Penedo pleacă ”cu mâna goală” din Rusia! Panamezii au condus, dar au fost întorşi de o echipă superioară a Tunisiei. Cronica meciului

28 iun 2018 1441 afişări Comentează şi tu CM 2018
Penedo pleacă ”cu mâna goală” din Rusia! Panamezii au condus, dar au fost întorşi de o echipă superioară a Tunisiei. Cronica meciului

Meciul dintre Panama şi Tunisia mai contează doar pentru palmares. Ambele echipe au zero puncte, dar un meci deschis, cu mai multe goluri, ar demonstra tuturor că cele două selecţionate nu au fost prezente doar cu numele în Rusia.

Încă din primele minute ale partidiei Tunisia a pus stăpânire pe meci. Cu o posesie sterilă, Tunisia a încercat să atace poarta dinamovistului Penedo, însă fără mari reuşite în primele minute. Prima ocazie serioasă a africanilor a avut loc în minutul 20, când Rami Bedoui s-a înălţat peste apărarea panamezilor şi a reluat cu capul la colţul din stânga jos, dar Penedo a fost la post.
Bomba a picat în minutul 33, atunci când, în urma unei acţiuni pornite de la o fază fixă, panamezul Jose Rodriguez şutează de la distanţă, mingea este deviată de fundaşul Meriah şi se scurge agonizat în poarta lui Mathlouthi.

După golul încasat contrar cursului jocului, Tunisia revine în jumătatea statului Panama, iar în minutul 39 înregistrează o nouă ocazie la poarta lui Penedo. Ben Youssef loveşte puternic cu capul un balon care se duce milimetric pe lângă bara din dreapta. Presiunea pusă de tunisieni se resimte în primul minut de prelungire, atunci când Khazri bombardează poarta lui Penedo, dar goalkeeper-ul lui Dinamo menţine avantajul echipei sale.

Tunisia a venit montată de la vestiare, după doar cinci minute din a doua repriză selecţionata africană a restabilit egalitate după ce Ben Youssef a fructificat din şase metri pasa lui Khazri. Trei minute mai târziu, în urma unor gafe multiple în apărarea panameză, acelaşi Ben Youssef are ocazia de a face dubla, dar dinamovistul Penedo a îndepărtat pericolul şi a respins în corner. În urma acţiunii ofensive a Tunisiei, căpitanul panamez R. Torres se accidentează, astfel că selecţionerul Hernan Gomez a fost nevoit să facă prima schimbare.

În minutul 62 Tunisienii au tremurat pentru câteva momente, după ce singurul portar apt din lot, Mathlouthi, a încasat o minge în faţă şi a avut nevoie de intervenţia echipei medicale.După ce egalitatea a fost restabilită, Tunisia a continuat să atace în valuri şi nu a durat mult până când au preluat conducerea. Vedeta Khazri s-a aflat de data aceasta la finalizare, Penedo fiind învins pentru a doua oară în minutul 66. În inferioritate, Panama s-a avântat cu mai mult tupeu spre poarta africanilor şi chiar a reuşit să introducă mingea în plasă, însă din păcate pentru ei, golul spectaculos al lui Yoel Barcenas a fost anulat după un fault în atac semnalizat de arbitrul Shukralla.
Chiar dacă nu a mai atacat atât de puternic, Tunisia a fost până la final la conducerea meciului şi nu i-au lăsat pe cei din Panama să îşi creeze ocazii foarte mari, dar şi atunci când apărarea africanilor a clacat, panamezii nu au reuşit să egaleze.

După ce s-au sfârşit şi cele cinci minute de prelungire concluzia este clară: Panama pleacă fără niciun punct din Rusia, în timp ce Tunisia a prestat un joc frumos, plăcut ochiului, dar au avut ghinion fiind repartizaţi într-o grupă cu doi giganţi ai fotbalului mondial, aşa cum sunt selecţionatele Belgiei şi Angliei.

Panama - Tunisia 1-2 (Jose Rodriguez 31 / Ben Youssef 52, Khazri 66)

  • Panama: Penedo - Machado, Torres, Escobar, Ovalle - Barcenas, Godoy, Gome (Cummings 46), Guardia Avila, Rodriguez - Torres (Tejada 56)
  • Rezerve: Calderon, Rodriguez - Arroyo, Baloy, Cummings, Davis, Diaz, Perez, Pimentel, Tejada
  • Tunisia: Mathlouthi - Nagguez, Bedoui, Meriah, Haddadi - Sassi (Badri 46), Skhiri, Chaalali - Ben Youssef, Khazri, Sliti
  • Rezerve: Badri, Benalouane, Ben Amor, Khalifa, Khalil, Khaoui, Maaloul, Srarfi

Articol scris Dan Duca

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.