Sampaoli s-a salvat şi ştie cui trebuie să-i mulţumească: "Râde, plânge şi suferă când Argentina câştigă"

27 iun 2018 2637 afişări CM 2018
Sampaoli s-a salvat şi ştie cui trebuie să-i mulţumească: "Râde, plânge şi suferă când Argentina câştigă"

Ajutat de Leo Messi să evite o contraperformanţă ruşinoasă, Jorge Sampaoli (58 de ani) a avut doar cuvinte de laudă la adresa superstarului Argentinei la finalul meciului cu Nigeria, câştigat de "pume" cu 2-1.

"Băieţii au jucat cu inima, sunt nişte rebeli adevăraţi. Erau convinşi că sunt fotbalişti foarte buni şi că trebuie să o arate în timpul acestei Cupe Mondiale. Cel mai important lucru în această seară a fost că jucătorii au fost cu adevărat curajoşi şi au făcut victoria posibilă", a început discursul lui Sampaoli, care, inevitabil, a fost întrebat desore Leo Messi: "Un om care-l antrenează pe Leo ştie că toţi cei din jurul lui trebuie să-l facă să se simtă în siguranţă. Altfel, vom suferi chiar dacă avem cel mai bun jucător din lume. De aceea am spus că meciul împotriva Croaţiei a fost problema noastră, nu a lui".

Pus sub o presiune enormă după egalul cu Islanda (1-1) şi umilinţa cu Croaţia (0-3), Sampaoli a simţit că tot stresul s-a eliberat în momentul în care, la finalul meciului, l-a îmbrăţişat pe Leo Messi, despre a cărui parte umană a ales să le vorbească jurnaliştilor: "Ştiţi...Când Leo a venit şi m-a îmbrăţişat, m-am simţit foarte mândru şi fericit. Pentru că el ştie că sunt pasionat, foarte pasionat! Am avut şansa de a călători alături de el, de a împărţi momente cu el. Ştie că avem acelaşi vis de când am venit în Rusia. Cel mai important lucru la Leo e partea umană. E o persoană care râde, plânge şi suferă când Argentina câştigă. L-am văzut fericit, dar şi trist în crize precum aceasta. Lumea spune că nu-i place să joace pentru Argentina, dar nu sunt de acord. Iubeşte să joace pentru Argentina şi asta îl face şi mai mare", a mai declarat Sampaoli.

 


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.