au marcat golurile care au oferit ceea ce pare a fi un retur liniştit. Într-un meci în care intră cu avantajul a încă unei partide în picioare (1-0 la Giurgiu, cu Sepsi), Astra pleacă din nou din postura de favorită, dar va avea de înfruntat un factor extern care ar putea influenţa rezultatul meciului.

În Azerbaijan, temperaturile ajung şi la 40 de grade, iar partida se va juca pe o căldură insuportabilă, Astra alegând să se pregătească prin antrenamente desfăşurate în perioade ale zilei în care temperatura va fi apropiată de cea de la ora meciului (35 de grade).

Edi Iordănescu are un singur dubiu legat de echipa de start, urmând să păstreze în proporţie de 90% formula din meciul tur. Dilema antrenorului e legată de postul de atacant, unde va trebui să aleagă între Bogdan Chipirliu şi Anthony Le Tallec.

Echipa probabilă a Astrei:

  • Iliev - Belu, Bejan, Erico, Al. Stan - Dandea, Mrzljak - A. Ioniţă, Marquinhos, Nicoară - Chipirliu/Le Tallec
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.