Coşmarul prin care trece o echipă legendară a Europei: pierderi financiare masive de 400 de milioane de euro şi ancheta UEFA pentru încălcarea Fair Play-ului Financiar

10 iun 2019 10712 afişări Fotbal Extern
Coşmarul prin care trece o echipă legendară a Europei: pierderi financiare masive de 400 de milioane de euro şi ancheta UEFA pentru încălcarea Fair Play-ului Financiar

AC Milan nu trece prin cea mai bună perioadă din istorie. Pe plan intern şi internaţional, italienii nu au mai ieşit în evidenţă cu rezultate foarte bune, iar acest aspect este uşor de sesizat din pierderile financiare. Presa din Peninsulă a analizat balanţa investiţiilor şi pe cea a câştigurilor şi a observat că AC Milan are, la activ, un minus de 413 milioane de euro în ultimii 5 ani.

Echipa se află oricum într-o situaţie dificilă. UEFA o anchetează pentru încălcarea Fair Play-ulului Financiar şi poate intra într-o perioadă şi mai neagră, dacă se dovedeşte că nu a respectat prevederile forului internaţional. Situaţia financiară a făcut ca AC Milan să schimbe nu mai puţin de 3 proprietari în ultimii 3 ani, Silvio Berlusconi, Yonghong Li şi fondul Elliott Management.

AC Milan a ratat pentru un punct accederea în Liga Campionilor pentru 2019/2020, aşa cum s-a întâmplat şi în stagiunea trecută. Corriere dello Sport a făcut un exerciţiu financiar, iar echipa ar putea avea aceleaşi pierderi, de aproximativ 100 de milioane de euro.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.