Situație explozivă la națională înainte de EURO 2024! Vorbe grele în culise: „Trăiesc din amintiri! Problema e că și el tinde să facă asta! Edi Iordănescu nu mai înțelege nimic”. Ce jucător e în miezul problemei și riscă să rateze turneul final din Germania! EXCLUSIV

Situație explozivă la națională înainte de EURO 2024! Vorbe grele în culise: „Trăiesc din amintiri! Problema e că și el tinde să facă asta! Edi Iordănescu nu mai înțelege nimic”. Ce jucător e în miezul problemei și riscă să rateze turneul final din Germania! EXCLUSIV
  • Publicat:

În spatele accidentării care l-a scos pe Olimpiu Moruțan din calcule pentru European, informație anunțată AICI în exclusivitate de ProSport, dincolo de grijile medicale majore legate de Screciu, Burcă (detalii în exclusivitate AICI), Man sau Pușcaș ori de realitatea tricolorilor de bază fără minute la club (Ianis, Drăgușin, Moldovan…), o nouă situație explozivă la națională înainte de EURO 2024!

ProSport îți prezintă în exclusivitate, cu informații esențiale din culisele naționalei, cum au escaladat lucrurile. Și cum avertismentul lui Edi Iordănescu pentru apropiați a ajuns să devină acum un real coșmar. Producând o situație încărcată și plină de incertitudini în jurul unui om de bază al tricolorilor, care e tare aproape să nu prindă lotul pentru EURO 2024 dacă nu se schimbă ceva!

„Fără biciul lui Hagi, ne așteaptă zile grele!”. Se întrezărea o situație explozivă la națională înainte de EURO 2024

La startul preliminariilor EURO 2024, legitimat la Farul Constanța sub comanda lui Gică Hagi, Denis Alibec reprezenta fără îndoială principala opțiune de atacant pentru Edi Iordănescu la echipa națională, într-un 4-3-3 deja tradițional. Asta mai ales în condițiile în care George Pușcaș nu prindea minute la Genoa.

Așadar, România a început campania spre Europeanul din Germania cu Alibec titular și integralist la 2-0 în Andorra, când acesta a și marcat. Iordănescu l-a titularizat imediat și la 2-1 cu Belarus, utilizându-l apoi doar pe final pentru 0-0 în Kosovo dar ca să apeleze iarăși la Denis, din primul minut, în 2-2 din Elveția.

Vara lui 2023 ne-a prins neînvinși după patru meciuri din preliminarii, Denis Alibec se încorona campion al României cu Farul Constanța, totul mergea bine pe toate planurile. Dar… a venit transferul lui la modesta Muaither SC din prima ligă a Qatarului. O nou-promovată!

Sursele noastre de la lot descriu o ședință pe care Edi Iordănescu a avut-o în august anul trecut cu staff-ul său, dar mesajul selecționerului s-ar fi mutat ulterior și în discuțiile cu unii oficiali FRF:

La nivel de atacanți, situația se prefigurează a deveni dramatică! Pușcaș e rezervă acum, iar ce va urma cu Alibec în Qatar, unde nu mai e biciul lui Hagi, care să-l țină angrenat într-un ritm optim de pregătire și performanță, și asta constant, va complica toată situația. Veți vedea, va fi aproape imposibil să îl mai avem pe Alibec cel pe care îl știam. Plus că are deja 32 de ani!”

Din titular al naționalei, într-un fotbalist tras mult în jos de Qatar

Mulți au crezut că panica lui Edi Iordănescu e pornită mai ales dintr-o nevoie de a-și construi alibiuri înaintea unei toamne 2023 complicată și decisivă pentru calificarea la EURO 2024.

Denis a rămas titular la națională, a marcat în 1-1 cu Israel la București, a intrat a doua repriză la 2-0 cu Kosovo pe Arena Națională. Asta în septembrie. Din octombrie însă, Iordănescu a început să primească semnale îngrijorătoare tot mai concrete. Detaliază sursele noastre:

Rapoartele primite de Edi privind parametrii lui Denis la Muaither, datele din antrenamente și meciuri de-acolo, deveneau incredibil de slabe. Din ce în ce! Parcă era alt jucător! La 0-0 cu Belarus la Budapesta, Alibec a rămas titular la națională. Dar… s-a terminat 0-0! Rezultat mai mult decât dezamăgitor în acel context. Denis e schimbat după 62 de minute. Cu Andorra, la București, a prins 25 de minute pe final, a fost preferat titular Bîrligea. Iar lucrurile au evoluat din rău în mai rău…”

Luna următoare, în noiembrie, meciul-finală cu Israel de la Budapesta pentru tricolori. Iar Iordănescu, dezvăluie sursele noastre în exclusivitate pentru ProSport, simțea tot mai acut inclusiv la antrenamentele de la Mogoșoaia, după reunirea lotului, că Denis e într-o scădere progresivă:

Tot mai greu își găsea reperele. Nu mai deschidea eficient spațiile, nu mai căuta profunzimea. Nici combinațiile cu coechipierii, care erau unul din punctele lui forte, nu mai existau, pentru că se izola involuntar pe tren. Și toate astea deși voința și abordarea lui erau ireproșabile. Pur și simplu impactul Qatar devenea incontestabil unul negativ. A fost încă un motiv pentru care Edi a decis să îl titularizeze pe Pușcaș cu Israel, riscând enorm aparent, raportat la presiunea publică. Dar Edi știa în concret că toate datele indică spre George ca fiind soluția optimă, comparativ cu Alibec și raportat la adversar”

Cifrele înfiorătoare cu Columbia au deschis o situație explozivă la națională înainte de EURO 2024

România s-a calificat entuziasmant la EURO 2024, dar în strategia lui Iordănescu, la subiectul Denis Alibec, steagul roșu se înălța tot mai tare. Ce a urmat?

Informațiile de la club erau tot mai slabe, în plus formatul competiției din Qatar a însemnat zero meciuri pentru Denis din 20 decembrie până în 24 februarie 2024, interval de peste două luni! La acțiunea din martie a naționalei, Alibec era în același scenariu dezarmant la antrenamente. La ora amicalului cu Irlanda de Nord, ca să vă dați seama, venea după doar 4 meciuri cu Muaither în 2024, și niciun gol marcat!”

Denis a fost rezervă neutilizată cu Irlanda de Nord. Dar a fost testat din nou, titular și 56 de minute pe teren, în 2-3 cu Columbia, la Madrid. Concluziile?

  • În 56 de minute, Alibec a fost implicat într-un singur duel. Și l-a pierdut.
  • Izolat permanent, a încercat doar 8 pase către coechipieri și mingea a ajuns de doar 13 ori la el!
  • Zero driblinguri încercate, zero pase lungi, zero pase-cheie

“E locul 30 între marcatorii din Qatar! Ce mai e de spus?!”

Deși UEFA a aprobat lărgirea loturilor pentru turneul final din Germania de la 23 la 26 de jucători, în calculele lui Edi Iordănescu rămâne neschimbat cazul Denis Alibec! Dovada?

Într-o ședință internă de săptămâna trecută, selecționerul a făcut o criză de nervi și s-a asigurat că mesajul ajunge dincolo de staff-ul său:

Nu mai înțeleg nimic, atâtea voci cu experiență vorbesc despre Alibec drept soluție principală de atacant la EURO 2024. Oameni buni, promovați o iluzie! Aceștia trăiesc din amintiri, cu Alibec pe care îl știau de prin campionatul nostru, de la Farul! Problema e că și Denis tinde să pice în capcana asta! Eu m-am așteptat ca într-un campionat de nivelul celui din Qatar el să aibă 12-15 goluri marcate. Dar Denis, deși joacă meci de meci titular și integralist, are 5 goluri înscrise în tot sezonul! E locul 30 între golgheterii din Qatar, iar echipa lui a retrogradat! Ce mai e de spus?!

Mai mult decât, utilizarea lui Alibec uneori în bandă și nu ca atacant central la Muaither, plus faptul că mai e de jucat o singură etapă din sezonul ligii arabe iar apoi Denis intră practic în vacanță până la EURO 2024!, au amplificat situația.

“Pușcaș și Drăguș sunt aproape confirmați. Louis Munteanu a marcat în play-off cât Alibec tot sezonul!”

La acest moment, dacă George Pușcaș își va reveni total după problemele la braț, nu ar trebui să existe dubii privind prezența lui în lotul final al României la EURO 2024.

Alături de el, aproape cert, Denis Drăguș, ca soluție principală de extremă stângă, dar și atacant central funcție de context și adversar.

De aici încolo încep dilemele, explică sursele noastre, care indică șanse tot mai mici la acest moment pentru ca Alibec să aibă un loc sigur în lotul final al României pentru EURO:

Deși inconstant dacă ne uităm la întreaga desfășurare a sezonului, poate și prin prisma vârstei, Louis Munteanu de la Farul Constanța e în revenire de formă. Are 5 goluri înscrise în play-off, cât Alibec în tot sezonul din Qatar! Apoi, Bîrligea rămâne o soluție interesantă de vârf, de profil diferit față de Munteanu. Edi va analiza la milimetru fiecare detaliu și va decide în aceste zile, dar dacă Denis nu trage de el, efectiv, singur, ca să recapete din nivelul anterior, e o situație complicată rău pentru el!

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Nu e o glumă! Stațiunea din România unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei
Nu e o glumă! Stațiunea din România unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei
„Absolut ridicol”. Scandal în Anglia, după decizia luată de Tottenham față de Drăgușin & Co: „Pură lăcomie!”
„Absolut ridicol”. Scandal în Anglia, după decizia luată de Tottenham față de Drăgușin & Co: „Pură lăcomie!”
Andreea Bălan recunoaște că despărțirea de Victor Cornea nu este ușoară: „El nu se întoarce, asta este diferența”. Cât de greu îi este când sportivul pleacă în turneu: „Dorul este mare”
Andreea Bălan recunoaște că despărțirea de Victor Cornea nu este ușoară: „El nu se întoarce, asta este diferența”. Cât de…
Neil Lennon a ajuns la București! Prima reacție a noului antrenor de la Rapid
Neil Lennon a ajuns la București! Prima reacție a noului antrenor de la Rapid
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut dura”
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut dura”
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să ai un iubit mai tânăr”
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să ai un iubit mai tânăr”
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
EXCLUSIV. Florin Piersic, mesaj emoţionant de pe patul din spital:
EXCLUSIV. Florin Piersic, mesaj emoţionant de pe patul din spital: "Să ştiţi că nu vreau să ne despărţim niciodată"
Descoperire HALUCINANTĂ în testicule umane! Este de necrezut
Descoperire HALUCINANTĂ în testicule umane! Este de necrezut
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Breaking news despre Florin Piersic!
Breaking news despre Florin Piersic!
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
O alergare de 30 de minute sau 10.000 de pași? Care este, de fapt, cea mai bună cale pentru slăbire
O alergare de 30 de minute sau 10.000 de pași? Care este, de fapt, cea mai bună cale pentru slăbire
Deputaţii bătăuşi, puşi la colţ: Violenţa fizică este de neacceptat, mai ales în Palatul Parlamentului
Deputaţii bătăuşi, puşi la colţ: Violenţa fizică este de neacceptat, mai ales în Palatul Parlamentului
Iei amendă dacă circuli pe interzis în parcarea supermarketului?
Iei amendă dacă circuli pe interzis în parcarea supermarketului?
„Suflete pereche, zic eu”.  Jador, fermecat de frumusețea unei tinere din Corbu. „Viitoarea mea soție”. Cum a încercat să o cucerească
„Suflete pereche, zic eu”. Jador, fermecat de frumusețea unei tinere din Corbu. „Viitoarea mea soție”. Cum a încercat să o…
×