Valul de proteste a anulat amicalul Argentinei din Israel! Messi a cedat presiunilor făcute de palestinieni. "Îl vom ataca personal. Vom arde tricourile cu el"

6 iun 2018 8259 afişări CM 2018
Valul de proteste a anulat amicalul Argentinei din Israel! Messi a cedat presiunilor făcute de palestinieni. "Îl vom ataca personal. Vom arde tricourile cu el"

Selecţionata Argentinei şi-a anulat deplasarea la Ierusalim pentru ultimul amical dinaintea Cupei Mondiale ca urma a presiunilor făcute de palestinieni.

Zeci de persoane s-au strâns la cantonamentul naţionalei lui Jorge Sampaoli, baza fiind în apropierea Barcelonei, şi au protestat, pe lângă pancarte şi scandări, fiind "înarmate" şi cu triocouri însângerate ale naţionalei sud-americane. Manifestanţii au susţinut că Israelul dorea să folosească meciul cu Argentina lui Messi ca parte a unui eveniment ce vrea să sărbătorească 70 de ani de la înfiinţarea statului evreu.

Protestul din Spania vine imediat după ce preşedintele federaţiei palestiniene îi ameninţase pe sud-americani că vor avea parte de o primire ostilă a fanilor arabi, aceştia urmând a arde tricourile inscripţionate cu numele lui Messi.

"Messi este un simbol al păcii şi al dragostei şi îi cerem să nu participe la legitimarea crimelor ocupaţiei. E un mare simbol şi îl vom ataca personal, cerându-le oamenilor să ardă posterele şi tricourile lui. Messi are mulţi admiratori în rândul ţărilor musulmane şi sperăm că nu va veni", a spus Jibril Rajoub, şeful fotbalului palestinian.

Ambasadorul palestinian în Argentina, Husni Abdel Wahed, a anunţat şi el, conform presei locale: "Această partidă ar fi ca şi cum noi am sărbători aniversarea invaziei Insulelor Malvine, este o aberaţie, o lipsă de respect şi o agresiune la sentimentele poporului argentinean".

Pentru a nu isca un conflict de proporţii, argentinieni au decis să nu mai facă deplasare în Ierusalim, urmând ca fanii care şi-au achiziţionat bilete pentru acest meci să-şi recupereze banii din partea organizatorilor.

Messi şi compania vor juca un meci de verificare în Spania, după care vor pleca direct în Rusia.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.