Baku is blue: Chelsea a câștigat Europa League! Hazard a dat de pământ cu Arsenal, într-o finală în care s-au marcat 5 goluri

Baku is blue: Chelsea a câștigat Europa League! Hazard a dat de pământ cu Arsenal, într-o finală în care s-au marcat 5 goluri
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Chelsea a câștigat pentru a doua oară în istoria clubului trofeul Ligii Europa.

Chelsea – Arsenal 4-1 (Giroud 49, Pedro 60, Hazard 65-pen., 72 / Iwobi 69)
Arbitru:
Gianluca Rocchi. Asistenți: Filippo Meli și Lorenzo Manganelli (Italia)
Stadion: Olympic Stadium (Baku / capacitate: 69.870)

â–ºChelsea: Kepa – Azpilicueta (cpt.), Christensens, D. Luiz, Emerson – Kante, Jorginho, Kovacic (Barkley 76) – Pedros (Willian 70), Giroud, Hazard (D. Zappacosta 89)
Rezerve: Caballero, Cumming – M. Alonso, Ampadu, Cahill, Gallagher, Higuain, McEachran
Antrenor: Maurizio Sarri

â–ºArsenal: Cech – Sokratis, Koscielny (cpt.), Monreal (Guendouzi 66) – Maitland-Niles, Torreira (Iwobi 66), Xhaka, Kolasinac – Ozil (Willock 77) – Lacazette, Aubameyang
Rezerve: D. Iliev, B. Leno – Elneny, Jenkinson, Lichtsteiner, Mustafi, Nketiah, Saka, Welbeck
Antrenor: Unai Emery

Minutul 90+3: Fluier final. Chelsea câștigă Liga Europa! Este al doilea trofeu obținut de clubul condus de Roman Abramovic, după cel din 2013. În urma acestui rezultat, Arsenal a ratat prezența în următorul sezon al Ligii Campionilor. Pentru antrenorul Maurizio Sarri (60 ani) este primul trofeu pe care l-a câștigat în cariera de antrenor.

A fost de asemenea ultimul meci oficial pentru Petr Cech, care din vară ar urma să devină directorul sportiv al lui Chelsea. Sunt șanse ca acesta să fie și ultimul meci pentru Eden Hazard în tricoul lui Chelsea, belgianul fiind dorit cu insistență de Real Madrid.

Chelsea a terminat acest sezon al Ligii Europa fără eșec. În faza grupelor, Chelsea s-a duelat cu PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu.


Minutul 72: GOOOL Chelsea! Hazard reușește dubla. Belgianul i-a trimis lui Giroud, care a săltat mingea peste fundași. Hazard a revenit și a reluat din voleu la colțul scurt, pentru 4-1. Arsenal e la pământ.


Minutul 69: GOOOL Arsenal! Iwobi trimite superb la colțul lung, din voleu, iar „tunarii” revin în joc. Intrat de doar șase minute, nigerianul relansează finala.


Minutul 65: GOOOL Chelsea! Hazard înscrie de la 11 metri pentru 3-0. Maitland-Niles l-a faultat pe Giroud în interiorul careului, iar Gianluca Rocchi a indicat punctul cu var. Eden Hazard s-a așezat cu mult calm lângă minge, a trimis cu sânge rece în partea stângă, Cech a sărit în colțul opus, iar tabela indică 3-0. Arsenal e K.O. și se îndreaptă spre un nou sezon în Liga Europa.


Minutul 60: GOOOL Chelsea! Pedro marchează din pasa lui Eden Hazard și Chelsea e tot mai aproape de trofeu. Hazard a păcălit apărarea lui Emery cu pasă în centru, unde a apărut Pedro, care a lovit perfect mingea și a trimis-o în plasa laterală, pentru 2-0. Petr Cech n-a avut nicio șansă, astfel că Chelsea se desprinde pe tabelă și e la doar 30 de minute de câștigarea trofeului. „Tunarii” au căzut complet după pauză.


Minutul 56: Primul cartonaș galben. Pedro a fost avertizat de italianul Gianluca Rocchi.


Minutul 49: GOOOL Chelsea! Giroud a deschis scorul la Baku. Emerson a centrat la 11 metri, iar Giroud a venit lansat și a trimis cu capul la colțul scurt. Francezul a lovit extrem de bine mingea, care practic a fost catapultată în plasa porții apărate de Petr Cech. Chelsea începe perfect repriza secundă și Maurizio Sarri e la o repriză de primul trofeu al carierei.

Francezul a ajuns la 11 goluri în actuala ediție a Ligii Europa. Doar Radamel Falcao a reușit să înscrie mai multe goluri într-un singur sezon al UEL, în 2010/2011, cu FC Porto, când „El Tigre” a înscris de 17 ori. Săpunaru evolua și el atunci pentru FC Porto.


Minutul 46: S-a reluat partida dintre Chelsea și Arsenal.


Minutul 45: Pauză la Baku. Chelsea și Arsenal sunt la egalitate după primele 45 de minute, scor 0-0, într-o finală ce pare lipsită de vlagă.


