Vilanova parcă-i Guardiola! Barça a strălucit în fața Realului:** Barcelona – Real Madrid 3-2! Tito câștigă prima bătălie cu Mourinho

Redactor:
Mihai Molnar
Vilanova parcă-i Guardiola! Barça a strălucit în fața Realului:** Barcelona - Real Madrid 3-2! Tito câștigă prima bătălie cu Mourinho
  • Publicat:
  • Actualizat:

Pe un „Camp Nou” arhiplin, Barcelona a câștigat prima manșă a Supercupei Spaniei în fața lui Real Madrid cu scorul de 3-2.

La aproape un an de când Tito Vilanova era doar secundul lui Guardiola, iar Jose Mourinho îi băga acestuia degetele în ochi într-un acces de furie în manșa retur a Supercupei Spaniei, „El Clasico” decidea încă o dată cea mai puternică echipă din Primera. Atunci, tehnicianul portughez era nervos fiindcă echipa sa pierduse trofeul în fața catalanilor. A promis că va face orice pentru a o îngenunchia din nou pe Barca pe „Camp Nou”. Însă „Mou” a ales din nou o tactică defensivă, deși pe banca Barcei nu mai era profesorul Pep, ci chiar „studentul” Tito.

Barcelona a dominat categoric prima parte

Nici Barca, nici Real nu au părut schimbate față de ultimele două sezoane. Mourinho și-a betonat defensiva cu alți doi mijlocași al căror rol a fost să blocheze atacurile adverse și a reușit să-i retragă în propria jumătate chiar și pe Benzema sau Ronaldo. Rezultatul a fost ușor de anticipat. O posesie covârșitoare a Barcelonei (76%), nouă șuturi expediate spre poartă de jucătorii „blau-grana” față de unul singur de madrileni și o morișcă nesfârșită de pase catalane la mijlocul terenului, fără orizont și rezultate însă.

Vedetele au ieșit la rampă
Nimeni nu se aștepta ca Real să deschidă scorul. Poate doar Cristiano Ronaldo. Omul care nu reușea să înscrie în meciurile importante a dispărut. Portughezul a fugit de lângă Busquets și a înscris cu capul după un corner bine executat de Ozil (55), reușind cel de-al patrulea gol consecutiv pe „Camp Nou”. Dar bucuria madrilenilor nu a durat decât câteva secunde. La faza imediat următoare, Pedro a fost lansat perfect de Mascherano și l-a executat cu un șut bine plasat pe Casillas. Iar iureșul Barcei nu avea cum să se oprească. Modulul gândit de Mourinho a părut din ce în ce mai șubred, fiecare atac al gazdelor fiind din ce în ce mai periculos. Cutia Pandorei fusese deschisă, iar până la dezastru nu a fost decât un pas. Un tackling întârziat al lui Ramos l-a secerat pe Iniesta, iar Messi, care nu mai marcase de patru meciuri împotriva Realului, a transformat penaltyul (69). Tabela indica 2-1, iar Realul părea obligată să iasă la joc. Nu a fost însă cazul. Pe teren a existat în continuare o singură echipă, care a mai marcat încă un gol superb. După un slalom printre trei fundași madrileni al lui Iniesta, mingea a ajuns la Xavi, care l-a executat și el pe Casillas (78). Însă catalanii s-au gândit că avantajul e prea mare pentru retur. Messi a ratat din șase metri șansa de a face 4-1, iar Valdes a „comis-o” chiar în propriul careu în fața lui Di Maria (85). Argentinianul nu l-a iertat pe portarul Barcei, i-a furat mingea și a înscris. Se anunță un retur cât se poate de încins miercurea viitoare.  

Ronaldo, la al patrulea gol consecutiv pe „Camp Nou”

Ultimele patru vizite pe „Camp Nou” ale lui Cristiano Ronaldo au însemnat tot atâtea goluri pentru mijlocașul portughez. Reușita care a deschis seria lui CR7 în fieful catalanilor a venit chiar în august 2011, atunci când madrilenii au pierdut Supercupa Spaniei, după o înfrângere cu 2-3. Portguhezul a mai înscris atât în Cupa Spaniei (2-2), cât și în Primera (1-2), două dintre aceste trei reușite venind, la fel ca și aseară, în urma unor assist-uri semnate de neamțul Mesut Ozil.

