AUDIO Ascultă farsa ProSport. Sunat de un ‘consilier’, Gigi Becali a scos imediat 10 tichete!** Dialog incredibil:

  • Publicat:
  • Actualizat:

Ziariștii ProSport s-au dat drept funcționari de stat și au obținut de la George Becali promisiunea că vor primi azi bilete la meciul Steaua – Chelsea. În acest timp, fanii caută.

În iunie 2001, ProSport inventa un personaj fictiv, Florin Scurtu, care avea să apară în multe momente delicate pentru sportul românesc. Ziariștii care l-au impersonat pe Scurtu au fost fie președinți de club și au votat în Adunarea Generală a FRF, fie politicieni și au obținut bilete la meciuri în situații critice, în care publicul nu mai avea acces la tichete. Istoria lui Scurtu o puteți găsi mai jos.

După 8 ani, Florin Scurtu a înviat special pentru Steaua – Chelsea, meciul din 7 martie înaintea căruia biletele au devenit valută forte. Pe piața neagră, un tichet e oferit și cu 4.000 de lei, oficialii de la Steaua cer intervenția autorităților să oprească specula, în timp ce gloriile din anii ’80 se plâng că nu sunt respectate. Iovan și ceilalți nu au primit nicio invitație din partea clubului pentru care au câștigat Cupa Campionilor în 1986.

Calculele sunt complicate. 35 de mii de bilete au fost vândute pe internet, 5.500 de locuri nu pot fi ocupate, din cauza normelor UEFA de securitate, 2.500 de tichete merg la Chelsea. Rezultă 43 de mii de bilete, cu 12 mii mai puțin decât capacitatea Național Arena. Jucătorii au primit și ei 2.000 de tichete, însă unde sunt celelalte?

Florin Scurtu a plecat ieri în căutarea misterului. Asumându-și identitatea unei secretare și a unui consilier de stat de la cabinetul premierului Victor Ponta, doi ziariști de la ProSport l-au contactat pe finanțatorul George Becali. Odată trecut prin introducerea „șefei de cabinet” căreia Becali i-a răspuns extrem de politicos, consilierul de stat Florin Scurtu a intrat în miezul problemei. Cu mult tupeu, i-a solicitat lui Becali 10 bilete. Citiți dialogul următor pentru a vedea promptitudinea răspunsului unui parlamentar român la cererea unui funcționar de stat. Discuția poate fi ascultată la „Ora de ProSport”, emisiune transmisă în direct de Sport.ro și www.prosport.ro, de la 15:00.

Scurtu: Alo, bună ziua, domnul Becali?
Becali: Da, cine e?
Scurtu: Toată stima, Florin Scurtu, consilier de stat la cabinetul lui Victor Ponta pe probleme de știință și tehnologie. Îmi cer scuze că vă deranjez, vă rețin un minut, puteți vorbi?
Becali (răspunde în bășcălie): Da, vă rog, onoarea e de partea mea!
Scurtu: Mă bucur să vă aud. Felicitări pentru ce ați făcut la Steaua, vă deranjez într-o problemă personală, știu că vă e dificil acum, în momentul ăsta…
Becali (plictisit probabil de astfel de solicitări): La subiect, la subiect, la subiect!
Scurtu: Ok, niște bilete la meci, se poate?
Becali (se umflă în pene): Păi, da’ bineînțeles!

„Nu vreau să fiu păcălit!”
Odată acceptul obținut, „consilierul” Scurtu a trecut la detalii, însă lucrurile s-au împotmolit la numărul de bilete. Becali a vrut să verifice identitatea interlocutorului pentru că, spune el, a mai fost păcălit…

Scurtu: Dacă se poate, vreo 10 bilete?
Becali: Mâine, trebuie să-mi spuneți numele pentru cine doriți…
Scurtu: Sunt din anturajul familiei mele, dar sunt și consilieri din cabinetul premierului. Pentru mine și pentru familia mea sunt trei, eu cu fiica și cu băiatul meu, mai sunt trei consilieri de la cabinetul premierului Ponta…
Becali: Să-mi spuneți mâine, mâine mă sunați…
Scurtu: Vă sun mâine personal, să vă dau numele exacte, ce și cum?
Becali (se justifică): Eu o să mă interesez, știți de ce!? Pentru că, de ce…sunt foarte mulți care zic: Și nu-mi convine o păcăleală…
Scurtu: Sunt convins că primiți telefoane și sute de telefoane de astea…
Becali: Deci, mâine…mă sunați, ne vedem și o rezolvăm, da!?
Scurtu: Am înțeles. Vă deranjez la palat, direct? Trimit pe cineva?
Becali: La ora 12, vorbim la telefon mâine la 11-12, ca să fiu eu sigur, ca să fiu acolo, nu!?
Scurtu: Deci, vin personal, trimit pe cineva, cum facem?
Becali (îl ia de sus pe consilier): Păi, daaaa’, o să veniți personal dacă vreți atâtea bilete. Dacă voiați numai două, trimiteați pe cineva.
Scurtu: Am înțeles…Mulțumesc foarte mult pentru…
Becali (intervine, simte că e posibil ca interlocutorul să se supere și se justifică din nou): Dacă vreți 10, trebuie să fac investigații (râde blând)…
Scurtu: Aoleuuu, deci vă pun la treabă, cu alte cuvinte?
Becali: Păi, da’ bineînțeles! Păi, daaaaa’…
Scurtu (plusează la sentiment): O Stea avem în țara asta și trebuie s-o onorăm și noi cu prezența. Vreți, nu vreți, suporterii sunt de mai multe categorii, și de la Guvern, și mai mici, și mai mari…

Ponta i-a dat telefonul pentru bilete

Lucrurile s-au complicat de tot pe final. Becali sunase deja la Guvern să se asigure dacă mai dorește cineva bilete și o făcuse chiar pe telefonul lui Ponta…

Becali: Eu nu înțeleg… Eu am sunat azi la Guvern, am sunat, am vorbit cu consiliera domnului Ponta, dar nu mi-a spus nimic.
Scurtu (pare vexat): Nu v-a zis nimic!? Păi, vă dați seama că toată lumea vorbește acum de meci, fiecare vorbește pe nivelul lui de relații și cunoștințe..
Becali: Eu am sunat pe telefonul personal, pe care mi l-a dat domnul Ponta înainte, cu 14.14, nu știu dacă îl știți…
Scurtu (încurcat de aranjamentele lui Becali): Ok… știu…am înțeles. Fiecare se descurcă cum poate. Dacă dumneavoastră mă serviți, mulțumesc frumos, vă deranjez mâine cu un telefon și ne vedem la 12.
Becali: Mâine aștept un telefon de la dumneavoastră.
Scurtu: Mulțumesc mult. O seară bună, toată stima.

ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ‚ a dialogului poate fi ascultată în timpul emisiunii „Ora de ProSport”, transmisă în direct de sport.ro și www.prosport.ro, de la 15:00.

În niciun moment al discuției, Becali nu a menționat vreun cuvânt despre prețul biletelor, semn că titulatura de consilier de stat deschide încă multe uși în România. ProSport nu a mai continuat farsa, întrucât „consilierul” de stat Florin Scurtu nu există, iar un eventual telefon în care ar fi solicitat doar două bilete, în loc de 10, ar fi dat de bănuit. Ziariștii l-au contactat din nou pe Becali, aseară, pentru a-l anunța că a fost o farsă. Răspunsul lui? O să râdeți, dar nu a fost: „Să-mi %@&*^%$%$!”.

„Am invitațiile mele, le dau la oamenii care sunt importanți. Nu v-a mers farsa. Nu îi dădeam niciun bilet. Trebuia să îl văd eu la față. Oricine din Guvern mă sună, oricând, eu îi dau bilete. Și luni dimineață, și marți, la orice oră, eu am bilete pentru Guvern”
Gigi Becali, patron Steaua

„Nu dau biletele suporterilor. Nu!”
Gigi Becali, patron Steaua

„Și mâine dacă vine un consilier, să vină, că-i dau! Ce vrea el!”
Gigi Becali, patron Steaua.

Scurtu a votat și în Adunarea Generală
Florin Scurtu, personajul inventat de jurnaliștii ProSport acum 12 ani, a dat o lovitură și în cea mai importantă reuniune din fotbalul românesc. În octombrie 2001, la o Adunare Generală a FRF, machiat și cu mustață falsă, jurnalistul Ioan Viorel a reușit să intre în sală și, pretinzând că este președintele formației din Liga a III-a, Rapid Teiuș, a votat (foto), la fel ca toți ceilalți oficiali de cluburi, subiectele aflate pe ordinea de zi a Adunării Generale. Florin Scurtu a discutat atunci cu Mircea Sandu și cu Dumitru Dragomir despre problemele fotbalului mic: „Nu este posibil ca presa să vorbească despre blaturi și la noi, la Divizia C!” , i s-a adresat Scurtu, indignat, lui Sandu pe holurile din vechiul sediu al FRF. „Știți cum e treaba? Presa trebuie să scrie și ea. Cum vreți să-și crească tirajele?”, a fost răspunsul primit de la președintele FRF. Scurtu a fost invitat seara la Știrile ProTV unde și-a deconspirat identitatea în direct.

A obținut bilete și la meciul cu Ungaria
Criza biletelor de la Steaua – Chelsea a mai fost întâlnită și în 2001, înainte de un meci al României cu Ungaria. FRF a scos atunci la vânzare 24.500 de tichete, dar 13.000 dintre ele au fost date cu circuit închis, greu accesibil suporterului de rând. Un reporter ProSport a reușit totuși să facă rost de bilete la meci, chiar de la Ion Piscanu, șeful de atunci al Departamentului de Protocol și Organizare al Federației. Jurnalistul a folosit același pseudonim, Florin Scurtu, și a pretins că este consilier de stat pe probleme de logistică. „Să-mi spuneți unde vreți biletele. La tribuna I, la zero sau la a doua? Dar vă spun prețurile, pentru că nu am mai avut gratuități acum. Două milioane și mâine vă dau biletele”, a fost reacția lui Piscanu care a doua zi a fost fotografiat în timp ce livra, la Palatul Victoria, biletele pentru funcționari de stat.

Pe aceeași temă
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
Adidas a renunţat la Ilie Năstase după 49 de ani! Cât a valorat, iniţial, un contract uriaş pentru sportul mondial
Adidas a renunţat la Ilie Năstase după 49 de ani! Cât a valorat, iniţial, un contract uriaş pentru sportul mondial
STUDIU Tratamentul COVID-19 obţinut de la o lamă numită Fifi are rezultate promiţătoare. Cum acţionează nanocorpii
STUDIU Tratamentul COVID-19 obţinut de la o lamă numită Fifi are rezultate promiţătoare. Cum acţionează nanocorpii
Adi Popa și-a găsit echipă! Cu cine s-a înțeles fostul jucător al FCSB-ului
Adi Popa și-a găsit echipă! Cu cine s-a înțeles fostul jucător al FCSB-ului
Modelul ELECRTIC Dacia Spring a ajuns pe OLX. Chilipir sau țeapă?
Modelul ELECRTIC Dacia Spring a ajuns pe OLX. Chilipir sau țeapă?
Cu puțin timp în urmă, Monica Anghel are Covid-19
Cu puțin timp în urmă, Monica Anghel are Covid-19
„Eşti fierbinte”. Cum îl face Anamaria Prodan pe Reghe să uite de amante
„Eşti fierbinte”. Cum îl face Anamaria Prodan pe Reghe să uite de amante
De ce a murit, de fapt, femeia care a pus artificiile în Colectiv! Dezvăluirea care aruncă totul în aer
De ce a murit, de fapt, femeia care a pus artificiile în Colectiv! Dezvăluirea care aruncă totul în aer
Zodiile care primesc VEȘTI CUTREMURĂTOARE la începutul săptămânii
Zodiile care primesc VEȘTI CUTREMURĂTOARE la începutul săptămânii
Imagini ȘOCANTE din New York unde străzile sunt pline de păsări MOARTE. Cauza este ALARMANTĂ
Imagini ȘOCANTE din New York unde străzile sunt pline de păsări MOARTE. Cauza este ALARMANTĂ
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
Și-a prins soția cu un alt bărbat. Răzbunarea soțului a fost „diabolică” - FOTO
Școala vieții! Câte clase are Dani Mocanu, de fapt. Cum arăta în tinerețe, când era 'normal'
Școala vieții! Câte clase are Dani Mocanu, de fapt. Cum arăta în tinerețe, când era 'normal'
Actrița celebră din România care a pozat goală și și-a luat mașină. Explicația e demențială
Actrița celebră din România care a pozat goală și și-a luat mașină. Explicația e demențială
Anunțul momentului pentru ce care au TELEFOANE MOBILE! Decizia care dă totul peste cap în Europa
Anunțul momentului pentru ce care au TELEFOANE MOBILE! Decizia care dă totul peste cap în Europa
Scandal major în jurul vaccinării. Oamenii de ştiinţă demisionează în masă
Scandal major în jurul vaccinării. Oamenii de ştiinţă demisionează în masă
Ce se întâmplă în corpul tău după 3 cești de cafea. Ora la care e indicat să bei ultima cafea
Ce se întâmplă în corpul tău după 3 cești de cafea. Ora la care e indicat să bei ultima cafea
Poliția Română face 1.828 de angajări prin încadrare directă. Înscrierile se fac online, 645 de posturi de ofițeri scoase la concurs | Calendarul probelor
Poliția Română face 1.828 de angajări prin încadrare directă. Înscrierile se fac online, 645 de posturi de ofițeri scoase la concurs | Calendarul probelor
Produse auto și pentru bicicliști, disponibile la Lidl săptămâna viitoare
Produse auto și pentru bicicliști, disponibile la Lidl săptămâna viitoare
Simona Halep se desparte de Darren Cahill, antrenorul care a dus-o pe locul 1 mondial
Simona Halep se desparte de Darren Cahill, antrenorul care a dus-o pe locul 1 mondial
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Explicaţiile halucinante ale unui şofer oprit de Poliţie pentru că rula cu 123 de kilometri la oră prin oraş
Explicaţiile halucinante ale unui şofer oprit de Poliţie pentru că rula cu 123 de kilometri la oră prin oraş
Atenţie, şoferi! Anunţul făcut de DRPCIV pe care trebuie să-l cunoască toţi conducătorii auto din România
Atenţie, şoferi! Anunţul făcut de DRPCIV pe care trebuie să-l cunoască toţi conducătorii auto din România
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Simona Gherghe cere ajutorul fanilor. Cu ce problemă se confruntă vedeta de când are copiii la grădiniță: „Mi-e groază” / VIDEO
Simona Gherghe cere ajutorul fanilor. Cu ce problemă se confruntă vedeta de când are copiii la grădiniță: „Mi-e groază” / VIDEO
Dezvăluiri bombă în familia Becali! A avut o amantă și a lăsat-o însărcinată
Dezvăluiri bombă în familia Becali! A avut o amantă și a lăsat-o însărcinată
Chip tuning motorizare diesel vs benzină. Câtă putere poți stoarce din fiecare?
Chip tuning motorizare diesel vs benzină. Câtă putere poți stoarce din fiecare?
FOTO. Dana Săvuică, în costum de baie la 51 de ani! Cum arată fosta vedetă Playboy
FOTO. Dana Săvuică, în costum de baie la 51 de ani! Cum arată fosta vedetă Playboy
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase! `Sunt jalnică`
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase! `Sunt jalnică`