VIDEO Cel mai dur meci din istoria Mondialelor! TOP 5 momente scandaloase la CM!

1 iun 2010 61 afişări CM 2010 Africa de Sud
VIDEO Cel mai dur meci din istoria Mondialelor! TOP 5 momente scandaloase la CM! VIDEO TOP 5 momente scandaloase la CM! Cel mai mare BLAT şi cea mai ciudată decizie!

Campionatul Mondial de fotbal aduce tot ce are mai bun fotbalul în acelaşi loc pentru 30 de zile, însă în istoria turneelor finale au existat şi momente mai puţin plăcute. Iată cinci din cele mai controversate evenimente petrecute de-a lungul timpului la Campionatele Mondiale.

1. Finala CM 1966 - Anglia - Germania

Anglia a câştigat primul şi singurul său trofeu suprem în 1966, când a trecut de Germania de Vest, scor 4-2, după prelungiri. Succesul englezilor a fost unul îndelung contestat, din cauza primului gol înscris în prelungiri de Geoff Hurst. A fost practic reuşita care a înclinat balanţa, însă balonul şutat de Hurst în transversala porţii apărate de Hans Tilkovski nu a părut să depăşească linia, însă asistentul Tofik Bakhramov, din Azerbaidjan, a decis că a fost gol. Până la urmă asta contează, deşi reluările arată altceva.

2. Bătălia de la Santiago 1962

Prima întâlnire dintre Chile - Italia a fost probabil cea mai dură din istoria meciurilor de la un Campionat Mondial. Victoria echipei gazdă (2-0) a trecut aproape neobservată în comparaţie cu ce s-a întâmplat pe gazon. Comentatorul BBC David Coleman a catalogat confruntarea drept "cea mai stupidă, respingătoare, dezgustătoare şi dizgraţioasă demonstraţie de fotbal".

3. "Mâna lui Dumnezeu" - 1986

4. Blat la CM - 1982

Algeria a realizat una din cele mai mari surprize din istoria turneelor finale când a reuşit să învingă Germania de Vest, scor 2-1, dar nu a reuşit să iasă din grupa din care mai făceau parte Austria şi Chile. Germania şi Austria s-au întâlnit în ultimul meci din grupă ştiind că o victorie a nemţilor la o diferenţă de unul sau două ar face ca ambele echipe să meargă mai departe şi aşa s-a întâmplat.

Nemarcat, Hrubesch a înscris rapid un gol şi apoi nu s-a mai întâmplat nimic notabil. Cele trei echipe au treminat la egalitate de puncte (4), însă Austria şi Germania au avut câştig de cauză datorită golaverajului superior. Algeria disputase deja ultimul meci din grupă cu o zi înainte, iar cele două adversare ştiau exact ce scoruri le duc în faza următoare. De atunci, ultimele meciuri din faza grupelor se joacă simultan.

5) Golul anulat Braziliei în 1978, pentru că "a exiprat timpul regulamentar"

Probabil că vă mai amintiţi golul înscris de Octavian Chihaia pe Stade Velodrome, în 2005, care ar fi dus-o pe Dinamo în primăvara europeană, dar care nu "s-a pus" pentru că centralul Santiago Rodriguez fluierase finalul meciului.

Au păţit-o şi brazilienii. Mai rău! În 1978, Clive Thomas, zis şi "The Book" - pentru că arbitra în litera regulamentului şi nu în spiritul său, a anulat fără nico remuşcare golul înscris de Zico Suediei, în ultimul minut, în urma unui corner. Trecuseră doar câteva secunde după minutul 90 şi Zico a trimis perfect, cu capul, dar centralul galez a fluierat finalul. În plus, reluarile au arătat că tuşierul de pe acea parte chiar a întârziat executarea loviturii de colţ cu câteva secunde.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.