Un stadion devine puşcărie! Una dintre arenele construite pentru Mondialul din Brazilia ar putea fi transformată în penitenciar

26 sep 2013 1614 afişări CM 2014
Un stadion devine puşcărie! Una dintre arenele construite pentru Mondialul din Brazilia ar putea fi transformată în penitenciar

Una dintre arenele construite pentru Mondialul din Brazilia ar putea fi transformată în penitenciar

Construirea „Arenei da Amazonia“ va costa aproape 210 milioane de euro


Aproape 210 de milioane de euro va cheltui guvernul brazilian pentru a construi „Arena da Amazonia“. E vorba despre un stadion cu o capacitate de 44.000 de locuri, localizat în metropola Manaus, care va găzdui patru partide la Cupa Mondială din 2014. Însă soarta arenei ar putea fi una bizară după încheierea competiţiei. Dat fiind faptul că oraşul Manaus nu are, deocamdată, nicio echipă în primele două divizii, Consiliul Local şi Ministerul Justiţiei din Brazilia s-au gândit să transforme arena în... închisoare!

Iar propunerea a fost confirmată şi oficial de Curtea de Justiţie din Manaus, prin vocea preşedintelului Raimundo Vidal Pessoa: „Deocamdată nu avem un penitenciar, iar Sambadromul este folosit, provizoriu, ca şi penitenciar. Însă lucrurile trebuie să se schimbe, iar una dintre soluţii este transformarea Arenei da Amazonia în închisoare“. Evident, fanii brazilieni s-au declarat nemulţumiţi că o investiţie de asemenea magnitudine ar putea fi distrusă în doar câteva luni.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.