V-aţi întrebat ce se întâmplă cu mingile folosite la Cupa Mondială după încheierea turneului? Cei de la The Guardian au găsit răspunsul

28 iul 2014 9008 afişări CM 2014
V-aţi întrebat ce se întâmplă cu mingile folosite la Cupa Mondială după încheierea turneului? Cei de la The Guardian au găsit răspunsul

Ce se întâmplă cu toate mingile folosite la Cupa Mondială? Este întrebarea pe care şi-a pus-o şi Jonathan Wilson, un englez care şi-a exprimat curiozitatea în cadrul rubricii The Knowledge, din publicaţia The Guardian.

În cadrul turneului din Brazilia s-au folosit în total 3.240 de baloane. 20 pentru fiecare meci, toate inscripţionate cu data la care s-a disputat partida, numele echipelor şi numele stadionului unde s-a jucat. De asemenea, fiecare naţională prezentă în Brazilia a primit câte 20 de "Brazuca" pentru antrenamente.

Pentru a elucida misterul destinaţiei mingilor după încheierea turneului final, cei de la The Guardian s-au interesat la FIFA: "Baloanele sunt folosite după turneu ca suveniruri pentru echipe, arbitri, oraşele gazdă, partenerii FIFA şi muzeul FIFA", a explicat un angajat al forului internaţional. Asta se întâmplă după fiecare turneu final organizat de FIFA.

Reacţia celor de la Adidas

Cei de la Adidas au fost şi ei întrebaţi despre ce s-a întâmplat cu cele 3.240 de mingi: "La această Cupă Mondială am optat ca toate baloanele folosite în partide să meargă la echipele de marketing din acele ţări care au fost implicat în meciul respectiv. Fiecare echipă locală de marketing a fost mai departe încurajată să le dea mai departe fanilor prin intermediul unor concursuri pe reţelele de socializare", a fost poziţia celor de la Adidas.  

Răspunsul l-a dezamăgit pe curiosul cititor, care spera ca mingile să fie distribuite copiilor săraci din favele şi şcoli: "Nu te preface că ai fost surprins", i-au transmis jurnaliştii englezi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.