Un spaniol susţine că sistemul VAR îi aparţine! Cere despăgubiri uriaşe de la FIFA

30 iun 2018 2278 afişări CM 2018
Un spaniol susţine că sistemul VAR îi aparţine! Cere despăgubiri uriaşe de la FIFA

FIFA este somată să nu mai folosească VAR-ul. Un spaniol susţine, cu probe, că este iniţiatorul sistemului folosit la Campionatul Mondial din Rusia.

Francisco Lopez solicită de la FIFA 15 milioane de euro, pe motiv că forul internaţional i-ar fi furat invenţia. Spaniolul a prezentat probe care atestă faptul că ideea îi aparţine şi a fost gândită încă de acum 19 ani. Francisco face trimitere la cadrul legal şi este părere că i s-a încălcat dreptul de proprietate intelectuală.

El ar fi prezentat proiectul, înainte ca acesta să fie implementat, către Ministerul Culturii din Spania: „Proiectul meu este acelaşi cu cel folosit astăzi la Campionatul Mondial. Este programul pe care eu l-am propus în 1999. Vreau ca FIFA să îşi ceară scuze pentru situaţie, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru. O să cer şi 15 milioane de euro. Câte 3 milioane pentru fiecare an în care a fost folosit”, a declarat Francisco Lopez, citat de Marca.

Chiar dacă este în dispută cu FIFA, Lopez este de părere că VAR-ul va avea consecinţe benefice în fotbal: „E bine că sistemul a fost introdus. Fotbalul a fost reinventat datorită lui. S-a schimbat, parcă e un alt sport”, a încheiat spaniolul.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.