Cruyff: "Mi se pare ridicol ca Baloul de Aur să-i fie acordat din nou unui jucător care nu a impresionat". De ce Kroos merita trofeul mai mult decât Ronaldo în viziunea legendarului olandez

19 ian 2015 2677 afişări Fotbal Extern
Cruyff: "Mi se pare ridicol ca Baloul de Aur să-i fie acordat din nou unui jucător care nu a impresionat". De ce Kroos merita trofeul mai mult decât Ronaldo în viziunea legendarului olandez

Legendarul Johan Cruyff a declarat că, din punctul său de vedere, mijlocaşul german Toni Kroos ar fi meritat să câştige Balonul de Aur în acest an, nicidecum Crisitano Ronaldo, ale cărui performanţe de la Campionatul Mondial au fost aproape inexistente.

Johan Cruyff (67 de ani) este una dintre cele mai importante personalităţi din istoria fotbalului. Recent, triplul câştigător al Balonului de Aur (1971, 1973, 1974) s-a declarat nemulţumit de modul în care FIFA evaluează cine merită sau nu Balonul de Aur. "La cel mai înalt nivel al fotbalului, atât talentul individual, cât şi cel colectiv contează", a dezvăluit olandezul într-un editorial pentru cotidianul De Telegraaf. "Astfel că mi se pare ridicol ca, pentru al doilea an consecutiv, titlul să-i fie acordat unui jucător care nu a evoluat într-o manieră excepţională şi a câştigat doar câteva trofee".


Ronaldo, alături de fiul său şi cel de-al treilea Balon de Aur câştigat în carieră. (FOTO: AFP)

Fostul internaţional olandez a dezvăluit şi cine ar fi meritat să câştige titlul în viziunea sa. "Cu doi ani în urmă, Bayern a câştigat toate trofeele pe care le-ar fi putut câştiga, iar trofeul i-a fost acordat lui Ronaldo în loc de a-i fi oferit lui Toni Kroos sau oricărui alt membru al acelei echipe a bavarezilor. În 2014, Kroos a fost crucial în victoria Germaniei de la Mondialul din Brazilia, dar, în pofida acestui aspect, nu a fost nici măcar printre cei trei finalişti. În acelaşi timp, Cristiano Ronaldo a fost un simplu spectator la turneul final din Brazilia".

Cruyff a conchis materialul său spunând: "Este clar că Balonul de Aur este un titlu FIFA pe care eu nu-l pot lua în serios".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.