Alexa (ne-a) eliminat. Rapid! Legia – Rapid 3-1!** Giuleștenii, OUT din Europa League

Alexa (ne-a) eliminat. Rapid! Legia - Rapid 3-1!** Giuleștenii, OUT din Europa League
  • Publicat:
  • Actualizat:

Aventura europeană a Rapidului s-a oprit la Varșovia, unde elevii lui Răzvan Lucescu au pierdut cu 3-1meciul cu Legia, deși au ratat patru ocazii mari de gol.

Giuleștenii s-au deplasat la Varșovia cu un singur scop: să recupereze punctele pierdute în urmă cu două săptămâni când au pierdut neașteptat pe Național Arena, confruntarea cu polonezii.

Fără Dani Coman și Mihai Roman, accidentați, Răzvan Lucescu a trimis în teren o formulă de echipă cu un singur mijlocaș defensiv, Dan Alexa, iar în față o tripletă ofensivă formată din Deac, Cassio și Sburlea. Cu un stadion ostil care a creat o atmosferă incendiară, elevii lui Răzvan Lucescu au început tare meciul, iar în debut au pus presiune pe polonezil, ratând o mare ocazie de gol prin Alexa, care din 6 metri a trimis cu capul pe lângă poarta lui Kuciak. Timp de 25 de minute polonezii nu au ajuns în careul debutantului Vigil Drăghia, iar giuleștenii au avut într-un interval de 10 minute peste cinci cornere la poarta celor de la Legia.

Alexa, fault inutil
În minutul 26 Alexa a fost eliminat după ce l-a lovit cu cotul în față pe mijlocașul Legiei, Michal Zyro, chiar sub ochii arbitrului asistent Magnus Sjoblom. După ieșirea fostului timișorean, Lucescu jr a fost nevoit să-l scoată pe Cassio, înlocuit cu Nicolae Grigore, iar în atac l-a trimis pe Sburlea. La câteva minute a apărut și prima ocazie peliculoasă a polonezilor, în minutul 33, după o centrare periculoasă a lui Rybus, care a fost deviată pe lângă poartă de Ljuboja. Un minut mai târziu, Drăghia a ieșit greșit, iar Vrdoljak a tras pe lângă de la 22 de metri. Repriza s-a încheiat cu o lovitură liberă executată de Herea, care a trecut la o palmă de vinclul lui Kuciak.

Radovic, călăul Rapidului
Partea a doua a avut o desfășurare incredbilă. Polonezii au marcat primii prin Radovic, în minutul 54, iar în acel moment elevii lui Răzvan Lucescu s-au trezit și au ieșit la joc. În interval de 10 minute au ratat patru ocazii de gol și au egalat prin Teixeira după o execuție splendidă. Însă lipsa de experiență și tracul l-au trădat pe Drăghia, care a greșit la o centrare, respingând mingea în față și Radovic a reușit dubla. Rapid nu a mai reușit nimic pe final, ba mai mult, a mai primit un gol în ultimul minut, după un contraatac școală al polonezilor.

Gol, la fel ca Alexa
Dacă rapidiștii s-au văzut nevoiți să joace în zece oameni încă din minutul 26, și Legia a avut un om eliminat, dar pe final de partidă. Polonezul Janusz Gol, intrat în minutul 63 pe teren, a avut aceeași soartă ca și Dan Alexa. Mijlocașul a primit două cartonașe galbene într-un interval de doar zece minute (70 și 80) și a luat drumul vestiarelor mai devreme.

Copos a dublat prima
Importanța meciului de aseară cu Legia Varșovia a fost percepută la cote maxime și de George Copos, care a decis să-și motiveze suplimentar fotbaliștii chiar cu câteva ore înaintea partidei cu polonezii. Patronul Rapidului i-a băgat ieri în ședință pe jucători și le-a transmis că prima obișnuită pentru un succes, adică 800 de euro, s-a dublat, transmițându-le totodată că singurul rezultat pe care îl concepe este victoria. Nu a fost să fie.

Coman și Roman, în tribună
Răzvan Lucescu spera să îi aibă la dispoziție pentru meciul de aseară pe Dani Coman și Mihai Roman, în ciuda accidentărilor pe care le resimțeau amândoi. Atunci când și-a dat seama că nu se poate baza pe niciunul dintre ei, antrenorul Rapidului i-a folosit pe fotbaliști pe post de sperietori pentru polonezi. Portarul a apărut la antrenamentul oficial, dar în meciul cu Legia a luat loc doar în tribună, la fel cum a făcut și Roman.


min 90+4: Final de meci! Legia-Rapid 3-1. Giuleștenii pierd și meciul din Polonia și sunt OUT din Europa League.

min 90+3: GOL Legia! Kucharczyk înscrie după pasa la întâlnire a lui Wolski.

min 90+2: ⇔ Schimbare la Legia. Radovic este înlocuit de Wolski.

min 90+2: Pancu șutează din lovitură liberă, darmingea se lovește de Grigorie, aflat în ofsaid.

min 90: 3 minute de prelungire se arată de la margine.

min 89: Grigorie se grăbește și șutează din afara careului, mult pe lângă poartă.

min 86: ⇔ Schimbare la Legia. Iese Rybus, intră Kucharczyk.

min 85: Polonezii țin mingea la distanță de poarta lui Kuciak, rapidiștii nu reușesc să recupereze balonul.

min 83: ss Rui Duarte oprește neregulamentar un contraatac al polonezilor și primește galben.

min 80 ss Gol vede al doilea galben, după o intrare cu talpa sus, și e eliminat.

min 79: Marcos Antonio acordă corner pentru Legia. Schema polonezilor e dejucată de Rapidiști. Drăghia reține cu siguranță.

min 75: Pancu pătrunde în careul advers și cade după un duel cu un adversar, însă arbitrul face semn ca jocul să continue.

min 71:⇔ Schimbare la Rapid. Pancu intră în locul lui Herea.

min 70: ss Gol primește cartonaș galben.

min 69: GOL Legia! Drăghia respinge în față un șut-centrare al lui Gol, iar Radovic este pe fază și împinge balonul în plasă.

min 67: Teixeira își încearcă norocul de la 30 de metri, dar trimite pe lângă poarta lui Kuciak.

min 65: GOOOOOOOOL Rapid! Herea driblează 3 adversari și îi pasează excelent cu Teixeira, care trimite plasat, la colțul lung și îl învinge pe Kuciak.

min 64: ⇔ Schimbare la Legia. Iese Zyro, întră Gol.

min 63: Bozovic șutează superb, din interiorul careului, mingea lovește transversala lui Kuciak.

min 62: Grigorie pătrunde în careul advers, cade ușor, iar arbitrul lasă jocul să continue.

min 60: Lovitură liberă de la 40 de metri pentru Rapid. Grigorie trimite în careul advers, dar polonezii resping. Mingea ajunge tot la Grigorie, care îi trimite lui Herea. Șutul decarului Rapidului e boxat de Kuciak.

min 59: Rapid e din nou foarte aproape de 1-1. Herea pătrunde în careu cu mingea la picior, întoarce „scurt” un adversar și șutează cu șpițul, direct în Kuciak.

min 58: Wawrzyniak șutează de la 25 de metri, puțin pe lângă poarta lui Drăghia.

min 56: Dublă ocazie pentru Rapid. Grigorie șutează din poziție excelentă, dar Kuciak respinge. Mingea ajunge tot la giuleșteni, dar Rui Duarte are o execuție comică, cu piciorul stâng.

min 55: ⇔ Schimbare la Rapid. Grigorie îi ia locul lui Sburlea.

min 54: GOL Legia! JĂ™drzejczyk reia cu capul centrarea lui Rybus, balonul lovește bara și revine la Radovic, care nu ratează ținta din 5 metri.

min 50: Presiune a celor de la Legia în debutul reprizei secunde. Elevii lui Răzvan Lucescu nu au trecut centrul terenului în primele 5 minute.

min 48: Ocazie imensă pentru Legia! Mingea a ajuns la Radovic, care din 5 metri nu a reușit să-l învingă pe Drăghia.

min 46: Începutul reprizei secunde. Nicio schimbare la pauză.

min 45+2: Finalul primei reprize. Rapidiștii au dominat prima repriză, însă eliminarea lui Alexa, din minutul 26, a echilibrat balanța. Elevii lui Lucescu junior nu au reușit să concretizeze niciuna dintre ocaziile din prima jumătate a reprizei și s-au mulțumit să se apere exact după ce au rămas în inferioritate. Legia – Rapid 0-0 la pauză.

min 44: Marcos Antonio protejează excelent o minge în fața lui Radovic și Drăghia reține.

min 43: Drăghia respinge în corner șutul foarte periculos, din lovitură liberă, al lui Rybus.

min 42: ss Grigore oprește prin fault un atac periculos al Legiei și este avertizat.

min 38: Lovitură liberă pentru Rapid dintr-o poziție excelentă, după un fault la 20 de metri asupra lui Teixeira. Herea șutează puțin peste poartă.

min 36: N. Grigore șutează de la distanță, pe lângă poarta polonezilor.

min 36: Drăghia iese sigur pe el și îl blochează pe același Ljuboja.

min 35: Gafă incredibilă a lui Drăghia, care a scăpat mingea din brațe la marginea careului. Balonul a ajuns la Ljuboja, care a șutat pe lângă poartă.

min 33: Ljuboja centrează periculos, Marcos Antonio deviază cu capul în corner.

min 31: Tot rapidiștii dețin controlul și după eliminarea lui Alexa. Elevii lui Lucescu jr încearcă să construiască cu multe pase, însă acțiunile nu mai sunt la fel de tăioase ca la începutul partidei.

min 28: ⇔ Schimbare la Rapid. Intră Nicolae Grigore în locul lui Cassio.

min 26: ss Bozovic este și el avertizat pentru proteste.

min 26: ss Alexa primește al doilea galben și este eliminat, după ce și-a lovit cu cotul un adversar.

min 24: Kuciak este din nou la post și boxează lovitura de colț executată de Deac.

min 23: Deac rămâne singur cu Kuciak, însă trimite din unghi direct în portarul advers. Un nou corner.

min 23: Deac centrează din nou pe colțul lung, polonezii acordă un nou corner.

min 22: Deac încearcă o lansare pentru Cassio, gazdele resping în aut. Balonul este repus repede, iar Komorowski acordă corner.

min 19: 22 JĂ™drzejczyk primește cartonaș galben, după o intrare dură la Marcos Antonio.

min 16: Rybus pătrunde în careul Rapidului, dar șutul este blocat de Burcă.

min 15: ss Alexa faultează la mijlocul terenului și este avertizat.

min 12: Å»yro șutează de la 25 de metri, mingea trece peste poarta lui Drăghia.

in 11: Deac trimite o nouă centrare în careul lui Kuciak, portarul boxează. Balonul revine la același Deac, dar șutul din afara careului e blocat de un fundaș polonez.

min 8: Un nou atac al Rapidului. Sburlea și Teixeira nu se sincronizează însă și mingea ajunge la Kuciak.

min 7: Rapidiștii continuă să preseze și obțin un nou corner. Centrarea lui Deac e boxată de Kuciak.

min 5: Mare ocazie de gol pentru Rapid! Alexa reia cu capul centrarea lui Deac din corner, mingea lovește plasa laterală.

min 2: Radovic și Ljuboja combină la marginea careului rapidiștilor, dar Burcă intervine excelent.și îndepărtează pericolul.

min 1: Fluier de start al partidei.


Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen