Şanse mai mari pentru România! Creşte numărul de echipe calificate la Campionatul Mondial

13 iun 2018 3272 afişări Comentează şi tu CM 2018
Şanse mai mari pentru România! Creşte numărul de echipe calificate la Campionatul Mondial

Cupa Mondială din 2026 va fi organizată de trei ţări: Canana, SUA şi Mexic. Aceasta nu este singura premieră. Mondialul va fi primul la care vor participa 48 de echipe. Cu doar câteva zile înaintea debutului Campionatului Mondial din Rusia, s-au decis organizatoarele din 2026. Turneul final se va disputa pe continentul american, fiind organizat de 3 state. Această decizie a fost luată după ce, la ediţia din 2026, s-a hotărât ca numărul echipelor să crească de la 32, la 48. Astfel, continentele vor trimite mai multe naţionale, în anumite cazuri numărul dublâdu-se. Este cazul continentului asiatic, care va trimite 8 reprezentante în loc de 4.

Preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026 se termină în octombrie 2025, când se vor decide echipele care se adaugă ţărilor organizatoare: Canada, SUA şi Mexic.

Există şi oameni de fotbal care se opun turneului mondial cu 48 de echipe. Unul dintre ei este selecţionerul Germaniei, Joachim Low, care spune că, în acest mod, va scădea calitatea meciurilor.

“Înţeleg  că există dorinţa de a oferi şanse mai multe ţărilor mai mici, dar cred că va scădea din calitatea turneului”, a declarat selecţionerul neamţ pentru Welt am Sonntag. 

Organizarea Cupei Mondiale din 2026 în SUA, îi poate oferi un imbold moral în plus României. În 1994, când turneul avea loc în SUA, “Generaţia de Aur” reuşea cea mai bună performanţă la un mondial.


articol scris de Răzvan Stîngă
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.