27 de milioane de euro de la UEFA în Liga 1!

26 aug 2010 55 afişări Europa League
27 de milioane de euro de la UEFA în Liga 1! 27 de milioane de la UEFA în Liga 1!

Participarea în Europa a cluburilor româneşti a adus în Liga Iaproape 27 de milioane de euro! Unirea Urziceni a încasat dublufaţă de toate celelalte echipe la un loc, dar a intrat înfaliment!

26.729.709! De euro! Aceasta este suma oficială, făcută publică deUEFA, care a fost încasată de cluburile româneşti pentruparticiparea în cupele europene sezonul trecut, 2009-10. Adicăaproximativ cât se încasează şi din contractul pentru drepturiledin Liga I. Din această sumă, Unirea Urziceni a luat puţin peste 18milioane de euro, 17,7 din Champions League, restul pentru meciuldin Europa League. Banii se împart astfel: 3,8 milioane bonusul departicipare în grupe, 3,3 milioane pentru cele şase meciuri, 2,4milioane pentru cele opt puncte şi 8,22 milioane aşa-zisul "marketpool", adică valoarea comercială a pieţei televizuale. Adică o sumăproporţională cu cea încasată de UEFA din drepturile TV şicomerciale în ţara respectivă. Practic, deţinătoarea drepturilorfiind TVR, banii care au ajuns la Urziceni prin intermediul UEFAsunt plătiţi de noi toţi prin abonamentul TV. Cum Dumitru Bucşarui-a folosit în afara fotbalului, practic l-am sprijinit cu toţii înafaceri.

EuropaLeague aduce aproape 2.000.000 de euro

Următoarea clasată este Timişoara, cu aproape 3,7 milioane. Sumaeste mai mare decât a celorlalte echipe din Europa League pentruplay-off-ul Champions League cu Stuttgart. Acesta este organizat caşi grupele Ligii şi a adus în Banat 2,1 milioane de euro! Altfel,din Europa League, Timişoara a încasat aceeaşi sumă ca Steaua şiDinamo, 1,58 milioane. CFR a primit ceva mai mulţi bani din "marketpool" Europa League, bani pe care UEFA îi împarte din veniturile dela Pro TV, aşa că totalul ei trece de 1,7 milioane de euro.

La toate aceste sume se adaugă banii realizaţi de cluburi dinvânzarea de bilete, sumă importantă pentru multe dintre ele. Cu totcu banii încasaţi din drepturile TV în Liga I, Unirea Urziceni adepăşit 22 de milioane de euro la venituri! Oricât de mari ar ficheltuielile, este greu justificabil falimentul care pândeşteclubul ialomiţean.

Deşi a încasat o sumă uriaşă pentru fotbalul românesc, DumitruBucşaru nu mai are bani să susţină Unirea Urziceni

Sumele încasate decluburi

Urziceni 18.188.113
Timişoara 3.682.399
CFR 1.757.399
Steaua 1.582.399
Dinamo 1.582.399

746
de milioane de euro este suma totalăîmpărţită de UEFA în Liga Campionilor
48
de milioane de euro a încasat Inter,câştigătoarea Ligii Campionilor
135de milioane de euro a împărţit UEFApentru Europa League

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.