Schimbăm foaia. Nicuşor Stanciu: "Cu Franţa am avut emoţii. Următoarea partidă, cu Elveţia, e decisivă. Vom juca ofensiv. Dacă batem, sigur ne calificăm"

12 iun 2016 2299 afişări EURO 2016
Schimbăm foaia. Nicuşor Stanciu: "Cu Franţa am avut emoţii. Următoarea partidă, cu Elveţia, e decisivă. Vom juca ofensiv. Dacă batem, sigur ne calificăm"

Nicolae Stanciu, „decarul“ României, a dezvăluit că el şi coechipierii săi au intrat timoraţi în partida pierdută vineri de tricolori, 1-2 cu Franţa, în deschiderea Euro 2016, şi spune că al meciul următor, cu Elveţia, e decisiv pentru calificarea în „optimi“.

Într-un interviu acordat duminică pentru Dolce Sport, Stanciu a spus că nu s-a simţit cu nimic inferior starurilor franceze: „Am văzut toţi meciul cu Franţa şi îl vom mai vedea încă o dată până mâine. Am avut ceva emoţii, puteam gestiona mai bine unele faze. Jocul cu Elveţia va fi decisiv. Nu ştiu dacă pot spune că partida cu Franţa a fost cea mai dificilă din cariera mea, dar într-adevăr a trebuit să alergăm foarte mult. Dar ştiam de la început că asta trebuie să facem, că ei vor avea posesia mai mult. Întâlnirea cu Franţa a avut o încărcătură specială doar pentru că a fost meciul de deschidere. Personal, cel mai bine mă simt al doilea vârf, dar pot juca şi ca mijlocaş central. Toţi am fost puţin timoraţi la început... Puteam gestiona mai bine nişte faze. Nu m-am simţit inferior francezilor. Poate fizic, dar altfel, în teren, n-am fost cu nimic inferiori lor. Simt că jocul meu poate să crească“.

Principala promisiune pe care fotbalistul a făcut-o suporterilor este aceea a unui joc ofensiv în meciul următor, cu Elveţia, programat miercuri, la Paris, pe „Parc des Princes“: „Cu siguranţă că toată lumea se aşteaptă să ne vadă atacând şi practicând un fotbal frumos cu Elveţia. Deocamdată, noi am avut refacere zilele acestea. Ne dorim să câştigăm meciul, care va fi decisiv. Eu cred că vom juca un fotbal ofensiv. Dacă vom câştiga cu Elveţia, cu siguranţă ne vom califica. Până acum am văzut Elveţia – Albania şi Anglia – Rusia. Sunt echipe foarte bune, cu jucători de la echipe mari. Dar aţi văzut şi la Anglia – Rusia că nicio echipă nu e victimă sigură. Cred că oricine poate face o surpriză, să învingă o mare forţă a Europei“.

Stanciu a revenit însă la eşecul din prima partidă, care pare, totuşi, să-l marcheze: „N-am fost mulţumit de jocul meu cu Franţa. Pot mult mai mult. Ştiam că Franţa o să aibă posesia mai mult. Am alergat mai mult ca ei. Pe faza ofensivă n-am avut prospeţime, ca să gestionăm mai bine ocaziile pe care le-am avut. Aş fi vrut ca prima repriză să fie mai bună pentru mine, să gândesc mai bine unele faze, să îmi pun colegii în situaţii mai favorabile. Dar, per total, cred că a fost OK“.

După o mărturisire – „când am început fotbalul, la 11 ani, loveam mingea şi cu stângul, şi cu dreptul. Nu mă laud, dar lovesc mingea aproape la fel de bine“ –, stelistul a dezvăluit şi cine crede că are prima şansă la trofeu: „Eu, personal, am simpatizat întotdeauna Germania. Cred că e favorită la titlul european“.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.