Becali e noul „coach”!** Ilie Stan a plecat capul și îl lasă pe patron să-i facă echipa! Cum va arăta Steaua la Twente

Becali e noul
  • Publicat:
  • Actualizat:

Momentul de răzvrătire împotriva „dictaturii” lui Gigi Becali la Steaua nu l-a ținut mult pe Ilie Stan. Deși tehnicianul intenționa să înceapă partida de la Enschede cu Brandan fundaș stânga și cu Bicfalvi la mijloc, se pare că ultimele evenimente dintre el și patron l-au determinat să asculte întrutotul de indicațiile lui Becali.

„Trebuie să aibă rezultate, altfel s-a nenorocit! O să mă duc eu cu echipa în Olanda și o să am eu grijă să ne calificăm”, a spus omul cu banii de la Steaua, enervat de faptul că Ilie Stan îl criticase atât pe el, cât și modul în care este organizat clubul. Astfel, deși în primă fază dorea să nu facă toate modificările impuse de patron, Ilie Stan a acceptat compromisul de frica reacțiilor lui Becali în eventualitatea unui eșec. Practic, Steaua va juca cu Twente după cum dorește patronul, iar ProSport vă prezintă motivele pentru care au fost aleși primii 11 fotbaliști.


Tătărușanu / Vrea să-l vândă
Deși l-a criticat aspru pe portarul stelist după meciul din tur, atunci când, în opinia lui, Tătărușanu a fost învins prea ușor de Ola John, Gigi Becali nu consideră că este necesară înlocuirea acestuia din poartă. Un argument ar fi și faptul că o eventuală prestație de excepție a portarului l-ar face mai ușor de vândut, acesta fiind obiectivul principal al conducerii în ceea ce-l privește pe goalkeeper.

Martinovic / Din nou în grații
Dacă în toamnă se gândea să îi dea drumul gratis de la Steaua, Becali pare că s-a răzgândit în privința sârbului. „Este om de caracter, el e unul dintre străinii care vor rămâne la echipă și din vară”, și-a mărturisit patronul aprecierea pentru fundaș. Astfel, Martinovic rămâne singura soluție logică pentru banda dreaptă a apărării, în condițiile în care Dănănae a jucat prost în tur.

Chiricheș / Numărul unu!
Poate jucătorul cel mai sigur de postul de titular în acest moment, internaționalul adus de la Pandurii în această iarnă nu va lipsi din partida cu Twente. Evoluția sigură din tur i-a garantat lui Chiricheș prezența pe teren la Enschede, el fiind văzut drept o soluție pentru neutralizarea lui Luuk de Jong.

Geraldo / „Răul” necesar
Cu toate că a declarat în mai multe rânduri că nu îi va mai prelungi contractul fundașului portughez, Gigi Becali acceptă titularizarea acestuia în returul cu Twente deoarece este conștient că este cea mai bună variantă din acest moment, pe lângă Chiricheș. Cifrele meciului de la București au confirmat impresia bună lăsată de Geri, el fiind stelistul cu cele mai multe dueluri câștigate în fața lui de Jong.

Latovlevici / Alibi pentru Brandan
Becali a insistat ca Latovlevici să fie titularizat pe postul de fundaș stânga, însă nu pentru că are o simpatie deosebită pentru acesta. Prin revenirea lui Lato în primul „11” se realizează una dintre cele mai mari dorințe ale patronului, și anume trecerea lui Brandan în centru liniei de mijloc. Asta deși, în primă fază, Ilie Stan nu a fost de acord cu titularizarea celui care a fost aproape de un transfer la Saint-Etienne în această iarnă.

Prepeliță / „Nu vezi? Treci pe dreapta!”
Deși în tur a jucat pe postul de mijlocaș central, fostul căpitan al Craiovei va încerca o altă poziție la Enschede. După ce a gafat decisiv la golul lui Ola John, Prepeliță a fost bănuit că nu a văzut mingea din pricina problemelor de vedere și a fost luat în primire de patron. „Băi, băiatule, n-ai voie să nu vezi bine în centru! Dacă nu vezi, treci pe dreapta!”, i-a spus Becali.

Bourceanu / Omul patronului
Cu toate că a evoluat numai zece minute în acest an alături de titularii Stelei, căpitanul impus de patron va intra încă din primul minut cu Twente. „De Bourceanu nu trece nimic la mijloc, e vital pentru noi”, a spus Becali, revenirea fostului jucător al Timișoarei fiind una dintre deciziile pe care Ilie Stan nici nu s-a obosit să le conteste.

Brandan / Pohta ce-a pohtit
„Ilie mi-a zis că nu l-a trimis pe Brandan la mijloc în primul meci pentru că nu era Latovlevici refăcut și nu voia să riște”, a spus Becali după înfrângerea suferită la București în fața olandezilor. Deși fundaș stânga de meserie, argentinianul este, în viziunea patronului, cea mai bună variantă pentru centrul liniei de mijlocași, iar Ilie Stan se pare că se va conforma și va respecta „sugestia” lui Becali.

Tănase / E peste Florin Costea
Deși Gigi Becali a spus de mai multe ori că Ilie Stan ar trebui să încerce mutarea lui Tănase în centru pentru a-i face loc pe stânga lui Florin Costea, în ultima perioadă patronul a părut să fi înțeles că Dodel nu poate da randament decât în bandă. Astfel, profitând și de faptul că „Cioară” nu este încă la sută la sută din potențial, Tănase este sigur de locul pe care îl va ocupa în meciul de mâine seară.

