Astra – Austria Viena 2-3. Campioana a jucat „cu garda jos”, s-a trezit târziu și n-a reușit să profite de omul în plus avut pe final. Lung, învins cu două execuții memorabile

Astra - Austria Viena 2-3. Campioana a jucat
  • Publicat:
  • Actualizat:

ASTRA – AUSTRIA VIENA 2-3 (Alibec 19, Săpunaru 74 / Holzhauser 16 – pen, Friesenbichler 33, Grunwald 58)

Celălalt meci al Grupei E: Viktoria Plzen – AS Roma 1-1 (Perotti 3 – pen)

Astra a părăsit terenul învinsă în meciul de debut din grupele Europa League, cu Austria Viena, scor 2-3, după 90 de minute în care trupa lui Șumudică a părut că a exersat doar cartea atacului.

Cu cinci oameni ofensivi și un singur „închizător” din primul minut, Astra a căzut victimă erorilor din defensivă și acum pare outsideră în lupta pentru calificarea în primăvara europeană.

Primul semnal de alarmă pentru găurile din defensiva campioanei a venit în minutul 5, când Pires a plecat pe un spațiu liber creat între Geraldo și Săpunaru și a greșit de puțin o centrare care s-ar fi transfomat aproape sigur în gol dacă ajungea la Friesenbichler. A fost suficientă însă o nouă eroare în defensivă, de această dată a lui Fabricio, pentru ca Friesenbichler să rămână singur cu Silviu Lung, și să-l lase pe portar doar cu opțiunea faultului, după un dribling elegant. Penalty corect acordat și transformat cu siguranță de Holzhauser (16).

Astra a revenit însă rapid în joc, după ce Budescu l-a găsit perfect pe Alibec, dintr-o lovitură liberă executată din flancul drept, iar șeptarul lui Șumi a făcut 1-1 cu un lat plasat lângă bara din dreapta (19).

Șumudică a încercat să comprime spațiile și a revenit la o formula „conservatoare” 4-2-3-1, cu Teixeira lângă Lovin, însă apărarea Astrei a rămas în continuare visătoare. Și a venit și golul doi, după o fază în care Geraldo și-a scăpat mult prea ușor adversarul din marcaj. Friesenbichler  s-a desprins fără nicio problemă de portughez în urmărirea unei pase lungi și l-a executat pe Silviu Lung – ieșit ușor în întâmpinare – cu un șut lobat din voleu (33). O execuție de clasă, care însă nu ar fi putut veni dacă Geraldo reușea să rămână lângă atacant.

Austria Viena a făcut 3-1 după o nouă execuție superbă, de această dată din lovitura liberă bătută de Grunwald (58). Decarul oaspeților a trimis balonul pe colțul lui Lung, lângă bară, speculând plecarea greșită a portarului român în cealaltă direcție.

În minutul 74, Săpunaru a redus din handicap după un nou „assist” al lui Budescu, iar Astra părea capabilă de o nouă revenire spectaculoasă, mai ales că oaspeții au rămas și în inferioritate după eliminarea lui Rotpuller (79). Trupa lui Șumi și-a pierdut însă luciditatea și nu a putut transforma în ocazii clare dominarea teritorială. Singura șansă reală a venit în prelungiri, când Nicoară a șutat sub bară de la marginea careului. Balonul s-a dus însă pe centrul porții, iar Hadzikic a scos în corner.

Echipele de start

  • Astra Giurgiu: S. Lung – Săpunaru, Geraldo Alves (iii), Fabricio, J. Morais (iii) – Lovin (Seto 46) – Boudjemaa (Florea 76), D. Niculae (Nicoară 46), C. Budescu, Teixeira – Alibec (iii)
    Rezerve: Gavrilaș, Lazic, Seto, Florea, Oroș, Nicoară, Boubacar
  • Austria Viena: Hadzikic – De Paula (Larsen 37), Rotpuller (iii), Filipovic, Salamon – Holzhauser, Grunwald, Serbest – Tajouri-Shardi, Friesenbichler (iii), F. Pires (Venuto 62)
    Rezerve: Pentz, Vukojevic, Kayode, Venuto, Larsen, Stronati, Martschinko

21:52 Fluier final! Astra – Austria Viena 2-3

21:49 Nicoară e la 16 metri de poartă și trage, dar Hadzikic respinge în corner! Șansă uriașă irosită de Astra

21:45 Astra pune presiune la poarta Austriei Viena, dar jucătorii lui Șumi nu mai au clarviziune și risipesc șansele de gol

21:42 Alibec cade în careu după un duel cu un adversar și cere penalty, dar primește doar un cartonaș galben pentru proteste

21:40 Teixeira trage de la 20 de metri, puțin peste poartă

21:37 iii Rotpuller este eliminat direct după o intrare dură la Junior Morais. Astra va juca timp de 10 minute, plus prelungirile în superioritate numerică.

21:32 Șumudică face și ultima schimbare: iese Boudjemaa, intră Florea

21:31 GOOOOOL Astra! GOOOOOOL Săpunaru! Budescu primește în flancul drept de la Budescu scapă cu ușurință de adversarul direct și centrează cu exteriorul. Pasa e perfectă și ajunge pe capul lui Săpunaru, care nu ratează ținta din apropiere.

21:29 Dribling frumos reușit de Alibec în marginea careului, urmat de un șut cu exteriorul, spre colțul lung, dar pe care fundașii austrieci îl deviază în corner

21:28 Austria Viena controlează jocul în aceste momente, iar încercările timide ale Astrei de a pune pericol la poarta lui Hadzikic sunt blocate cu ușurință. Tehnicianul Marius Șumudică pare resemnat pe banca de rezerve

21:19 Schimbare pentru Austria Viena: iese Pires, intră Venuto

21:15 GOL Austria Viena! Execuție perfectă a lui Grunwald la care Lung nu are replică, deși mingea a venit pe colțul său.

21:14 Fault comis de Geraldo la marginea careului, pentru care vede și cartonașul galben. Lovitură liberă periculoasă pentru oaspeți

21:07 Șansă mare pentru Budescu, care trimite cu capul, puțin pe lângă poartă

21:00 A început repriza secundă

21:00 Dublă schimbare făcută de Șumudică la pauză: ies Lovin și Niculae, intră Seto și Nicoară.

20:47 Final de repriză! Astra – Austria Viena 1-2, după 45 de minute în care campioana a arătat bine în atac, dar extrem de slab în defensivă. Găsește Șumudică soluții pentru repriza a doua?

20:44 Lovitura de colț rămâne fără rezultat, iar oaspeții scapă pe contraatac. Junior Morais e obligat să faulteze și vede cartonațul galben

20:43 Acțiune bună a Astrei, dar șutul lui Teixeira e blocat și giurgiuvenii obțin doar un corner

20:37 Schimbare la Austria Viena. Fundașul dreapta De Paula nu mai poate continua și îl locul său intra Jens Larsen

20:33 GOL Austria Viena! Friesenbichler  reușește o execuție de mare clasă, însă a profitat de o nouă fază în care apărarea Astrei a fost visătoare. Austriacul a scăpat fără probleme din marcajul lui Geraldo în urmărirea unei pase lungi și a tras din voleu, peste un Silviu Lung ieșit din poartă.

20:29 Din nou spectacol pe ruta Alibec – Budescu. Marcatorul golului îl găsește pe Budescu cu o pasă în diagonală, iar vârful revenit din China încearcă un șut din prima, din marginea careului, la firul ierbii. Din păcate, balonul nu prinde cadrul porții.

20:25 Fază superbă creată de Astra! Alibec trece de un adversar din preluare și îl găsește pe Budescu în poziție centrală, care intră în careu și trimite cu călcâiul spre Teixerira. Portughezul ajunge însă la minge după adversarul direct și comite fault în atac. Dacă Teixeira ar fi fost primul la minge, ar fi rămas în situație de unu-la-unu cu portarul advers.

20:24 iii Cartonaș galben pentru Friesenbichler

20:22 Mici schimbări tactice făcute de Șumudică după startul slab în defensivă. Astra joacă acum în sistemul 4-2-3-1, cu Teixeira retras lângă Lovin, în timp ce locul portughezului în flancul stâng a fost luat de Daniel Niculae. Budescu rămâne singur în spatele lui Alibec.

20:18 GOOOOOOOL Astra! GOOOOOOOL Alibec! Centrare perfectă a lui Budescu din lovitură liberă, atacantul Astrei scapă din marcaj și egalează cu un șut plasat. E 1-1 după 19 minute.

20:16 GOL Austria Viena! Holzhauser transformă cu un șut lângă bară, chiar dacă Lung ghicise colțul.

20:15 PENALTY pentru Austria Viena! Friesenbichler trece mult prea ușor de Fabricio, îl culcă și pe Silviu Lung, care îl agață pe atacant cu mâna și se dictează penalty

20:11 Gol la Plzen! Viktoria egalează în mintul 11, prin Bakos. Viktoria Plzen – AS Roma 1-1.

20:10 Oaspeții joacă curajos și stau sus în teren. Nicio fază coerentă de atac pentru Astra, în ciuda numărului mare de fotbaliști cu profil ofensiv trimiși pe teren de Șumudică.

20:05  Austria Viena, aproape de gol! Desincronizare în defensiva Astrei, iar oaspeții scapă spre poarta lui Silviu Lung. Din fericire centrarea lui Pires e puțin în spatele lui Friesenbichler, care se afla într-o poziție perfectă. Noroc pentru Astra, care nu își mai poate permite însă astfel de gafe.

20:03 GOL la Plzen, în celălalt meci al grupei. AS Roma deschide scorul din penalty și trece pe primul loc.

20:00 Fluier de start în partida Astra – Austria Viena


19:20 Din păcate pentru Astra, interesul pentru meciul din această seară a fost extrem de scăzut și foarte probabil asistența va fi în jurul a 1000 de spectatori.

19:15 Pe foaia de joc trimisă reprezentanțior UEFA, Astra e așezată în sistemul 4-1-4-1, însă ținând cont de profilul jucătorilor trimiși pe teren trupa lui Șumi se va așeza în 4-3-3 sau chiar 4-2-4 pe anumite faze.

UPDATE 19:00 A mai rămas o oră până la startul partidei și avem echipele de start.

Șumudică începe extrem de curajos meciul, cu un singur închizător – Florin Lovin – și cinci jucători de atac. Alibec, Budescu, Boudjemaa, Daniel Niculae și Teixeira sunt oamenii care trebuie să găsească drumul spre poarta austriecilor.


Astra încearcă din nou să surprindă în Europa, după ce a trecut de West Ham United în play-off-ul Europa League. Marius Șumudică va sta pe bancă la meciul cu Austria Viena și este așteptată o nouă evoluție entuziasmantă a campionilor României.

Campioana României suferă în competiția internă, unde se află la 12 puncte de liderul Astra, dar a reușit să strălucească în Europa. După un start anost de sezon în cupele europene, ceea ce a dus la o eliminarea în fața lui FC Copenhaga, giurgiuvenii și-au revenit odată cu revenirea lui Marius Șumudică pe bancă. Astra a produs o nouă surpriză de proporții și a reușit să o elimine pe West Ham pentru al doilea an la rând. Tot pentru a doua oară se află și în grupele Europa League, însă de această dată și-a propus calificarea în primăvara europeană, dintr-o grupă din care mai fac parte Austria Viena, AS Roma și Plzen.

„Avem șanse de a ne califica mai departe. Trebuie să fim atenți. Am încredere în lotul pe care îl conduc. Este foarte important și faptul că revin alături de echipă și sper ca în scurt timp și ei să revină acolo unde le este locul, adică în Play-off”, este de părere Marius Șumudică.  Meciul se va juca pe Arena Națională, unde se așteaptă o asistență modestă, în jur de 3-4.000 de spectatori.

Astra, experiență usturătoare contra austriecilor

Campioana României a jucat o singură dată contra unei echipe austriece și experiența n-a fost foarte plăcută. S-a întâmplat în sezonul 2014-2015, când Astra a reușit prima sa calificare în grupele Europa League. Giurgiuvenii au fost atunci în grupă cu FC Salzburg, în fața căreia a pierdut cu 5-1 și 2-1. Sunt însă și motive de optimism. Astra este neînvinsă pe teren propriu în ultimele șapte meciuri pe care le-a jucat în cupele europene: 3 victorii și 4 rezultate de egalitate.

Pe de altă parte, Austria Viena s-a descurcat admirabil în deplăsările din acest sezon al cupelor europene. Austriecii au câștigat toate cele meciuri disputate în deplasare. Cât despre bilanțul Austriei Viena cu echipele românești, acesta este cât se poate de echilibrat: 9 meciuri, 3 victorii, 3 egaluri și 3 eșecuri. Însă Austria Viena n-a învins niciodată în România: are două rezultate de egalitate și două înfrângeri.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup