LIVE BLOG CM 2014, ziua 2 | Mexic – Camerun: Record istoric pentru Rafa Marquez. Echipele de start. Spania – Olanda, ultima finală de Campionat Mondial, este reluată azi la CM 2014

LIVE BLOG CM 2014, ziua 2 | Mexic - Camerun: Record istoric pentru Rafa Marquez. Echipele de start. Spania - Olanda, ultima finală de Campionat Mondial, este reluată azi la CM 2014
  • Publicat:
  • Actualizat:


MECIURILE ZILEI LA CM 2014


18:29 Record istoric pentru Rafael Marquez, fostul fundaș central al Barcelonei. Veteranul Mexicului este primul jucător din istorie care poartă banderola de căpitan a echipei sale la patru Mondiale. Marquez (35 de ani), care joacă acum la Leon, în liga mexicană, a mai evoluat la turneele finale din 2002, 2006 și 2010, nefiind convocat pentru turneul din 1998, deși își făcuse debutul în echipa națională.


18:21 Mexic nu are nicio victorie în fața echipelor africane în istoria participărilor la Campionatul Mondial, remizând două partide și pierzând una. Pentru a avea însă speranțe la calificarea în optimi, mexicanii sunt „condamnați” să câștige, având în vedere că echipa africană este una dintre principalele rivale în lupta pentrul locul doi.


18:14 Absența lui Chicharito Hernandez a fost motivată de selecționerul Mexicului prin faptul că atacantul lui Manchester United nu a fost într-o formă foarte bună în acest sezon, marcând doar 9 goluri în 35 de meciuri. În schimb, în locul său a fost titularizat Oribe Peralta, care a marcat 8 goluri în ultimele 6 meciuri pentru naționala mexicană.


18:07 Camerunezii vor juca într-un echipament galben-verde, după cum reiese din poza postată pe Twitter de Samuel Eto’o, căpitanul echipei africane. „Tricoul de luptă e gata, suntem gata să luptăm la 100%”, a scris Eto’o cu o oră înainte de startul partidei.


18:00 FIFA a anunțat echipele de start din meciul Mexic – Camerun. Nu există nicio surpriză în echipa Mexicului, selecționerul Miguel Herrera preferând un sistem 5-3-2, așa cum previziona întreaga presă mexicană. În schimb, după formula de start anunțată, Camerunul joacă într-un modul 4-3-3, cu Eto’o în postura de vârf, secondat de Moukandjo și Choupo-Moting. Surprinzător, Vincent Aboubakar, unul dintre cei mai în formă jucători ai echipei africane, nu a fost titularizat în avanposturi.

Mexic: Ochoa – Aguilar, Rodriguez, Marquez, Moreno, Layun – Vazquez, Herrera, Guardado – Dos Santos, Peralta.

Camerun: Itandje – Djeugoué, Chedjou, Nkoulou, Assou-Ekotto – Song, Enoh, Mbia – Moukandjo, Eto’o, Choupo-Moting 


17:47 Meciul de aseară nu a fost unul fără probleme pentru FIFA. Forul internațional a anunțat că circa 100 de fani au ajuns pe stadionul din Sao Paulo, acolo unde Brazilia s-a impus în fața Croației cu 3-1, însă nu au găsit niciun loc, acestea nefiind montate. Unii dintre suporteri au fost nevoiți, astfel, să stea pe gradene.


17:38 Publicația „Bleacher Report” susține că Mexic va juca într-un sistem 5-3-2, cu Oribe Peralta și Giovani dos Santos în avanposturi. Este un sistem ultramobil, în care fundașii laterali vor urca cu siguranță pe fază ofensivă, ceea ce înseamnă o schimbare într-un modul tactic 3-5-2, care să domine mijlocul terenului. Singurul minus este că mexicanii trebuie să alerge foarte mult, în special fundașii laterali Aguilar și Layun.


17:28 Revista FourFourTwo a realizat un scurt preview al primului meci din această seară și consideră că meciul se va încheia cu victoria Mexicului, scor 3-2. Motivul? „Nicio echipă nu pare în formă, însă atât Camerunul, cât și Mexicul au câteva avantaje. Fie partida se va încheia într-o remiză plictisitoare, scor 0-0, fie cu o victorie spectaculoasă, scor 3-2. Contrastul este dat într-unul dintre scenarii de un eventual gol rapid al uneia dintre echipe”, scriu cei de la FFT.


17:12 Fanii mexicani aflați în drum spre stadion caută să se adăpostească de ploaia puternică. O parte din ei au ajuns însă deja la stadionul din Natal, unde se adăpostesc de furtună.


17:06 După patru luni de secetă, o furtună tropicală cu o intensitate puternică le pune probleme organizatorilor din Natal, orașul care găzduiește meciul dintre Mexic și Camerun. Străzile sunt deja inundate, iar ploaia nu dă semne că s-ar opri.


16:50 Vremea capricioasă din Natal le-ar putea da bătăi de cap organizatorilor. O furtună puternică a avut loc în localitatea în care are loc meciul Mexic-Camerun, care va debuta peste doar două ore. Se dau însă asigurări că terenul va fi perfect!


16:25 Plecarea naționalei Camerunului în Brazilia a fost una cu scandal, după ce jucătorii au amenințat că nu se vor deplasa la Campionatul Mondial, din cauza unui scandal în ceea ce privește primele pe care trebuiau să le primească în cazul în care câștigă Mondialul, în cuantum de circa 180.000 de euro. După câteva zile de la respectivul scandal, Samuel Eto’o a înaintat o scrisoare publică, prin care a încercat să explice motivele acelei grave: „M-am bătut pentru ceea ce credeam că e legitim. Drepturile coechipierilor mei pentru a primi o răsplată financiară pe măsură pentru acest turneu final”, a scris Eto’o.


16.09 Experiența jucătorilor în Brazilia nu este una sută la sută plăcută. Săptămâna trecută , mijlocașul australian Ben Halloran a postat o poză cu o tarantulă în propria cameră. De data aceasta, e vorba despre portarul Uruguayului, Fernando Muslera, care a postat pe Twitter o poză cu câteva sute de furnici roșii care i se urcaseră în pat și care l-au trezit.


16:03 Totuși, există și brazilieni care sunt foarte nemulțumiți că Mondialul este organizat în țara lor. O parte din această categorie a atacat ieri, în timpul meciului Brazilia – Croația, studioul televiziunii britanice ITV. Un geam a fost spart, însă niciun jurnalist nu a fost rănit.


15:57 Dacă meciul este vineri, Olanda este aproape imbatabilă! De 90 de ani nu a mai pierdut un meci disputat într-o zi de vineri, de la un eșec cu 2-1 în fața Uruguayului în 1924. În acest timp, batavii au câștigat 18 partide și au remizat în 4.


15:50 După ce ieri a fost oficializat transferul lui Cesc Fabregas de la Barcelona la Chelsea, azi a venit rândul unui nou transfer important să fie anunțat. E vorba despre plecarea lui Bacary Sagna de la Arsenal la Manchester City, fundașul dreapta francez urmând să se prezinte la antrenamentele noii sale echipe din iulie, după ce a sosit din postura de jucător liber. Sagna e convocat în naționala Franței pentru CM, dar se pare că Mathieu Debuchy va fi titularizat în banda dreaptă.


15:09 Pentru a putea vedea programul Mondialului din acest an, puteți accesa link-ul de mai jos.


14:51 Cristiano Ronaldo a părăsit ieri antrenamentul naționalei Portugaliei cu gheață la genunchi, confirmând, practic, problemele pe care le are după finalul sezonului recent încheiat. Temerile au apărut imediat în tabăra portugheză, însă Ronaldo a declarat pentru presa lusitană că este 100% apt de joc, motivând că gheața pe care a pus-o pe genunchi era doar o măsură de precauție.


14:37 Căldura insuportabilă pe care jucătorii o vor avea de înfruntat la Manaus i-a făcut pe italieni să se gândească la un plan B. Potrivit Accuweather, la ora meciului, temperatura va atinge 32 de grade Celsius, astfel că echipa lui Prandelli va purta mânuși speciale, create pentru a reduce temperatura corpului. Potrivit presei italiene, aceste mânuși au fost create special pentru a reduce temperatura imediat după un joc, dar pot fi purtate și în timpul unei partide.


14:28 Prima pagină a cotidianului olandez „De Telegraaf” îl înfățișează pe Louis van Gaal în postură de matador înaintea meciului cu Spania. Olandezii speră că geniul tactic al selecționerului care va pleca din vară la Manchester United să ajute Olanda să câștige în fața câștigătoarei Campionatului Mondial din 2010.


14:20 Pentru a vă familiariza cu naționalele care vor juca azi în Grupa B, ProSport a realizat o prezentare amplă pentru fiecare formație, care cuprinde date despre antrenor, lotul formației, dar și „11”-le tip. Puteți accesa informațiile cu click pe link-ul de mai jos,


14:12 Cotidianul german „Bild” a pătruns pe Arena da Amazonia din Manaus, acolo unde va avea loc meciul de sâmbătă seară (ora 01.00), dintre Italia și Anglia. Potrivit reporterilor cotidianului german, starea gazonului este atât de proastă, încât organizatorii au fost nevoiți să vopsească gazonul pentru a avea aceeași nuanță. 


14:05 Selecționerul Mexicului, Miguel Herrera, a confirmat într-o conferință de presă că Javier „Chicharito” Hernandez, atacantul lui Manchester United, nu va fi titular în meciul contra Camerunului, care începe la ora 19:00.


13:57 Unul dintre momentele marcante ale finalei din 2010 a fost cel în care Nigel de Jong l-a lovit cu piciorul în piept pe Xabi Alonso, fără să fie eliminat de arbitrul Howard Webb. Patru ani mai târziu, cei doi se vor reîntâlni la mijlocul terenului în partida din această seară, iar „Marca” a ținut să marcheze momentul, realizând un material cu mijlocașul lui Real Madrid. Machiat pentru a imita loviturile, Alonso spune că nu îi e teamă de reîntâlnirea cu mijlocașul lui AC Milan.


13:51 „Acum totul pare clar”, glumesc ziariștii prezenți în Brazilia despre poza de mai jos. Imediat după finalul meciului, Marcelo a făcut schimb de tricouri cu coechipierul de la Real Madrid, Luka Modric.


13:20 Deși nu e anunțat titular, atacantul camerunez Fabrice Olinga (18 ani) ar putea deveni al nouălea cel mai tânăr jucător din istoria Campionatului Mondial. Și mai interesant, 3 din cei 10 cei mai tineri jucători din istoria turneelor finale sunt camerunezi.


13:10 Potrivit jurnalistului mexican Omar Orlando Salazar, naționala lui Miguel Herrera va evolua în meciul cu Camerun în tricouri albe, adică al treilea echipament, fiind obligată de FIFA să poarte acest tricou în fața Camerunului, care va juca în tricouri galben-verzi.


13:03 Pe „Copacabana” s-au strâns peste 20.000 de suporteri ai Braziliei pentru meciul de deschidere cu Croația, câștigat joi seară cu 3-1 de naționala „carioca”. Însă meciul de deschidere nu a atras pasiuni nebănuite decât în Brazilia, cât și în Germania. Pe stadionul echipei Union Berlin s-a transmis meciul pe un ecran uriaș, iar mii de spectatori au venit să vizioneze partida pe canapelele instalate pe gazonul arenei din capitala Germaniei.


12:53 Pentru meciul din această seară, selecționerul Vicente del Bosque pare decis să schimbe modulul tactic 4-3-3 tradițional al Spaniei cu un modul 4-2-3-1, unul menit să ofere mai multă stabilitate la mijlocul terenului pentru „Furia Roja”. Astfel, del Bosque va miza pe o tactică „doble pivote”, așa cum au numit-o ziariștii spanioli, cu doi mijlocași defensivi, Xabi Alonso și Busquets, meniți să câștige duelul de la mijlocul terenului cu mijlocașii olandezi. Acest modul se poate transforma însă fără probleme într-un 4-3-3, având în vedere că Xavi, jucătorul care va juca, probabil, în spatele vârfului Diego Costa, va coborî spre mijloc pentru a-și procura cât mai multe mingi pentru a le distribui colegilor săi. 

De partea cealaltă, Van Gaal va utiliza, probabil, un 5-3-2, pe care selecționerul Olandei l-a adoptat după accidentarea lui Kevin Strootmaan. Fundașii laterali – Janmaat și Bilnd – vor avea, însă și sarcini ofensive, urmând să urce în avanposturi la atacurile olandeze.

Spania – Olanda (vineri, 13 iunie, în direct pe TVR 1 de la 22:00)

Echipe probabile

Spania (4-2-3-1): Casillas – Azpilicueta, Ramos, Pique, Alba – Xabi Alonso, Busquets – Pedro, Xavi, Iniesta – Diego Costa.
Selecționer: Vicente Del Bosque

Olanda (5-3-2): Cillessen – Janmaat, Vlaar, de Vrij, Martins Indi, Blind – de Jong, Sneijder, de Guzman – Robben, Van Persie.
Selecționer: Louis Van Gaal

Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia)


12:37 Site-ul statista.com a compilat valoarea tuturor loturilor participante la Mondial, conform transfermarkt.de. Iar Spania, echipa care joacă în această seară, este formația cu cota cea mai mare, estimările site-ului german ridicându-se la 622 de milioane de euro pentru lotul de 23 de jucător al ibericilor. În acest top, pe locul secund se află Germania (562 de milioane de euro), în timp ce locul 3 e ocupat de Brazilia (467,5 milioane de euro). Adversara Spaniei, Olanda, nu ocupă decât locul 11, cu o valoare de 207,5 milioane de euro.


12:31 Și presa internațională a criticat dur arbitrajul japonezului Nishimura. „Furt pe față”, a scris cotidianul argentinian „Ole”, care a realizat în Photoshop un colaj dintr-o poză cu Neymar, aplicând fața centralului nipon în locul celei a superstarului brazilian. „Nedreptate: Neymar și un arbitru care a luat decizii incorecte au privat Croația de un rezultat excelent”, a scris „Jutarnji List”, un cotidian croat.


12:23 Primul meci de la turneul final din 2014 a produs și primul scandal. Croația a fost penalizată cu o lovitură de la 11 metri, după ce Fred a căzut ușor în duel cu Lovren, iar arbitrul japonez Yuichi Nishimura a dictat penalty. „Nu voi mai mânca niciodată sushi”, au spus fanii croați, în timp ce Niko Kovac, selecționerul naționalei europene, a criticat dur arbitrajul. „Mai bine nu mai jucăm, dacă toate arbitrajele vor fi la fel”, a spus Kovac, care ar putea fi penalizat de FIFA, riscând chiar și o suspendare pentru meciurile următoare.


12:12 Unul dintre cele mai spectaculoase instantanee ale zilei a fost surprins de fotoreporteri după intonarea imnului Braziliei, când Neymar se încălzea. Saltul atacantului Barcelonei în raport cu înălțimea copilului care îl însoțea pe brazilian a realizat un moment cel puțin bizar.


12:00 Bine v-am regăsit în secțiunea LIVE BLOG a site-ului www.prosport.ro dedicată Campionatului Mondial din Brazilia. Este a doua zi a turneului final din America de Sud, după ce la debut, Brazilia a câștigat partida cu Croația, scor 3-1, după un meci echilibrat, în care naționala „carioca” a avut nevoie de o decizie controversată de arbitraj, un penalty dubios acordat de centralul japonez Yuichi Nishimura la un contact între Lovren și Fred. Ziua de azi programează trei meciuri, unul din Grupa A și două din Grupa B. Highlight-ul zilei este, cu siguranță, partida Spania – Olanda, reeditarea finalei Campionatului Mondial din 2010.


Finala Campionatului Mondial din 2010 va fi reluată în meciul de deschidere al Grupei B de la turneul final din Brazilia. Partida dintre Spania și Olanda este transmisă în direct pe TVR 1, vineri (13 iunie) de la ora 22:00

  • Spania este prima echipă europeană care a câștigat Campionatul Mondial în afara bătrânului continent, stabilind acest record după ce a învins selecționata Olandei în finala turneului final din 2010, 1-0, după prelungiri
  • 4 victorii, 5 înfrângeri și un egal are Olanda din cele 10 întâlniri pe care le-a avut cu reprezentativa Spaniei


Pentru acest fault, Nigel de Jong a văzut doar un galben de la arbitrul Howard Webb. A fost dovada încrâncenării cu care s-a jucat finala CM 2010

Primul meci al Grupei B de la Mondialul din Brazilia reprezintă și primul șoc al turneului final. E vorba despre reeditarea finalei de la CM 2010, atunci când Spania a câștigat cu 1-0 în fața Olandei, după un gol marcat de Andres Iniesta în minutul 115. Partida de acum patru ani, disputată la Johannesburg, a fost un duel echilibrat, decis de golul marcat de mijlocașul Barcelonei. Însă în patru ani, situația s-a schimbat de la acea confruntare. În timp ce Spania a menținut nivelul impresionant de performanță, fiind câștigătoare a ultimelor 3 turnee majore la care a participat (Euro 2008, 2012 și CM 2010), selecționata Olandei trece printr-o perioadă de tranziție, în care încearcă să promoveze o nouă generație de fotbaliști. Ambele naționale europene vor fi nevoite să evolueze la capacitate maximă încă din primul meci, având un al treilea oponent, Chile, care le poate ruina visul încă din faza grupelor.


Spania. Obsesie de posesie – Procentajul de posesie al Spaniei la ultimele trei turnee finale

Euro 2008: 56,6%

Campionatul Mondial 2010: 65,2%

Euro 2012: 68,2%


Spania a devenit o forță dominantă a fotbalului internațional în ultimul deceniu. Atât Olanda cât și Chile vor avea în vedere acest aspect când se vor confrunta cu actuala deținătoare a trofeului în cadrul meciurilor din Grupa B. Mulți specialiști sunt, însă, sceptici în legătură cu șansele jucătorilor lui del Bosque la Mondialul din Brazilia, în special din cauza climatului și a faptului că adversarii vor ști la ce să se aștepte din partea lor. Însă, chiar dacă declinul Barcelonei din ultimele sezoane a aratat că echipele pot câștiga împotriva sistemului tactic bazat pe posesie (tiki-taka) pe care și Spania l-a adoptat în perioada recentă de glorie, echipa este în continuare văzută ca una dintre favoritele câștigării turneului.


Diego Costa ar putea debuta vineri seară într-un meci oficial pentru Spania, chiar la Campionatul Mondial

Selecționerul Spaniei a rămas loial jucătorilor care au adus succes echipei în ultimii 6 ani. În compartimentul ofensiv, Vicente Del Bosque va miza pe familiarii Fernando Torres și David Villa, iar pe lângă cei doi, noutatea este Diego Costa. Brazilianul naturalizat de iberici va fi unul dintre cei mai periculoși jucători de la Mondial dacă va reuși să-și mențină nivelul de performanță de la Atletico Madrid – cu care a câștigat La Liga și a ajung în finala Ligii Campionilor în ultimul sezon, marcând 36 de goluri în 52 de meciuri – și la turneul din țara natală. Xavi și Iniesta vor sta la baza liniei mediane a Spaniei, dar Koke și David Silva se află amândoi într-o formă excentă înainte de Mondial și vor încerca cu siguranță să impresioneze dacă vor avea ocazia.

16 jucători din lotul care a câștigat Mondialul în 2010 se regăsesc și în naționala Spaniei pentru CM 2014

Apărarea este probabil punctul forte al ibericilor. În drumul spre cucerirea Euro 2008, 2012 și a Cupei Mondiale din 2010, Spania a jucat 19 partide, în care a încasat doar 6 goluri. În această perioadă, nici măcar o echipă nu a reușit să înscrie mai mult de două goluri în poarta apărată predominant de Iker Casillas. Vorbim despre 1,800 de minute de fotbal și de o medie incredibilă de un gol primit la fiecare 300 de minute. În plus, niciunul dintre cele 6 goluri nu a venit în rundele eliminatorii.

  • Spania a încasat doar două goluri în ultimele 12 meciuri pe care le-a disputat în cadrul unui turneu final


Van Gaal le-a cerut jucătorilor săi să fie atenți în meciurile de la Campionatul Mondial. Selecționerul Olandei va pleca din vară la Manchester United

Noua „portocală mecanică”?

Olanda vine cu așteptări minime la acest turneu, aflându-se în continuare într-un proces de tranziție. Echipa a suferit schimbări majore de la finala Campionatului Mondial din anul 2010, jucători tineri precum Bruno Martins Indi (22 de ani, Feyenoord), Jordy Clasie (22 de ani, Feyenoord), sau Stefan de Vrij (22 de ani, Feyenoord), intrând în primul „11”. Cu o medie de vârstă de 26 de ani, lotul convocat de selecționerul Louis Van Gaal este cel mai tânăr pe care Olanda l-a avut la un Campionat Mondial în ultimii 76 de ani. Este evident că noul manager al lui Manchester United se va baza pe o nouă generație de jucători olandezi în Brazilia, dar, pe lângă suflul de tinerețe și entuziasm, lotul „Portocalei Mecanice” va beneficia și de experiența unora dintre cei mai buni fotbaliști din lume. Atacul va fi coordonat de Robin Van Persie (30 de ani, Manchester United) și Arjen Robben (30 de ani, Bayern Munchen), în timp ce mijlocașul Wesley Sneijder (30 de ani, Galatasaray) ar putea strânge a 100-a selecție în naționala Olandei la meciul din Salvador.

  • Cu 11 reușite, Robin Van Persie a fost golgheterul turneului de calificări pentru Campionatul Mondial din 2014

Spania – Olanda (vineri, 13 iunie, în direct pe TVR 1 de la 22:00)

Echipe probabile

Spania (4-2-3-1): Casillas – Azpilicueta, Ramos, Pique, Alba – Xabi Alonso, Busquets – Pedro, Xavi*, Iniesta – Diego Costa.
Selecționer: Vicente Del Bosque

Olanda (5-3-2): Cillessen – Janmaat, Vlaar, de Vrij, Martins Indi, Blind – de Jong, Sneijder, de Guzman – Robben, Van Persie.
Selecționer: Louis Van Gaal

Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia)



Vidal a participat la antrenamentul statului Chile și pare că va juca în meciul cu Australia

Chile, cu Vidal în teren

Venit după un sezon excelent la Juventus, mijlocașul de 28 de ani a fost subiectul unei drame naționale în ultimele zile, de prezența lui în teren legându-se în mare parte șansele de calificare în optimi ale sud-americanilor. Mijlocașul nu se antrenase de câteva zile cu naționala statului Chile și se părea că aproape sigur va absenta la partida de debut, contra Australiei. Mai mult, medicii naționalei sud-americane erau sceptici în privința șanselor de recuperare pentru celealte meciuri, astfel că se zvonea că Vidal ar putea fi înlocuit în lot de Felipe Gutierrez, pentru meciurile din Grupa B, din care mai fac parte Australia, Spania și .

Ultimele vești din lotul chilienilor, însă, sunt dintre cele mai bune, doctorii reușind să îl „pună pe picioare” în timp record pe mijlocaș. Acesta a participat la ședința de pregătire de miercuri, anunță site-ul oficial al FIFA, și va fi pe teren din primul minut contra lui Cahill&Co.

Vidal s-a operat pe 7 mai, după ce doctorii i-au depistat o problemă la meniscul genunchiului stâng; pronosticurile erau optimiste în privința perioadei de convalescență, Vidal chiar bifând un sfert de oră în partida pe care naționala sa a câștigat-o cu 2-0 în fața Irlandei de Nord, dar în ultima săptămână a acuzat din nou dureri mari.

Chile  Australia (sâmbătă, 14 iunie, în direct pe TVR 1 de la 01:00)

Echipe probabile

Chile (4-3-1-2): Bravo – Isla, Medel, Silva, Mena – Aranguiz, Vidal, Beausejour – Alexis Sanchez, Valdivia, Edu Vargas
Selecționer: Jorge Sampaoli

Australia (4-3-3): Ryan – Franjic, McGowan, Spiranovic, Davidson – Milligan, Jedinak, Bresciano – Leckie, Cahill, Oar
Selecționer: Ange Postecoglu

Arbitru: Noumandiez Doué (Coasta de Fildeș)



Chicharito e, cu siguranță, vedeta Mexicului, însă selecționerul Miguel Herrera pare decis să îl trimită în teren din postura de rezervă în meciul contra Camerunului

Fără Chicharito în atac?

Atât Mexic, cât și Camerun nu trec prin cea mai bună perioadă, calificându-se cu destule emoții la Mondial, iar mulți specialiști consideră că lupta pentru locul doi va fi adjudecată de croați, deși naționala lui Kovac a pierdut cu 3-1 meciul de deschidere contra Braziliei. Mexic a pierdut ultimele două amicale cu 0-1 împotriva Portugaliei și Bosniei, naționale care participă la acest Campionat Mondial. Javier „Chicharito” Hernandez este anunțat rezervă pentru partida de vineri seară din cauza faptului că nu a convins în puținele ocazii ale acestui sezon în care a fost folosit de Manchester United. Lipsa eficacității acestuia în fața porții l-a determinat pe selecționerul Miguel Herrera să opteze pentru un cuplu de atac format din Giovanni dos Santos și Oribe Peralta.

La africani, îl întâlnim pe omniprezentul Samuel Eto”o, aflat la al patrulea mondial din carieră. Dublul castigator de Liga Campionilor va conduce o echipă pe care foarte puțini oameni îndrăznesc să parieze. Din lotul camerunezilor nu mai face parte Mohamadou Idrissou, ale cărui prestații din amicable au dezamăgit. Atacantul de 34 de ani legitimat la Kaiserslautern a ratat un penalty în înfrângerea suferită în fața Paraguayului, scor 1-2. Desfășurarea partidei a stat sub semnul întrebării. Eto”o & Co. au dorit să boicoteze prezența la Mondial din cauza controversei asupra bonusului de 180.000 de euro care poate fi câștigat de fiecare camerunez în cazul obținerii trofeului.

Singura întâlnire directă dintre cele două reprezentative a avut loc în septembrie 1993, când Mexic a câștigat acel amical cu 1-0.

Mexic – Camerun (vineri, 13 iunie, în direct pe TVR 1 de la 19:00)

Echipe probabile

Mexic (5-3-2): Ochoa – Aguilar, Fran. Rodriguez, Marquez, Moreno, Salcido – Herrera, Vazquez, Guardado – O. Peralta, Giovani dos Santos
Selecționer: Miguel Herrera

Camerun (4-4-2): Itandje – Assou-Ekotto, Djeugoue, Nkoulou, Enoh – Mbia, Song, Moukandjo, Matip – Eto’o, Webo
Selecționer: Volker Finke

Arbitru: Wilmar Roldan (Columbia)

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen