LIVE BLOG CM 2014, ziua 23 | Messi îl egalează pe Maradona la numărul de apariții în tricoul naționalei. Mondialul își stabilește astăzi careul de ași. Argentina – Belgia 1-0

LIVE BLOG CM 2014, ziua 23 | Messi îl egalează pe Maradona la numărul de apariții în tricoul naționalei. Mondialul își stabilește astăzi careul de ași. Argentina - Belgia 1-0
  • Publicat:
  • Actualizat:

SFERTURI DE FINALĂ‚ (AZI)

Argentina: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Basanta – Biglia, Mascherano, Di Maria – Lavezzi, Messi, Higuain
Belgia: Courtois – Alderweireld, van Buyten, Kompany, Veronghen – Witsel, Fellaini, De Bruyne – Mirallas, Origi, Hazard



19:09 GOOOOOOOOOOL ARGENTINA! Higuain deschide scorul după ce mingea a ajuns la el în urma unei devieri nefericite. Atacantul argentinei nu a iertat și a înscris cu un șut din marginea careului


19:03 Avem prima ocazie a acestui meci. Messi a pasat perfect pe culoare pentru Lavezzi, dar colegul său nu a reușit să îi trimită lui Higuain în fața porții. Este primul meci în care Argentina are ocazia de a-și arăta forța ofensiva, Belgia fiind o formație care preferă să nu se închidă în apărare


19:00 A început al treilea sfert de finală de la Campionatul Mondial. Argentina are șansa de a ajunge în semifinale, dar pentru a face asta trebuie să treacă de speranța acestui turneu, Belgia


19:00 Fluier de start al primul sfert de astăzi: Argentina – Belgia. Eu predau ștafeta colegului Cristian Voinea, în speranța că nu va avea parte de prelungiri și că ambele partide vor fi spectaculoase. Vă mulțumesc pentru atenția oferită. Seară frumoasă!


18:30 Șase goluri au marcat belgienii la acest Campionat Mondial. Interesant este faptul că marcatorii au fost de fiecare dată diferiți: Fellaini, Mertens, Origi, Vertonghen, De Bruyne și Lukaku și-au trecut numele pe tabelă. Asta numim și noi diversificație. Argentinienii au marcat doar prin Messi și Di Maria (din pasa aceluiași jucător al Barcelonei).


18:20 Fanii argentinieni au afișat la intrarea pe stadion un mesaj de încurajare pentru Neymar. Se pare că au lăsat la o parte rivalitățile de la acest turneu final și au decis să fie alături de jucătorul care va rata restul Campionatului Mondial după accidentarea suferită ieri în meciul contra Columbiei. Gestul surprinde mai ales că la ultima partidă, fanii celor două naționale s-au luat la bătaie. Frumos așa. Mă refer aici la mesaj, nu la conflictul fizic sau verbal pe care l-au avut de la începutul lunii iunie.


18:10 Încă un meci al lui Messi, încă un record. De data aceasta nu depășește pe nimeni, ci îl egalează pe Maradona la numărul de apariții la națională (91). Messi are deja cu opt goluri mai multe decât Maradona la vârsta de 27 de ani. Iar mie mi se pare fascinant cum există cineva care monitorizează fiecare secundă din viața jucătorului Barcelonei, că poate o să mai doboare cine știe ce record.


18:00 A sosit la stadion echipa Argentinei. Evident, aplaudată de sutele de suporteri care se aflau în preajmă în momentul în care autocarul a oprit la vestiare. Messi, în continuare considerat cel mai important jucător al argentinienilor. În el stau speranțele și în această seară. Cu Neymar ieșit din competiție, rămâne de văzut dacă starul Barcelonei va reuși să-și adjudece titlul de gogheter al Campionatului Mondial. Până acum, are patru reușite, cu două mai puține decât Rodriguez, care ieri a părăsit competiția în dauna Braziliei.


17:55 Reacție cel puțin ciudată și controversată a unui ziar din Columbia, care pe prima pagină l-au avut drept personaj principal pe arbitrul spaniol care s-a aflat la centru pentru partida de aseară, de la ora 23:00. Nu știm cum a reușit să fie aprobat titlul care, într-o traducere aproximativă, este următorul: „Arbitre spaniol: fiu de mamă ***** care te-a născut”. Înțelegem că sunt nemulțumiți, dar…


17:50 Câteva minute mai târziu și avem și primul „11” al belgienilor. Patru jucători de la Manchester City vor evolua astăzi în primul sfert de finală, de la ora 19:00: Kompany, Demichelis, Van Buyten și Zabaleta. Ar fi fost cinci, dar lipsește Aguero din echipa Argentinei.

Courtois – Alderweireld, van Buyten, Kompany, Veronghen – Witsel, Fellaini, De Bruyne – Mirallas, Origi, Hazard


17:45 A apărut echipa Argentinei! Trei modificări a făcut selecționerul Sabella. Iată primul „11” pentru partida contra Belgiei. Pentru cei din urmă încă așteptăm:

Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Basanta – Biglia, Mascherano, Di Maria – Lavezzi, Messi, Higuain


17:40 Englezii au umor. Ciudat, nu ne așteptam la una ca asta. Mai jos puteți să vedeți imaginea din fața hotelului Columbiei, cu suporterii brazilieni așteptându-l pe Zuniga să plece către aeroport alături de restul jucătorilor.


17:30 În așteptarea echipelor de start pentru meciul dintre Argentina și Belgia, vă punem la curent cu încă un mesaj de susținere pentru Neymar. Ronaldo (brazilianul, nu portughezul) s-a alăturat și el listei imense de personalități care i-au transmis gânduri bune atacantului Braziliei: „I-am trimis un mesaj lui Neymar. I-am spus că întreaga țară este mândră de el și că echipa sa va câștiga Campionatul Mondial și îi va dedica victoria lui”.


17:15 Fotbalul este peste tot, chiar și acolo unde dezastrele naturale lovesc fără milă. În Bangladesh, în orașul Dhaka, a fost surprins un instantaneu impresionant cu un om afectat de inundații, care își cară probabil toate posesiunile prin oraș . Poartă un tricou cu Argentina, cu numărul lui Messi, iar în mâna stângă papucii.


17:00 Cum vă spuneam și într-o postare anterioară, încep deja să apară la stadion primii suporteri. Evident, argentinieni. Mai sunt două ore până la fluierul de start dintre Argentina și Belgia, partidă în care Messi & compania par să fie favoriți. Dar ne-am cam învățat să nu mai tragem concluzii pripite, astfel că așteptăm cuminți primul sfert de finală al zilei.


16:45 Între timp, Gerrard este în Ibiza alături de soția lui, se relaxează. Nu putem avea decât două mențiuni. Prima se referă la declarația pe care a oferit-o imediat după ce Anglia a fost eliminată încă din faza grupelor de la Campionatul Mondial: „Această eliminare m-a lăsat un om distrus”. Ne uităm la poze și observăm asta, da. Cea de-a doua este mai mult o întrebare. Oare cât au costat ceasurile celor doi și de ce au intrat cu ele în apă? Costa Rica, fosta adversară din grupe a Angliei, va juca astăzi sfertul de finală contra Argentinei.


16:40 Se pare că FIFA anchetează faultul lui Zuniga asupra lui Neymar din finalul partidei dintre Brazilia și Columbia, cel care l-a dus pe atacantul brazilian de pe teren pe targă și mai apoi la spital. În funcție de probe, vor decide dacă vor exista măsuri împotriva columbianului. Iar Matuidi se plimbă liniștit pe străzi și nu este nici măcar atenționat de către oficialii FIFA pentru faultul criminal pe care l-a făcut. Se pare că se ține cont și de vedeta pe care o accidentezi.


16:30 Potrivit celor de la FIFA, sfertul de finală de ieri dintre Franța și Germania a fost urmărit de 16.9 milioane de persoane, fiind cea mai mare audiență din ultimii șapte ani pentru francezi. Păcat că în minutul 13 Hummels i-a eliminat din competiție. Nu e nimic, există Campionatul European din 2016. Știm toți ce înseamnă să fii țară gazda unui turneu final.


16:20 Iubita lui Nasri nu se dezvață. Imediat după eliminarea Franței de la turneul final, Anara a postat pe Twitter următorul mesaj: „Oooooopsiiiiiiie! Acesta este motivul pentru care ai nevoie de jucători de clasă”, făcând desigur referire la faptul că selecționerul Franței nu l-a inclus în lot pe Nasri. De data aceasta măcar nu a folosit cuvinte indecente. Doar a fost ironică. Oarecum.


16:00 Gabri Garcia, fostul mijlocaș al Barcelonei în perioada 1993-2006, a devenit secundul lui Eusebio Sacristan la echipa aflată în Segunda Division. Este prima experiență de acest fel pentru fotbalistul care a mai evoluat la Ajax și la Sion.


15:40 O privire de ansamblu asupra stadionului „Brasilia” pe care se va disputa în mai puțin de patru ore partida dintre Argentina și Belgia. Ceva îmi spune că se va umple până la refuz de fani argentinieni.


15:30 Deși nu mai sunt la Campionatul Mondial, americanii au realizat o petiție prin care propun schimbarea numelui aeroportului „Ronald Reagan” din Washington în „Tim Howard International Airport”, aducând astfel un elogiu portarului naționalei. Până acum, petiția a fost semnată de 13.300 de persoane. Pentru a ajunge în atenția Casei Albe, este nevoie de cel puțin 100.000. Dar este de apreciat intenția. Tim Howard sigur este flatat de inițiativă.


15:10 Iată o compilație a celor mai importante ziare din Brazilia, Germania și Franța. Este ușor de observat faptul că întreaga atenție este îndreptată spre calificarea în semifinale a țării gazdă. Câteva cuvinte de laudă la adresa lui Hummels, marcatorul golului din minutul 13 în partida contra Franței și tot atât de puține referitoare la cei care vor organiza Campionatul European din 2016: final de drum pentru francezi.


15:00 Dacă pare că vorbim prea mult despre meciul de ieri, Brazilia – Columbia, ne cerem scuze, dar apar informații strict referitoare la asta. Ultima pe listă (acum) se referă la un interviu pe care Rodriguez și David Luiz l-au realizat imediat după meci. Fundașul brazilian a avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorului de 22 de ani: „Nu întotdeauna cei care câștigă trofee sunt mari campioni. James a fost briliant, a făcut meciuri excepționale și părăsește competiția cu capul sus, pentru că este deja campion mondial pentru tot ceea ce a reușit la acest turneu final”. Vădit emoționat, Rodriguez a reușit doar să spună următoarele: „Jucători ca el, ca Dani Alves, care au venit să vorbească cu mine, nu fac decât să îmi inducă o stare de fericire. Așa că eu le mulțumesc personal pentru tot”.


14:40 James Rodriguez a continuat să (se) plângă și la interviurile de după meciul pierdut în fața Braziliei. Acesta și-a exprimat nemulțumirea legată de arbitrul spaniol care a condus partida din sferturi: „Suntem foarte triști, voiam să mergem mai departe, în semifinale. S-a dus Brazilia, dar arbitrul a fost puțin împotriva noastră. Asta este viața! Am fost faultat de șase sau de șapte ori, apoi am faultat eu o dată și am primit cartonaș galben. Puteți să vedeți cu ușurință cam cu cine a tras arbitrul. Dar aceasta este o generație extraordinară de jucători și trebuie să mergem înainte, să privim încrezători spre viitor”, a declarat atacantul de 22 de ani, care a marcat, până acum, cele mai multe goluri la acest turneu final (6).


14:30 Colegul Cristian Voinea, cel care va prelua acest blog la ora 19:00, a scris un material interesant legat de partida dintre Argentina și Belgia, mai exact despre confruntarea dintre Messi și Courtois. În ultimele șapte partide directe, argentinianul nu a reușit să-l învingă nici măcar o dată pe portarul belgian. În total, însă, Messi a marcat de șapte ori în poarta lui Courtois de-a lungul timpului. Pentru mai multe detalii interesant, vă invit să citiți materialul de mai jos.


14:10 Iată prima pagină a unui ziar din Belgia de astăzi, cu ocazia partidei cu Argentina, din sferturi. Kompany și Messi dansează tango. Se poate observa cu ochiul liber cine conduce dansul. Rămâne de văzut dacă și pe teren se va întâmpla același lucru. Orice ar fi, apreciem originalitatea belgienilor. Și le mulțumim că ne-au făcut să zâmbim.


13:50 Continuă reacțiile jucătorilor brazilieni după accidentarea lui Neymar. De data aceasta Fred, care a aflat că Brazilia nu se va mai putea baza pe atacantul de 22 în direct, de la un reporter: „Trebuie să-ți dau o veste proastă. Neymar și-a fracturat o vertebră și nu va mai juca la Mondial”, i-a spus acesta. Atacantul a fost surprins și a izbucnit în lacrimi: „Vorbiți serios? Nu e o glumă, nu? E o veste tristă pentru noi. Neymar e un băiat care a muncit mult să fie aici. Vedeam în fiecare zi cât de mult se dăruiește. Este important pentru echipa noastră. Acum ne vom baza mai mult pe forța grupului”, a spus Fred. Imediat după aceea, i-a transmis lui Neymar și un mesaj de încurajare: „Dumnezeu te va ajuta să te vindeci cât mai repede, iar noi vom încerca să te facem bucuros în aceste clipe dureroase. Poți să fii sigur că suntem alături de tine și că vom trece peste asta împreună”.


13:40 Încă puțină statistică. Se pare că, până în momentul de față, Messi conduce în topul jucătorilor care au reușit cele mai multe driblinguri la acest Campionat Mondial (24). Este urmat de Di Maria (23), Alexis (22), Hazard (18) și Neymar (17).


13:30 În cadrul unei conferințe de presă, Jorge Luis Pinto, selecționerul celor din Costa Rica, le-a atras atenția oficialilor FIFA referitor la simulările lui Robben din partida din optimi contra Mexicului, cele care au făcut înconjurul lumii la acest turneu final: „Suntem îngrijorați în privința asta. Aș vrea să rog FIFA și arbitrii partidei să fie foarte atenți. Este foarte important și poate să aibă impact asupra rezultatului final. Cred că Robben este unul dintre cei mai buni jucători din lume. Pe de altă parte, arbitrii au închis ochii atunci când a venit vorba de simulările lui. A recunosc că a făcut asta și sper să fie luat în calcul acest lucru. Respect FIFA, respect arbitrii, dar îi rog din suflet să fie atenți”, a declarat acesta. Olanda – Costa Rica este astăzi, de la ora 23:00.


13:10 După ce l-a accidentat pe Neymar, columbianul Zuniga a devenit ținta amenințărilor brazilienilor, deși a repetat la interviuri faptul că nu a intenționat să facă acest lucru. Suporterii naționalei lui Scolari nu doar că au considerat faultul drept unul premeditat, dar au mers și mai departe, amenințându-l cu moartea și aducându-i acuze rasiste acestuia: „Maimuță, nu ai voie să părăsești Brazilia în viață”, au scris fanii Braziliei pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT


13:00 Au apărut pe EPA câteva imagini de la antrenamentul de dinaintea partidei dintre Brazilia și Columbia, în care jucătorii lui Scolari par a se fi distrat de minune la bazinul cu apă. Vă lăsam cu câteva dintre cele mai spectaculoase dintre ele. Atmosfera era una bună, nimeni nu se gândea că Neymar va părăsi gazonul pe o targă.


12:50 Rihanna, cântăreața care este mai mult decât activă pe tot parcursul acestui Campionat Mondial, nu a ratat ocazia de a-și exprima tristețea referitoare la eliminarea Columbiei, mai exact a lui James Rodriguez. Mai mult de atât, a fost empatică și, dacă atacantul de 22 de ani a plâns la finalul meciului, asta a făcut și Rihanna: „Aceasta este o victorie amară. Am vărsat o lacrimă pentru tine, Rodriguez”. Emoționant! Apoi, a postat o poză cu el și l-a numit „legendă”. Ceva ne spune că nu a văzut foarte multe turnee finale.


12:40 Iată de ce suntem siguri că meciul de la ora 19:00, cel dintre Argentina și Belgia, va fi unul spectaculos. Pe lângă prezența lui Messi pe teren, cel care poate să decidă de unul singur soarta unei partide, avem și statistica de partea noastră. Naționala Belgiei are cele mai multe șuturi pe poartă de la acest Campionat Mondial, cu o medie de 20.8 pe meci.


12:30 E clar, toată lumea îi transmite gânduri frumoase lui Neymar. Ultimul pe lista și așa lungă: Ronaldinho. Acesta a postat pe o rețea de socalizare o poză cu vedeta Braziliei, urmată de mesajul: „Putere, Neymar”. Ronaldinho are, până în prezent, 97 de apariții în naționala Braziliei, pentru care a înscris 33 de goluri.


12:20 O modalitate interesantă de a face avancronica partidei Argentina – Belgia: Messi versus Diavolii Roșii. Oh, noi acum am realizat faptul că astăzi vom auzi în exces cea de-a doua exprimare. Iar și iar.


12:10 Toate  necuvântătoarele își dau cu părerea, în modul lor, asupra partidelor de la Campionatul Mondial. Acum este rândul lui Dougie, cel care a fost pus să aducă fie mingea cu Argentina, fie cea cu Belgia. A ales naționala lui Messi în semifinale. Rămâne de văzut dacă a avut dreptate.


12:00 Presa din Brazilia reacționează la accidentarea lui Neymar. Pe prima pagina a ziarelor, lângă imaginea cu atacantul brazilian scos pe targă de pe teren, este atașat următorul mesaj: „Jucați pentru el”. Brazilia va întâlni marți Germania, în prima semifinală a acestui turneu final.


11:40 Și Falcao i-a transmis gânduri bune lui Neymar. De data aceasta, pe Instagram: „Îți doresc o recuperare rapidă, Neymar. Dumnezeu are totul sub control și tu știi asta. Deja îți simțim lipsa de la turneul final”, a scris acesta.


11:30 Continuă reacțiile referitoare la accidentarea lui Neymar. Președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, și-a rupt câteva minute pentru a posta pe Twitter un mesaj de încurajare pentru atacantul său (modern președinte, pe când și la noi astfel de lucruri?): „Neymar, fă-te bine în curând. O îmbrățișare caldă”, a scris acesta.


11:20 Jurnaliștii prezenți în Brazilia au imortalizat momentul în care iubita lui Neymar a sosit la spital. Aceasta a fost cu greu consolată de către cei din jur, neputându-și opri lacrimile. Totuși, să îi spună cineva că iubitul ei este în regulă, o lună de zile nu are voie să facă efort și că nu a avut loc nicio tragedie. Doar în astfel de cazuri trebuie cineva să aibă reacții atât de lacrimogene. Dar o fi fata mai emotivă din fire.


11:10 Falcao, marele absent de la Campionatul Mondial, a fost nemulțumit la finalul partidei dintre Columbia și Brazilia, dând vina pe maniera de arbitraj pentru rezultatul final: „La următoarea partidă, să vă amintiți să sunați arbitrul. Astăzi nu a fost unul”, a scris acesta.


11:00 Fotbalul unește oamenii. Și nu, nu este un slogan aruncat doar de dragul de a vorbi, respectiv scrie. Ieri, partida dintre Brazilia și Columbia a fost urmărită cu interes chiar și în Afghanistan. În timpul meciului, a existat o fluctuație de curent, dar asta nu i-a oprit pe iubitorii acestui sport:: au folosit baterii încărcate încă de dimineață. Știau ei ce știau.


10:50 V-am povestit despre golul de generic al lui David Luiz de aseară, din minutul 69 al partidei. Va fi, probabil, o competiție acerbă între acesta și cel înscris de James Rodriguez. Cum mai sunt opt ore până la partida dintre Argentina și Belgia, vă invit să urmărim golul de ieri al brazilianului. Și, dacă vreți, să vă exprimați în secțiunea de comentarii părerea legată de cele două reușite. Pe care dintre ele o preferați?


10:40 Rodrigo Lasmar, medicul naționalei Braziliei, a declarat faptul că o lovitură încasată mai sus de cea de-a treia vertebră lombară ar fi putut duce la o tragedie teribilă pentru Neymar. Sute de fani s-au strâns în fața spitalului în așteptarea unei vești bune din partea medicilor. Din păcate pentru ei, starul brazilian va rata semifinala contra Germaniei și o eventuală finală. Iată radiografia lui Neymar. Nu că am înțelege mare lucru din ea. Suntem specialiști în insolvențe, în drepturi TV și în cazurile celor de la DNA. Nu putem asimila chiar toate informațiile legate de domeniul medicinei. Ne declarăm învinși.


10:30 David Luiz, marcatorul celui mai frumos gol de la Campionatul Mondial, a reacționat și el la accidentarea lui Neymar. Imediat după meci, în timpul unui interviu, brazilianul a spus următoarele: „Este un vis pentru noi să jucăm în semifinale, dar suntem puțin triști că Neymar nu va mai fi prezent pe teren. Este un tip extraordinar, o persoană minunată și un jucător excepțional. Aduce lucruri frumoase în fotbal. Toți suntem triști. Este ca un frate pentru mine. O să încercăm să câștigăm această competiție pentru Brazilia. Ar fi frumos dacă am câștiga trofeul și am sărbători alături de Neymar”.


10:15 În Spania, lucrurile par să meargă și bine, dar și rău pentru Barcelona. Se pare că Suarez va semna zilele următoare un contract cu echipa lui Messi. În cazul în care transferul se va realiza, oficialii au anunțat faptul că vor angaja un psiholog pentru acesta vreme de patru luni, atât cât durează suspendarea uruguayanului. Și, dacă inițial Alexis Sanchez a fost oferit drept monedă de schimb între Barcelona și Liverpool, se pare că atacantul a refuzat și urmează să aleagă între Juventus și Arsenal.


10:10 Nici Messi nu a rămas impasibil la accidentarea lui Neymar. Jucătorul argentinian a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de încurajare pentru brazilianul care nu va mai juca la turneul final din cauza unei accidentări suferite în ultimele minute ale partidei contra Columbiei: „Neymar, îmi doresc să te recuperezi foarte repede, prietene”, a scris acesta. Messi va juca astăzi contra Belgiei.


10:00 Iată ce pierde Mondialul odată cu accidentarea lui Neymar: brazilianul, deși contestat pentru simulările sale din timpul partidei, nu scăpa ocazia de a le oferi câte o bucurie celor mai mici, care îl consideră pe jucătorul Barcelonei unul dintre idolii generației. Mai jos, un instantaneu cu Neymar, înainte de partida contra Columbiei.


09:40 Se pare că accidentarea lui Neymar este una care îl va scoate pe jucătorul brazilian din circuitul Campionatului Mondial. Medicul naționalei, Rodrigo Lasmar, a declarat că, deși nu are nevoie de operație pentru fractura de vertebră, jucătorul de 22 de ani va trebuie să nu facă vreun fel de efort vreme de patru săptămâni, ratând nu doar semifinala, ci și actul final, în ideea că Brazilia va ajunge acolo. Primul dintre colegii de la națională care a reacționat a fost portarul Julio Cesar: „Este un copil spectaculos. Nu pot să cred că nu o să joace marți. Simțim cu toții o tristețe imensă. Știm cât de mult își dorea să strălucească la acest Mondial și cum aducea bucurie tuturor brazilenilor”, a declarat acesta vizibil deranjat de accidentarea lui Neymar.


09:35 Fanii englezi au umor, chiar dacă naționala lor a părăsit competiția încă din faza grupelor. Cum biletele erau deja cumpărate, suporterii au decis să țină cu Germania la acest Mondial și au afișat un mesaj amuzant în timpul partidei dintre nemți și francezi: „Uite ce ne-ai făcut, Roy”, au scris aceștia pe o bucată de pânză. 


09:30 Spuneam puțin mai devreme că vestea conform căreia Neymar nu va juca în semifinalele Mondialului ar trebui să îi facă fericiți pe nemți. Ei, treaba nu stă chiar așa. Imediat dupa ce selecționerul Braziliei a anunțat că jucătorul Barcelonei nu va putea evolua contra Germaniei, Ozil a postat pe contul său de Twitter următorul mesaj: „Neymar, sunt nefericit, fă-te bine repede”


09:20 Iată și bucuria de după gol a lui David Luiz. Știu că e sâmbătă, știu că este ora 09:00, dar nu este niciodată prea devreme pentru a zâmbi la vederea spiritului de învingător a fundașului Braziliei. A marcat ieri poate cel mai frumos de la Campionatul Mondial, are voie să se bucure și… înspăimântător. 


09:15 Neymar a suferit o accidentare la spate în ultimele minute ale partidei dintre Brazilia și Columbia și a fost scos de pe teren pe targă și dus direct la spital pentru a fi diagnosticat. Primele rezultate nu sunt favorabile pentru jucătorul Barcelonei. Se pare că acesta nu va putea fi recuperat pentru semifinala contra Germaniei. Se vor face eforturi deosebite pentru ca Neymar să poată fi apt pentru finală, asta dacă naționala Braziliei se va califica mai departe. Așadar, vești foarte proaste pentru brazilieni, dar foarte bune pentru nemți. 


09:10 Gest impresionant făcut ieri, imediat după fluierul de final al arbitrului spaniol, de către David Luiz. Cum era de așteptat, James Rodriguez a izbucnit în lacrimi și a fost cu greu consolat de colegii săi. Atacantul de 22 de ani, care a marcat șase goluri în cinci partide de la Mondial și a dat două pase de gol (cifre impresionante pentru un jucător atât de tânăr), a fost consolat de cel care a calificat Brazilia în semifinalele competiției. Mai mult de atât, David Luiz a îndemnat tribunele să-l aplaude pe Rodriguez pentru prestațiile excelente pe care le-a avut până în sferturile competiției.


09:00 Bună dimineața! Ziua cu numărul 23 de la Campionatul Mondial ne propune două meciuri care par, cel puțin la prima vedere, dezechilibrate, cu Argentina și Olanda favorite la accederea în semifinalele competiției. Totuși, e puțin dificil să nu remarci Belgia sau Costa Rica, naționale care s-au remarcat la turneul final din Brazilia și care pot pune probleme în această fază a competiției. Să nu uităm că Argentina nu a reușit să aibă până în acest moment o prestație pe măsura așteptărilor, bazându-se pe sclipirile de moment ale lui Messi, iar Olanda pare într-o scădere de formă, una de care Costa Rica poate să profite. Sperăm, așadar, să vedem meciuri frumoase și astăzi. 

Și, că tot vorbeam despre meciuri frumoase, vă reamintesc faptul că ieri s-a stabilit și prima semifinală a Mondialului: Germania – Brazilia. Nemții au învins Franța, scor 1-0, grație golului înscris în minutul 13 de Hummels, în timp ce brazilienii au câștigat partida contra Columbiei, scor 2-1, după un gol de generic al lui David Luiz. Sunt Sorina Oprițescu, iar vreme de 10 ore ne citim pe www.prosport.ro. După aceea predau ștafeta colegului Cristian Voinea. Până atunci, vă las cu cele două momente importante de ieri ale sferturilor de finală, golul lui Hummels (foto 1) și cel al lui David Luiz (foto 2).

Sorina Oprițescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro în Bucureşti
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro…
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup