Când începe Premier League? Ultimele informații despre reluarea campionatului din Anglia

Autor: Sorin Barbu Publicat: 25 May. 2020, 22:00 Actualizat: 29 May. 2020, 14:10 Fotbal Extern
Când începe Premier League? Ultimele informații despre reluarea campionatului din Anglia

Pandemia de COVID-19 a lovit năprasnic și Anglia, dar insularii nu s-au lăsat convinși cu una cu două să iasă din conservatorismul care i-a făcut celebri. Sportul l-au oprit cu mare greutate, iar apoi au recunoscut, amar, că partidele de fotbal, desfășurate cu stadioane pline, dar și alte evenimente cu public, au fost adevărate focare de unde virusul s-a răspândit cu repeziciune. Acum își fac planul să reia competițiile și au lucrat la mai multe variante. S-a discutat chiar ca finalul sezonului să se dispute în Qatar. „Project Restart”, ultima soluție oficială de lucru, propune ca meciurile să desfășoare în Anglia pe stadioane neutre, bine dezinfectate. Campionatul se va relua pe data de 17 iunie.

UPDATE 28.05.2020:

Este oficial! Premier League revine pe data de 17 iunie. Primele meciuri care se vor desfășura sunt Aston Villa – Sheffield United și Manchester City – Arsenal. Acestea sunt singurele echipe care disputaseră 28 de meciuri, înainte ca fotbalul să fie oprit. Aceste partide se vor disputa pe 17 iunie, urmând ca etapa cu numărul 30 să înceapă pe data de 20 iunie.

17.06. 21:45 Aston Villa- Sheffield Utd
17.06. 21:45 Manchester City -Arsenal
Runda 30
20.06. 17:00 Aston Villa – Chelsea
20.06. 17:00 Bournemouth- Crystal Palace
20.06. 17:00 Brighton- Arsenal
20.06. 17:00 Everton- Liverpool
20.06. 17:00 Manchester City- Burnley
20.06. 17:00 Newcastle- Sheffield Utd
20.06. 17:00 Norwich- Southampton
20.06. 17:00 Tottenham- Manchester Utd
20.06. 17:00 Watford- Leicester
20.06. 17:00 West Ham-Wolves

Clasamentul Premier League, înainte de reluarea sezonului:
1. Liverpool 82p
2. Manchester City 57p
3. Leicester 53p
4. Chelsea 48p
5. Manchester United 45p
6. Wolves 43p
7. Sheffield United 43p
8. Tottenham 41p
9. Arsenal 40p
10. Burnley 39p
11. Crystal Palace 39p
12. Everton 37p
13. Newcastle 35p
14. Southampton 34p
15. Brighton 29p
16. West Ham 27p
17. Watford 27p
18. Bournemouth 27p
19. Aston Villa 25p
20. Norwich 21p

UPDATE 19.05.2020
478 de jucători din Premier League au fost testați săptămâna trecută pentru COVID-19. Șase dintre ei sunt pozitivi. Rezultatele acestor fotbaliști au venit chiar în ziua în care echipele au început antrenamentele. Oficialii din fotbalul englez nu au dezvăluit numele jucătorilor și nici cele trei echipe din care fac parte.

UPDATE: 16.05.2020
BBC a anunțat regulile din timpul antrenamentelor:
-jucătorii se vor antrena în grupuri de câte 5, iar alunecările și deposedările vor fi interzise. Fotbaliștii vor fi testați de două ori pe lună.
-terenurile, mingile, porțile și steagurile de la colț vor fi dezinfectate înaintea fiecărui antrenament.
-jucătorii vor trebui să respecte regulile de igienă și să păstreze distanța socială în locurile comune, din -interiorul bazei de pregătire.
-jucătorii se vor putea deplasa la baza de pregătire numai cu mașina personală, fără să fie însoțiți de alte persoane. De asemenea, interiorul mașinilor trebuie să fie întotdeauna curat.

UPDATE 08.05.2020:
Guvernul Marii Britanii a anunțat oficial că toate evenimentele sportive din țară vor putea reîncepe după data de 1 iunie. Accesul spectatorilor va fi interzis, ca măsură de precauție.

UPDATE 07.05.2020:
„The Guardian” anunță că echipele din Premier League vor pierde între 300 și 350 de milioane de lire sterline chiar dacă sezonul va fi reluat. Suma provine din penalitățile pe care le vor plăti cluburile pentru situațiile în care nu au putut să-și respecte obligațiile contractuale.

UPDATE 06.05.2020:
BBC se pregătește de începerea Premier League și a programat prima emisiune, dedicată partidelor din prima ligă, pe data 12 iunie. Aceasta este data la care se preconizează că se vor juca primele meciuri. Vor fi 7 săptămâni în care se vor juca 92 de partide. Competiția internă trebuie să se termine pe data de 2 august, termenul stabilit UEFA.

UPDATE 2.05.2020:

Cluburile din Premier League sunt de acord să joace finalul de sezon pe teren neutru. Au fost identificate 10 stadioane pe care s-ar putea disputa aceste partide. Următorul pas este certificarea lor de către autoritățile medicale, după o carantină de 14 zile.

UPDATE 1.05.2020:

Reprezentanții Ligii Profesioniste și ai cluburilor din Premier League s-au întâlnit pentru a discuta despre „Project Restart”, planul gândit pentru reluarea campionatului. Ședința a durat patru ore și au participat și experți din sănătate. Deocamdată nu s-a luat nicio decizie, dar s-au pus la punct câteva detalii importante.

„Liga şi cluburile au discutat azi despre paşii de urmat în vederea reluării sezonului 2019-2020 în deplină siguranţă. Prioritatea Premier League e reprezentată de siguranţa jucătorilor, a antrenorilor, a tuturor celor din staffuri şi a suporterilor. Cluburile vor reveni la antrenamente doar sub atenta îndrumare a Guvernului englez şi după ce experţii din sănătate îşi vor da acordul. La şedinţa de azi a participat şi un grup de specialişti în medicină, recomandat de Guvern.

Nu s-a luat vreo decizie finală, dar s-a pus la cale un plan care să aibă în vedere derularea cât mai bună a proiectului „Restart”. Cluburile şi-au exprimat încă o dată dorinţa de a termina stagiunea 2019-2020, dar totul trebuie să se facă în deplină siguranţă şi cu respectarea instrucţiunilor date de Guvern”, notează premierleague.com.


Ultima partidă din Premier League s-a disputat pe 9 martie. Cu patru zile înainte ca Leicester să învingă cu 4-0 Aston Villa, englezii au anunțat primul deces din cauza COVID-19. Dar cine să ia în seamă un virus ucigaș? Politicienii de la Londra se bucurau că sunt vedete pe CNN și că jurnaliștii americanii se întrebau „ce știu britanicii și nu știu ceilalți europeni?”.

Se vorbea de o strategie de imunizare în masă și de faptul că oamenii nu sunt „ferecați în casă”, așa cum s-a întâmplat în China și mai apoi în mare parte din continentul european.

Erau zilele în care englezii o țineau din eveniment în eveniment. Au organizat, pe lângă meciuri de fotbal cu spectatori, o mulțime de întruniri cu mulți oameni. Nu au anulat nici măcar festivalul Cheltenham, care s-a desfășurat în perioada 16-19 martie. Asta a însemnat patru zile de curse de cai desfășurate în fața unor arene cu 60.000 de spectatori. Și să nu mai vorbim de evenimentele culturale și celebrele petreceri în aer liber, în care doamnele și domnii și-au etalat ținutele viu colorate… Dar cine putea să oprească un festival creat în anul 1902?

Bilanțul acestei strategii este unul amar. Insularii au trecut deja de 21.000 de morți și peste 160.000 de oameni au înfruntat virusul având forme ușoare, medii și foarte grave. Printre cei care au ajuns la spital, în secția de Terapie Intensivă, s-a numărat și premierul Boris Jonhson. Și șeful Guvernului de la Londra a fost în plină pandemie pe stadionul „Twickenham”, la un meci de rugby.

Primul fotbalist din Premier League depistat cu COVID-19

Callum Hudson-Odoi a fost primul fotbalist din Premier League infectat cu COVID-19. Când au aflat vestea șefii lui Chelsea au închis mare parte din facilitățile din baza de pregătire, iar cei care au avut contact cu fotbalistul au fost izolați.

Următorul pe „lista pozitivă” din Premier League a fost Mikel Arteta. Antrenorul lui Arsenal a avut doar o formă ușoară și după câteva zile și-a revenit. „După pandemie trebuie să fim mai deschişi emoţional, să ne spunem reciproc ce simţim. Sunt complet refăcut, dar trebuie să învăţăm această lecţie”, a spus spaniolul Arteta, potrivit BBC.

Un alt caz foarte mediatizat l-a avut în prim plan pe Charlie Austin. Atacantul lui West Brom s-a infectat după ce a participat la „Cheltenham Festival”. S-a autoizolat într-o cameră din locuința familiei și a povestit că în toată această perioadă nu s-a apropiat de nimeni. Soția i-a adus mâncarea la ușă.

Pep Guardiola, zdrobit de durere

Pep Guardiola a suferit enorm în această perioadă. Mama lui a murit după ce s-a infectat cu COVID-19. Femeia avea 82 de ani. Cu câteva zile înaintea acestui eveniment tragic, antrenorul spaniol donase un milion de euro unei fundații care luptă pentru stârpirea acestui virus.

Program Premier League. Mai sunt de jucat 92 de partide

Pe teritoriul Marii Britanii „starea de urgență” a fost decretată până pe data de 7 mai. Prima oară s-a făcut un plan ca sezonul să înceapă pe 1 iunie și să încheie în șase săptămâni. Ultima propunere, mult mai plauzibilă, adoptată în consens de reprezentanții formațiilor din Premier League, vorbește de data de 8 iunie.

Acesta este planul din așa numitul „Project Restart”, conceput de oficiali din mai multe ramuri ale sportului, un program care își propune reluarea competițiilor de fotbal, rugby și cricket. Calendarul Premier League va fi infernal pentru că vor trebui „înghesuite” 92 de partide. Meciurile se vor disputa doar pe anumite stadioane neutre, fără spectatori, iar din data de 8 iunie vor fi meciuri în fiecare zi până la final de iulie.

Campionatul Angliei și „Project Restart”

Cei care au elaborat „Project Restart” au ajuns la concluzia că este mult mai simplu ca partidele să se desfășoare doar pe câteva stadioane. Se evită drumurile care pot mări riscul de contaminare, iar arenele vor fi spălate și dezinfectate după un program foarte strict. Lucrurile, din acest punct de vedere, vor fi mai ușor de controlat. S-a calculat că dacă se merge pe această variantă, stadionul Wembley, o construcție care a costat 750 de milioane de lire sterline, ar putea găzdui și patru meciuri într-o zi.

În aceste moment se discută despre condițiile în care vor fi reluate partidele. Se vorbește mult de igienă și de testarea celor 240 de persoane care vor avea acces la un meci. Acesta va fi numărul maxim admis, iar pe această listă sunt incluși jucători, arbitri, oameni din staff, oficiali, jurnaliști, tehnicieni tv, personal medical și de pază.

Programul mai prevede cel puțin trei săptămâni de antrenamente în formulă completă. Mai multe formații au început deja pregătirea, dar jucătorii vin în grupuri de cinci la stadion.

Aceste propuneri au fost primite foarte bine, mai ales că până acum s-au luat în calcul și soluții mai puțin populare: „înghețarea campionatului” sau mutarea acestuia pentru o lună și jumătate în Qatar.

Premier League la TV

Dacă în ceea ce privește data lucrurile nu sunt clare, există totuși o certitudine: campionatul trebuie să se reia, altfel paguba va fi uriașă. Dacă sezonul se oprește în acest moment, cluburile de fotbal vor pierde în total un miliard de euro… doar pentru că partidele nu s-ar transmite la televizor.

Drepturile ca să vedem meciuri din Premier League la TV au fost vândute pe 3 ani pentru 10, 25 miliarde de euro. Suma este cu 300 de milioane de euro mai mare față de vechiul contract.

Conform noii înțelegeri, pentru perioada 2019-2022, liga insulară va încasa în total 10,25 de miliarde: 5 intern (Sky Sports, BT Sport și Amazon), 4,8 extern și 0,45 de la BBC.

În România, partidele din Premier League sunt transmise de postul de televiziune Eurosport.

Autor: Sorin Barbu Publicat: 25 May. 2020, 22:00 Actualizat: 29 May. 2020, 14:10 Fotbal Extern
Pe aceeași temă
TOP 30 - Gafe vestimentare ale vedetelor din România. Și-au arătat intimitățile din greșeală
TOP 30 - Gafe vestimentare ale vedetelor din România. Și-au arătat intimitățile din greșeală
„Autorizaţie de şmecher“. Maşină de lux parcată într-o zonă pietonală. Proprietarul lucrează pentru primărie
„Autorizaţie de şmecher“. Maşină de lux parcată într-o zonă pietonală. Proprietarul lucrează pentru primărie
Şantaj între două studente din Iaşi care practicau videochat-ul: ”Ştiu ce faci, dragă fată norocoasă”
Şantaj între două studente din Iaşi care practicau videochat-ul: ”Ştiu ce faci, dragă fată norocoasă”
Balotelli, ADIO CFR! Cu cine semneaza atacantul promis de Nelutu Varga lui Petrescu
Balotelli, ADIO CFR! Cu cine semneaza atacantul promis de Nelutu Varga lui Petrescu
Dana Săvuică, look ca al lui Marilyn Monroe, pe plajă. Cum arată vedeta la 50 de ani în costum de baie
Dana Săvuică, look ca al lui Marilyn Monroe, pe plajă. Cum arată vedeta la 50 de ani în costum de baie
Vărul lui Emi Pian aruncă bomba despre criminal: 'Un copil, un nebun, un...'
Vărul lui Emi Pian aruncă bomba despre criminal: 'Un copil, un nebun, un...'
Şantaj între doua videochat-iste. Stenograma unui scandal: „Ştiu ce
faci, dragă fată norocoasă!”. Cum s-a
terminat afacerea
Şantaj între doua videochat-iste. Stenograma unui scandal: „Ştiu ce faci, dragă fată norocoasă!”. Cum s-a terminat ...
Nu de la BARBUT a pornit scandalul în urma căruia a fost UCIS Pian! Acum s-a aflat
Nu de la BARBUT a pornit scandalul în urma căruia a fost UCIS Pian! Acum s-a aflat
Spioana crescută la MÂNĂSTIRE care a SEDUS mii de bărbaţi. ''Tehnica'' pe care o folosea pe ei este INCREDIBILĂ
Spioana crescută la MÂNĂSTIRE care a SEDUS mii de bărbaţi. ''Tehnica'' pe care o folosea pe ei este INCREDIBILĂ
Primele declarații are presupusului criminal al lui Emi Pian: „Au vrut să-mi curețe viața” / VIDEO
Primele declarații are presupusului criminal al lui Emi Pian: „Au vrut să-mi curețe viața” / VIDEO
Doliu uriaș la Hollywood. O legendă a încetat din viață. Cauza decesului e un mister
Doliu uriaș la Hollywood. O legendă a încetat din viață. Cauza decesului e un mister
Ce înseamnă dacă te uiți la ceas la ora 11:11. Singurul moment al zilei când se întâmplă asta
Ce înseamnă dacă te uiți la ceas la ora 11:11. Singurul moment al zilei când se întâmplă asta
Anunţ de ultim moment: Vin BANI de la guvern. Mii de români se pregătesc deja. Cum poţi obţine banii
Anunţ de ultim moment: Vin BANI de la guvern. Mii de români se pregătesc deja. Cum poţi obţine banii
Lavinia Pîrva, super sexy în costum de baie, după ce a slăbit 30 de kilograme
Lavinia Pîrva, super sexy în costum de baie, după ce a slăbit 30 de kilograme
ILUZIE OPTICĂ. Găsește femeia dezbrăcată! Mii de oameni au trecut pe lângă ea și nu și-au dat seama!
ILUZIE OPTICĂ. Găsește femeia dezbrăcată! Mii de oameni au trecut pe lângă ea și nu și-au dat seama!
„Adevărul despre măștile de protecție pe care ei nu vor să îl știi”. Iată ce a găsit un utilizator
„Adevărul despre măștile de protecție pe care ei nu vor să îl știi”. Iată ce a găsit un utilizator
Spermatozoizii i-au păcălit pe oamenii de ştiinţă timp de 350 de ani
Spermatozoizii i-au păcălit pe oamenii de ştiinţă timp de 350 de ani
Manchester City – Real Madrid SCOR. Live video, Live score & text UCL
Manchester City – Real Madrid SCOR. Live video, Live score & text UCL
Andreea Bălan, imagini interzise în mare! Credea că nu o vede nimeni
Andreea Bălan, imagini interzise în mare! Credea că nu o vede nimeni
Este unul dintre cei mai iubiti actori, dar a ajuns de nerecunoscut. Cât de diferit arată arata acum. Ce s-a intamplat cu el?
Este unul dintre cei mai iubiti actori, dar a ajuns de nerecunoscut. Cât de diferit arată arata acum. Ce s-a intamplat ...
Sunt interese mari la mijloc? DEZVĂLUIRI: Ce vor de fapt ruşii, chinezii, francezii şi americanii de la Liban şi ce rol a avut explozia masivă din Beirut
Sunt interese mari la mijloc? DEZVĂLUIRI: Ce vor de fapt ruşii, chinezii, francezii şi americanii de la Liban şi ce rol ...
Cine este tânărul suspectat de crima lui Emi Pian. Richard Emanuel Gheorghe nu are antecedente penale
Cine este tânărul suspectat de crima lui Emi Pian. Richard Emanuel Gheorghe nu are antecedente penale
Emi Pian, mesaj tulburător către interlopul care l-a căsăpit în plină. Ce au descoperit in telefonul lui Emi
Emi Pian, mesaj tulburător către interlopul care l-a căsăpit în plină. Ce au descoperit in telefonul lui Emi
Ellen DeGeneres este susţinută de soţia sa, Portia de Rossi, în scandalul care implică cel mai popular show TV din America
Ellen DeGeneres este susţinută de soţia sa, Portia de Rossi, în scandalul care implică cel mai popular show TV din America
Un șofer de BMW a arătat degetul mijlociu pe autostradă. Nu o va mai face niciodată! A primit o lecție pe cinste!
Un șofer de BMW a arătat degetul mijlociu pe autostradă. Nu o va mai face niciodată! A primit o lecție pe cinste!
FOTO. Cele mai hot apariții ale Simonei Trașcă. Ipostaze incendiare în costum de baie
FOTO. Cele mai hot apariții ale Simonei Trașcă. Ipostaze incendiare în costum de baie
FOTO. Imagini incendiare cu Dana Săvuică, la 50 de ani! Pictorial fierbinte cu prima româncă din Playboy
FOTO. Imagini incendiare cu Dana Săvuică, la 50 de ani! Pictorial fierbinte cu prima româncă din Playboy