Minutul 39: Cech e la înălțime! La ultimul meci al carierei, veteranul lui Arsenal l-a blocat pe Giroud, care de la 16 metri a încercat să-l învingă cu un șut în diagonală. Cech s-a culcat la timp și a respins în lateral. Rămâne 0-0. Chelsea a început să apară la finalizare.


Minutul 34: Prima ocazie a lui Chelsea. Hazard a colaborat cu Emerson, care l-a pus la încercare pe Cech. Veteranul din poarta „tunarilor” a blocat șutul lui Emerson, care a bifat prima șansă importantă a lui Chelsea din această finală.


Minutul 28: Bară! Xhaka a trimis o rachetă de la 25 de metri, însă balonul s-a înălțat prea mult și a mușcat din bara transversală, după care a ricoșat în afara terenului. Arsenal a fost echipa mai prezentă în atac în această primă jumătate de oră.


Captură Digi Sport


Minutul 18: Arsenal a solicitat un penalty. Lacazette a căzut în careul advers, după ce s-a șters de Kepa, dar centralul Gianluca Rocchi a făcut semn că jocul poate continua. Din camera VAR nu s-a întors jocul.


Minutul 9: Prima ocazie a partidei. Maitland-Niles a trimis la colțul scurt, Kepa a respins în față, iar Aubameyang a șutat din prima, căutând colțul lung. Gabonezul a lovit prost mingea, care s-a scurs în afara terenului. Chelsea scapă, rămâne 0-0.


Minutul 1: A început finala Ligii Europa! Stadionul este aproape plin, chiar dacă la Baku ora locală este 23:00.


21:14 Avem echipele de start! Petr Cech va evolua în ultimul meci al carierei, contra lui Chelsea, echipă la care va fi director sportiv din vară. În 2013, Chelsea câștiga Liga Europa din postura de jucător al lui Chelsea.


15:30 Probleme pentru Chelsea, cu câteva ore înainte de finala cu Arsenal. N’Golo Kante, unul dintre titularii din echipei de pe Stamford Bridge, s-a accidentat și nu va putea fi refăcut până la ora meciului, anunță presa britanică. Astfel, Sarri va fi nevoit să-l înlocuiască.


Cele două cluburi s-au mai întâlnit o singură dată în cupele europene. În sezonul 2003-2004, Chelsea și Arsenal au jucat în sferturile de finală din Liga Campionilor, atunci când „albaștrii” s-au impus cu 3-2, la general, și s-au calificat în semifinale.

Pentru Arsenal, finala de la Baku vine cu o presiune în plus. Pentru a-și asigura prezența în Liga Campionilor în sezonul următor „tunarii” sunt obligați să câștige trofeu Europa League. Chelsea, în schimb, este deja calificată în grupele celei mai tari competiții intercluburi, datorită clasării pe poziția a treia în Premier League, față de Arsenal, care a încheiat campionatul pe locul cinci.

Arsenal s-a calificat în finala Europa League după ce a trecut de Valencia, scor 7-3, la general, în timp ce echipa din Anglia, Chelsea, a ajuns în ultimul act după ce a eliminat-o pe Eintracht Frankfurt, după lovituri de departaje. După 2-2 la general, Chelsea a câștigat cu 4-3 la penalty-uri.

Potrivit presei din Anglia, mijlocașul echipei Chelsea, N’Golo Kante, este incert pentru finala Europa League. Internaționalul francez a lipsit la ultimele două meciuri ale echipei Chelsea, din cauza unei accidentări la ischio-gambieri, dar revenise la antrenament săptămâna trecută.

The Times și The Guardian notează că mijlocașul francez s-a accident la genunchi, sâmbătă, 25 mai, la antrenament și nu poate juca în finală, ceea ce ar fi o lovitură grea pentru Chelsea, care nu poate conta nici pe Antonio Rudiger, Ruben Loftus-Cheek și Callum Hudson-Odoi, toți accidentați.

Finala UEFA, pentru prima dată în Baku

Pentru prima dată în istoria UEFA se va decide un trofeu important în Azerbaijan. Olympic Stadium din Baku este o arenă cu o capacitate de aproximativ 70.000 de locuri, care a fost inaugurată în anul 2015 și care va găzdui și trei meciurile de la EURO 2020.

VAR, în premieră în Europa League

O noutate pentru această finală va fi arbitrajul video (VAR). Acesta va fi primul meci din Europa League care se va juca cu sistemul VAR. În plus, dacă meciul va ajunge în prelungiri, antrenorii vor avea voie să facă și al patra înlocuire

Echipa de arbitri: Italia și Polonia

Echipa de arbitri care vor fi la finala Europa League, Chelsea – Arsenal, este formată din:

Arbitru de centru: Gianluca Rocchi (Italia)
Arbitri asistenți: Filippo Meli, Lorenzo Manganelli (Italia)
Al patrulea oficial: Daniele Orsato (Italia)
Arbitru Video (VAR): Massimiliano Irrati (Italia)
Asistenți VAR: Marco Guida (Italy), Szymon Marciniak (Polonia)
Offside VAR: Paweł Sokolnicki (Polonia)

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele