Astra – AZ Alkmaar 3-2. Scenariu de film la Giurgiu! Elevii lui Șumudică au revenit de la 0-2 și au șanse mari la calificarea în grupele Europa League

  • Publicat:
  • Actualizat:

Astra – AZ Alkmaar 3-2 (Boldrin 25, Alibec 41, Dandea 45+3 / Henriksen 11, Janssen 13)

  • Astra: Lung –   Queiros,   Oros, Găman, Morais – Lovin, Boldrin (Dandea 35) –   Enache, Budescu, De Amorim (Al. Stan 84) –   Alibec (Florea 68)
  • AZ Alkmaar: Rochet –   Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden,   Haps –   Luckassen, Ortiz  (Haye 66) – Hupperts (Lewis 46),   Henriksen,   Van Overeem –  Janssen (Muhren 79)

Astra a reușit să se impună cu 3-2 în fața lui AZ Alkmaar, în prima manșă a play-off-ului Europa League. Giurgiuvenii au făcut însă un nou meci care a provocat palpitații. În minutul 13, olandezii conduceau cu 2-0, însă tabela la finalul primei reprize a arătat un incredibil 3-2 pentru Astra. Ocaziile n-au lipsit nici în partea a doua, dar niciuna dintre cele două echipe n-a mai reușit să înscrie. Astra obține o victorie importantă și are prima șansă la calificarea în grupe. Returul se va disputa săptămâna viitoare.


20:53 Final de meci la Giurgiu! După patru minute de prelungire, arbitrul sloven fluieră pentru ultima dată în această seară. Una de neuitat pentru fotbaliștii lui Marius Șumudică, autori ai unei reveniri de excepție. Astra se impune cu 3-2, după ce în minutul 13 AZ Alkmaar conducea cu 2-0, grație golurilor lui Henriksen și Janssen. Golurile lui Boldrin, Alibec și Dandea, toate marcate până la finalul primei reprize au adus un succes istoric pentru formația patronată de Ioan Niculae, care are acum o șansă foarte bună la calificarea în grupele Europa League.


20:42 Evident, Șumudică e mulțumit cu rezultatul de pe tabelă. Florea e singurul care încearcă un pressing, dar, la cum construiește Alkmaar nici nu e nevoie de mai mult. Alexandru Stan, alt fotbalist din lotul venit de la Chiajna, îi ia locul lui De Amorim în banda stângă pentru ultimele 6 minute ale partidei.


20:32 După comoția lui Boldrin, giurgiuvenii au din nou emoții. Găman a încercat să reia spre poartă o centrare a lui Budescu, dar a ratat, iar mingea respinsă de un adversar l-a lovit în față. Fundașul central al Astrei are nevoie de ceva îngrijiri medicale, dar va continua meciul. 15 minute o despart pe echipa lui Șumudică de o victorie istorică.


20:24 Logic, odată cu trecerea timpului, Astra face un mic pas în spate. Mingea stă mai mult în posesia olandezilor, care se văd nevoiți să alerge după golul egalizator. Defensiva giurgiuvenilor arată altfel față de prima repriză, așa că acțiunile lui AZ nu mai provoacă la fel de mult pericol. Iese Alibec și intră Florea, a doua schimbare post pe post a Astrei, la câteva minute după ce Brom a renunțat la Ortiz în favoarea lui Haye.


20:14 Enache și Haps s-au luat la harță pe linia porții lui Rochet, oferind un moment amuzant. Arbitrul sloven i-a liniștit pe jucătorii recalcitranți. Un galben pentru fiecare și jocul își reia cursul. Un început de parte secundă echilibrat, fără ocazii mari de gol.


20:05 S-a reluat repriza secundă de la Giurgiu. Avem, însă, și o veste mai puțin bună. Boldrin, lovit la cap în minutul 30, a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri suplimentare.


19:49 GOOOOOOOOOOOOOL ASTRA! Ireal! Giurgiuvenii fac 3-2, după ce în minutul 13 tabela arăta 2-0 pentru AZ Alkmaar. Iar meritul e al fotbaliștilor, dar și al lui Șumudică, deoarece echipa sa a marcat din nou după o fază exersată la antrenamente. Budescu a pus mingea parcă cu mâna, din corner, în piciorul lui Dandea, iar fotbalistul intrat în minutul 35 în locul lui Boldrin a șutat din prima, cu dreptul, din mijlocul careului, și ceea ce părea imposibil în urmă cu jumătate de oră e acum parcă un vis! Astra intră la cabine în avantaj, scor 3-2. Ne recitim în 15 minute, când se va relua unul dintre cele mai frumoase meciuri ale unei echipe românești în ultimii ani.

 


19:46 Din nou incredibila capacitate a olandezilor de ajunge la poarta adversă din două sau trei pase. De data aceasta Hupperts e lansat bine pe flancul drept, aripa lui AZ șutează puternic din unghi, dar nu face decât să-i dea ocazia lui Silviu Lung de a se evidenția. Portarul Astrei se întinde și respinge în corner.


19:41 GOOOOOOOOOL ASTRA! Giurgiuvenii zburdă pe teren, iar efortul le e răsplătit imediat. De Amorim trimite inteligent peste întreaga apărare a adversarilor, Enache stă la limita ofsaidului, apoi centrează în fața porții,  unde Denis Alibec se calcă pe picioare cu Oros, dar reușeste să  împingă balonul în plasă. Astra joacă superb, iar reușita atacantului, prima în acest sezon de Europa, a venit logic, pe fondul unei perioade de dominare a echipei lui Șumudică.


19:36 Dacă vă vine să credeți, la această fază asistentul sloven a indicat ofsaid. Budescu apucase să ciupească mingea în fața lui Rochet, dar portarul olandezilor s-a redresat și a respins. Totuși, greșeala e una pe care nu am aștepta-o nici de la un arbitru aflat la primul meci. Imediat, Astra are șansa de a egala. Același Budescu șutează de la 20 de metri, bine, pe jos, dar Rochet respinge în corner. Giurgiuvenii și-au revenit,  iar acum practica din nou fotbalul spectacol cu care ne-au obișnuit.


19:32 Accidentat după ce s-a dat cap în cap cu Gabi Enache, brazilianul Boldrin e nevoit să părăsească terenul. Locul său în centrul liniei de mijloc este luat de Dandea. Astra pierde la capitolul imaginație și acuratețe a paselor, dar câștigă la capitolul forță.


19:27 GOOOOOOOOOOOL ASTRA! Budescu execută în stilul caracteristic un corner de pe partea stângă, cu dreptul la interios și îi pune balonul pe cap lui Boldrin. Brazilianul trimite spre poartă, suficient de bine plasat pentru ca Rochet să nu aibă reacție și să respingă în propria poartă. S-au marcat trei goluri în primele 25 de minute, meciul e un adevărat spectacol, iar șansele Astrei la calificare sunt acum ceva mai mari!


19:22 A trecut puțin șocul celor două goluri rapid încasate de giurgiuveni, așa că putem trage câteva concluzii. Astra nu a început tocmai rău meciul, a încercat să pună presiune încă din start, iar primul gol, venit pe un contraatac, le-a dat peste cap planurile jucătorilor lui Șumudică. Al doilea gol, venit după o fază fixă, i-ar fi putut lăsa fără replică, dar Budescu și compania și-au revenit rapid și sunt din nou prezenți la poarta lui Rochet. AZ e o echipă directă, care verticalizează rapid și practică un joc de pase modern, care o ajută să ajungă repede în careul advers. Meciul e unul bun.


19:15 GOL ALKMAAR! Trec doar două minute și Janssen, atacantul olandezilor, face 2-0, după o schemă superbă a echipei lui John van der Brom. Un șut al fundașului Van der Linden respins de un fotbalist al Astrei l-a pus pe picior greșit pe Silviu Lung Jr., iar apoi balonul a ajuns la Janssen, care nu a avut de îndeplinit decât o simplă formalitate. E 2-0 în minutul 13, iar Adi Costeiu consideră că șansele Astrei la calificare tind deja spre zero.


19:12 GOL ALKMAAR! Din păcate, Astra nu a rezistat decât 11 minute. Hupperts a construit o fază frumoasă în flancul drept, a pasat în centrul careului, de unde Henriksen, rămas singur, a înscris, cu un șut plasat pe lângă Silviu Lung Junior. Visul lui Șumudică de a scăpa fără gol primit e spulberat devreme.


19:02 Partida a început în forță. La capătul a 50 de secunde, William de Amorim a intrat în careul gazdelor, a trecut printre doi adversari, a fost incomodat vizibil de Hupperts, dar arbitrul sloven nu a acordat lovitură de la 11 metri!


18:50 Aceasta e atmosfera pe stadionul din Giurgiu. Mai avem 10 minute până la startul meciului.


18:42 „E important să nu primim gol, și 0-0 dacă facem avem șanse. Și dacă primim gol, important e să câștigăm în final. Le doresc baftă și celor de la Steaua, să se califice”, spunea Șumudică în această dimineață. Cota pentru un egal alb e 8, iar cota pentru victoria Astrei e 2.15.


18:35 Ploaia de la Giurgiu s-ar putea să aibă un cuvânt de spus în economia partidei. Astra e o echipă tehnică, la fel ca mai toate formațiile lui Șumudică, plină de jucători care pasează foarte bine. Un gazon ud, pe care mingea alunecă, i-ar putea împiedica pe giurgiuveni să pună în aplicare jocul excelent de pase. La capitolul avantaje putem trece, însă, faptul că și olandezii au cam același stil de joc. Așadar, ploaia va încurca ambele echipe, lucru pe care nu l-am fi putut spune la meciurile cu Inverness sau West Ham.


18:28 Patru mijlocași defensivi a pierdut Astra față de sezonul precedent: Yahaya, Florescu, Laban și, mai nou, Seto. Astăzi, Șumudică mizează în centrul liniei de mijloc pe Florin Lovin, fotbalist cu care a conlucrat și la Chiajna, cel care va asigura partea defensivă, și Boldrin, un alt fost ilfovean. Adi Costeiu se întreabă dacă Lovin, un jucător înalt, nu e expus în fața vitezei olandezilor. Antrenorul Astrei s-a gândit, probabil, că forța și agresivitatea lui Lovin, combinate cu tehnica și viziunea lui Boldrin ar putea face față liniei de trei mijlocași olandezi, strategie care, cel puțin pe hârtie, arată bine.


18:24 De cine să ne temem? De grupul olandezilor, mai degrabă. AZ are un lot cotat la aproape 24 de milioane de euro, cu cinci mai scump decât al Astrei. O echipă plină de jucători tineri, fidelă sistemului 4-3-3, ca majoritatea formațiilor olandeze, trupa antrenată de John van der Brom nu propune neapărat un jucător care să iasă în evidență. Cel mai bine cotat fotbalist e fundașul central Gouweleeuw, căpitanul echipei cu o valoare de piață de trei milioane de euro.

 


18:15 Așa arată acreditările pentru meciul din această seară. Primul user care descoperă greșeala din poza de mai jos primește….recunoștința noastră 🙂


18:09 Avem echipele de start. Astra e fără Teixeira și Geraldo, ambii accidentați, și cu formula clasică de la revenirea lui Denis Alibec în primul 11. Din păcate, la fel ca la meciul retur cu West Ham, fanii giurgiuveni nu se înghesuie pe stadionul Marin Anastasovici.


17:56 „Să câștigi meciuri la 50 de grade Celsius și să fii pe primul loc. Asta înseamnă să fii mafiot”. E viralul ultimelor zile în lumea fotbalului, după ce Marius Șumudică s-a plâns că echipa sa e programată să joace la ore la care căldura este insuportabilă. Astăzi, la ora meciului, la Giurgiu vor fi 27 de grade și ploaie. Avantaj pentru olandezi, care sunt obișnuiți cu o astfel de vreme.

 


18:45 Bună seara! Ne aflăm cu o oră și 15 minute înaintea partidei dintre Astra și olandezii de la AZ Alkmaar, din play-off-ul Europa League. Sunt Cristian Voicu și am rolul de a vă aduce la cunoștință cele mai proaspete și interesante detalii. Prezent la Giurgiu, colegul Adrian Costeiu va avea misiunea de a ne transmite de la fața locului cele mai importante informații. Stați pe www.prosport.ro, în câteva minute vom afla cele două echipe de start!


Aventura europeană a Astrei continuă cu „dubla” cu AZ Alkmaar, ultimul obstacol înainte de grupele Europa League. Marius Șumudică a anunțat că obiectivul pentru prima manșă este să nu primească gol. Pentru Astra, ar fi a doua calificarea din istorie în grupele Europa League.

Pentru jucătorii lui Marius Șumudică urmează un nou examen în Europa, după ce a reușit să o elimine pe West Ham United. De această dată, sorții le-au scos în față o echipă din Olanda care nu se simte prea bine în acest start de sezon. Șumudică a sesizat însă de unde ar putea veni pericolul: „Cei de la Alkmaar au o foame mai mare de performanță față de cei de la West Ham. E clar că nivelul valoric este net superior pentru englezi, dar ne vom lovi de exuberanța olandezilor, care folosesc un sistem 4-3-3”, a declarat antrenorul Astrei la ProSport LIVE.

Până acum, AZ Alkmaar a disputat patru partide oficiale din noul sezon – două în Europa League și două în campionat – însă în competiția internă n-a reușit să câștige niciun meci și are golaveraj 2-5. Înainte de întâlnirea cu Astra, trupa antrenată de olandezul Van den Brom a făcut 2-2 în deplasarea de la Excelsior, fiind condusă de două ori.


AZ este pregătită de John van den Brom, un antrenor olandez în vârstă de 48 de ani, care le-a mai antrenat în carieră pe Bennekom, Ajax II, Apeldoorn, Den Haag, Vitesse și Anderlecht.

În play-off-ul Europa League a ajuns după ce a AZ a trecut de Istanbul BB, după 2-0 pe teren propriu și 1-2 în deplasare. Alkmaar a pierdut în această vară șase jucători importanți și lasă impresia că golurile n-au putut fi acoperite. AZ a început acest sezon fără portarul Esteban Alvarado (Trabzonspor), fundașul central Wesley Hoedt (Lazio), fundașul stânga Simon Poulsen (PSV), mijlocașul central Nemanja Gudelj (Ajax), aripa dreaptă Steven Berghuis (Watford) și atacantul Aron Johansson (Werder Bremen). Toți cei șase au jucat cel puțin 25 de meciuri în sezonul trecut.

Astra abordează acest meci cu un moral ridicat, după ce s-a cocoțat pe primul loc în Liga 1. Budescu&Co au reușit până acum patru victorii, două egaluri și au suferit un eșec. Giurgiuvenii au jucat șapte meciuri oficiale după înfrângerea grea cu 1-5 în fața lui ASA și n-a pierdut niciunul. De asemenea, are patru victorii la rând, în toate competițiile, un chiar contra Stelei.

O problemă pentru Marius Șumudică este că nu se poate baza pe Teixeira și Geraldo, ambii cu probleme medicale. În plus, antrenorul Astrei s-a plâns și de golul pe care l-a lăsat la mijloc plecarea lui Takayuki Seto la Osmanlispor.


Echipele probabile:

Astra: Lung – Queiros, Oros, Găman, Morais – Lovin, Boldrin – Enache, Budescu, De Amorim – Alibec
Antrenor: Marius Șumudică

AZ Alkmaar: Rochet – Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps – Luckassen, Ortiz, HenriksenHupperts.  Janssen, Van Overeem
Antrenor: John van den Brom


 

Știri despre
Pe aceeași temă
Motivul pentru care Gina Pistol a fost refuzată. De ce va prezenta Irina Fodor show-ul America Express 2022 - sezonul 5 Asia Express de la Antena 1
Motivul pentru care Gina Pistol a fost refuzată. De ce va prezenta Irina Fodor show-ul America Express 2022 - sezonul…
Cum s-a spulberat faima armatei ruse. „Au făcut o greşeală pe care nu o mai făcuse nimeni de 3.000 de ani”
Cum s-a spulberat faima armatei ruse. „Au făcut o greşeală pe care nu o mai făcuse nimeni de 3.000 de…
Vladimir Putin recunoaşte că 2022 va fi un an dificil pentru economia Rusiei şi  majorează pensiile şi salariul minim
Vladimir Putin recunoaşte că 2022 va fi un an dificil pentru economia Rusiei şi majorează pensiile şi salariul minim
Kylian Mbappe, la momentul dezvăluirilor. De ce a refuzat Real Madrid, ce le transmite spaniolilor și ce „funcție” va avea la PSG
Kylian Mbappe, la momentul dezvăluirilor. De ce a refuzat Real Madrid, ce le transmite spaniolilor și ce „funcție” va avea…
Este NUCLEARA în showbiz. Nimeni nu se aştepta la asta, Bianca a dat vestea!
Este NUCLEARA în showbiz. Nimeni nu se aştepta la asta, Bianca a dat vestea!
Un SEMNAL misterios dintr-un sistem stelar, DOVADA că nu suntem SINGURI în Univers?
Un SEMNAL misterios dintr-un sistem stelar, DOVADA că nu suntem SINGURI în Univers?
Informații de ultimă oră despre asasinatul la comandă din Arad. Cine ar fi pus, de fapt, bomba sub mașina lui Ioan Crișan
Informații de ultimă oră despre asasinatul la comandă din Arad. Cine ar fi pus, de fapt, bomba sub mașina lui…
Vladimir Putin A DAT ORDINUL chiar în această seară! Se întâmplă de la 1 iunie. Este decizia momentului
Vladimir Putin A DAT ORDINUL chiar în această seară! Se întâmplă de la 1 iunie. Este decizia momentului
'Putin atacă o țară NATO!' - Vestea a picat ca un trăsnet
'Putin atacă o țară NATO!' - Vestea a picat ca un trăsnet
Catrinel Menghia, superbă în costum de baie. Cum arată la 36 de ani, după ce a născut
Catrinel Menghia, superbă în costum de baie. Cum arată la 36 de ani, după ce a născut
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut virginitatea în fața telespectatorilor
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut virginitatea în fața telespectatorilor
Rusia reafirmă oferta redeschiderii porturilor ucrainene dacă Occidentul anulează unele sancţiuni
Rusia reafirmă oferta redeschiderii porturilor ucrainene dacă Occidentul anulează unele sancţiuni
BANCUL ZILEI: Costel, obosit, face popas la o bătrână: Dormi cu mine sau cu Vițica?
BANCUL ZILEI: Costel, obosit, face popas la o bătrână: Dormi cu mine sau cu Vițica?
De ce a capturat Rusia din prima zi a invaziei în Ucraina Insula Şerpilor şi încearcă să o transforme într-un „distrugător“ de nescufundat
De ce a capturat Rusia din prima zi a invaziei în Ucraina Insula Şerpilor şi încearcă să o transforme într-un…
Incident șocant la televiziunea de stat. Prezentatoarea a crezut că moare de rușine!
Incident șocant la televiziunea de stat. Prezentatoarea a crezut că moare de rușine!
Topul celor mai sexy fundulețe din showbiz! Pe ce loc se află Elena Udrea și Loredana Chivu
Topul celor mai sexy fundulețe din showbiz! Pe ce loc se află Elena Udrea și Loredana Chivu
Un VOLVO XC90, ”MAȘINIA ÎN CARE NU A MURIT NIMENI”, se vinde la un preț imbatabil
Un VOLVO XC90, ”MAȘINIA ÎN CARE NU A MURIT NIMENI”, se vinde la un preț imbatabil
FOTO. Fosta gimnastă Diana Bulimar, apariție seducătoare1 Și-a etalat formele perfecte
FOTO. Fosta gimnastă Diana Bulimar, apariție seducătoare1 Și-a etalat formele perfecte
FOTO. Adina Buzatu, topless. Apariție incitantă a vedetei!
FOTO. Adina Buzatu, topless. Apariție incitantă a vedetei!