Rusescu / Jolly Joker
Partida de la București s-a jucat cu un Raul Rusescu titular pe postul de mijlocaș dreapta. Cu toate că nu a avut un joc slab, fotbalistul este văzut de patron drept o soluție bună pentru linia de atac, acolo unde ar fi mult mai util decât Nikolic, cel care „a dormit pe teren”.

Tatu / „Are clasă, dar nu poate singur
Brazilianul a fost printre puținii remarcați ai patronului după meciul tur, de la București. Becali l-a criticat pe Ilie Stan pentru că l-a introdus în atac și pe Nikolic, cel care a fost, în viziunea omului cu banii, vinovat pentru că Tatu nu s-a putut exprima la adevărata valoare.


Brazilianul a fost printre puținii remarcați ai patronului după meciul tur, de la București. Becali l-a criticat pe Ilie Stan pentru că l-a introdus în atac și pe Nikolic, cel care a fost, în viziunea omului cu banii, vinovat pentru că Tatu nu s-a putut exprima la adevărata valoare.

Nikolic a fost în plus pe teren, nu am avut deloc atac. În a doua repriză s-a înviorat jocul, dar nu poți doar cu Tatu
Gigi Becali, patron Steaua

Trebuie să jucăm fără Dănănae și cu Bourceanu-Brandan la mijlocul terenului. Bourceanu e indispensabil pentru Steaua
Gigi Becali, patron Steaua

Să joace Rusescu atacant în locul lui Nikolic, iar pe banda dreaptă să joace Prepeliță sau Mihai Costea
Gigi Becali, patron Steaua

Tătărușanu a dormit la gol. Mie îmi place mai mult de Stanca, dar e decizia lui Ilie, nu mă bag aici
Gigi Becali, patron Steaua


„Nilă”, salvat de intervenția lui Becali
Evoluțiile extrem de proaste pe care le-a avut Mihai Costea în amicalele jucate de Steaua în acest an l-au determinat pe Ilie Stan să-l vadă pe oltean drept a patra opțiune pentru postul de atacant. Astfel, în calculele inițiale ale antrenorului, „Nilă” nu încăpea nici măcar pe banca de rezerve pentru meciul de la Enschede, varianta agreată fiind Nikolic. Totuși, având în vedere ultimele declarații ale lui Gigi Becali la adresa muntenegreanului, Mihai Costea a revenit în pole-position pentru poziția de primă rezervă a atacanților.

Bicfalvi, sacrificat fără motiv
Cu toate că prestația lui Bicfalvi în meciul tur a fost categorisită drept excelentă de către Ilie Stan, mijlocașul nu se va mai regăsi între titularii cu care tehnicianul va ataca meciul de mâine seară. Bicfalvi este, astfel, o victimă a implicării patronului în alcătuirea formulei de start, revenirea lui Bourceanu și urcarea lui Brandan la mijloc fiind cele două mutări care l-au lăsat pe dinafară pe Eric.

Dănănae va sta în tribună
Criticat atât de patron, cât și de antrenor, după meciul de la București, Ovidiu Dănănae nu se va mai regăsi nici măcar pe banca de rezerve în returul cu Twente. Fundașul dreapta adus în această iarnă nu mai este văzut drept soluție nici măcar pentru eventualitatea în care Martinovic se va accidenta, evoluția proastă din tur făcându-l pe Ilie Stan să se gândească la Geraldo drept soluție de avarie pentru banda dreaptă. Într-un asemenea caz, locul portughezlui în centrul apărării ar fi luat de bulgarul Valentin Iliev.


Steliștii, cazați la o pensiune lângă oraș
Pentru această deplasare, oficialii Stelei au avut grijă că absolut nimic să nu îi deranjeze pe Tănase & compania. Drept urmare, echipa s-a cazat la un resort de lângă Enschede, unde cea mai apropiată fermă este la câteva sute de metri. Este locul perfect pentru antrenorii din România, cei care cer excesiv liniște la echipă, lucru pe care Ilie îl va avea din plin până la ora meciului. Cel puțin din partea naturii.

În anul 2000 au ars 1500 de case
Un detaliu mai puțin plăcut care face din Enschede un oraș special este că aici s-a petrecut unul dintre cele mai mari incendii din Europa. În urmă cu 12 de ani, nu mai puțin de 23 de persoane au murit și aproximativ o mie au fost rănite în urma unei explozii a 950 de kilograme de artificii, 1500 de case fiind avariate de flăcările uriașe. Stricăciunile provocate de acest incendiu au fost de aproximativ 450 de milioane de euro.

N-au uitat de Steaua
Clubul olandez pune la punct un muzeu care va fi inaugurat în luna mai a acestui an. Oficialii echipei ne-au invitat pentru a vedea o bucată din ceea ce vor afișa când proiectul va fi finalizat. Interesant este că echipa batavă nu a uitat de dubla întâlnire din 2009, iar fanioanele cu emblema clubului roș-albastru stau lângă cele cu echipe precum Liverpool sau Borussia Dortmund.

Citește și
Daniel Vlad / Autor
Daniel e jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent fiind reporter special la ProSport. Din 2003 și până în 2013 a lucrat la ProSport, după care în perioada 2013 - 2019 a activat la Fanatik. Din 2019 a revenit în echipa ProSport, unde evoluează și în prezent. În cei 21 de ani de presă, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău…
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5 ani și îi făcea viața un calvar
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la toată lumea”
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la…
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Surpriză  în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…