Messi, aproape de un nou record

Prin reușita de pe „Camp Nou” din minutul 69, când a transformat fără probleme un penalty, Messi l-a egalat pe Cesar Rodriguez Alvarez în topul marcatorilor Barcelonei în partidele împotriva lui Real Madrid. Până în acest moment, Messi a marcat de 14 ori împotriva rivalilor de pe „Bernabeu”, fiind totodată și cel mai bun marcator pe „Camp Nou” în Clasico, cu șapte reușite, una mai mult decât brazilianul Evaristo și două peste legendarul atacant englez Gary Lineker.

67% a fost posesia Barcelonei în turul Supercupei Spaniei cu Real Madrid de pe „Camp Nou”

6-2 a fost raportul șuturilor pe poartă în favoarea Barcelonei

Barcelona – Real Madrid 3-2 (Pedro 56, Messi 69 – pen., Xavi 78 / Ronaldo 55. Di Maria 85)

Barcelona (4-3-3): Valdes – Alves, Pique, Mascherano, Adriano – Xavi (84 Fabregas), Busquets, Iniesta – Alexis Sanchez (72 Tello), Messi, Pedro (87 Jordi Alba)

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas – Arbeloa, Albiol, S. Ramos, Coentrao – X. Alonso, Khedira – Callejon (66 Di Maria), Ozil (82 Marcelo), Ronaldo – Benzema (61 Higuain)
 


Min. 85 – GOL REAL! Di Maria profită de o gafă monumentală a lui Valdez și marchează simplu, din 6 metri

Min. 77 – GOL BARCELONA! Iniesta inventează o pasă incredibilă pentru Xavi, care înscrie din inetriorul careului cu un șut plasat.

Min. 69 – GOL BARCELONA! Messi înscrie dintr-un penalty obținut de Iniesta.

Min. 57 – GOL BARCELONA! Pedro egalează imediat după ce primește o pasă în adâncime și trage în cros, la colțul lung, din interiorul careului.

Min. 56 – GOL REAL! Ronaldo deschide scorul după o lovitură liberă executată de Ozil

Min. 51xx Albiol vede galben pentru un fautlt la Busquets.

Min. 46 – A început a doua repriză.

Min. 45 – S-a terminat prima parte a meciului.

Min. 1 – A început meciul

UPDATE Iată echipele de start. Mourinho a ales să înceapă cu Callejon din primul minut în detrimentul unor jucători mai experimentați precum Di Maria sau Higuain.

Barcelona (4-3-3) Valdes – Alves, Pique, Mascherano, Adriano – Xavi, Busquets, Iniesta – Alexis Sanchez, Messi, Pedro

Real Madrid (4-2-3-1) Casillas – Arbeloa, Albiol, S. Ramos, Coentrao – X. Alonso, Khedira – Callejon, Ozil, Ronaldo – Benzema


Messi a punctat ultima dată în poarta lui Casillas în returul Supercupei din sezonul trecut
Mourinho ar da Supercupa pe titlul în Primera

Leo Messi s-a oprit la 13. Singurul jucător în activitate cu peste 10 goluri marcate în „El Clasico” nu mai reușește să atingă plasa Realului. Asta deși până de curând era „suspectul de serviciu” la astfel de derby-uri și principala bătaie de cap a lui Casillas. 13 goluri în 15 partide! Doar că Mourinho pare că a găsit o metodă să-l blocheze pe starul argentinian, care n-a mai înscris în ultimele patru „El Clasico”.

Ultima reușită a lui Messi în fața marilor rivali datează din returul Supercupei din sezonul trecut, când a marcat pe final golul decisiv (3-2, după 2-2 în tur). În topul marcatorilor all-time din „El Clasico”, atacantul argentinian e pe locul 6, la cinci goluri de liderul Di Stefano. Astăzi are șansa să-și mărească zestrea. Mai ales că nu va mai avea lângă el „umbra” Pepe.

Ronaldo, trei din trei pe „Camp Nou”
Cu Valencia, Ronaldo a părut încă blocat pe plajele din Madeira, spre deosebire de Messi, care deja a luat avans de două lungimi după meciul cu Sociedad. Barcelona e însă altă poveste pentru portughez, iar „Camp Nou-ul” începe să-i priască. În ultimele trei partide din fieful catalan, CR7 a marcat de fiecare dată. A înscris în Supercupă, apoi în returul Cupei, plus cea mai importantă reușită, cea care a adus victoria în campionat, sezonul trecut, și a adus practic titlul Realului. În 13 partide contra Barcelonei, în toate competițiile, de când s-a transferat la Real, Ronaldo a marcat șase goluri. Astăzi va fi iarăși pericolul nr. 1 pentru Valdes&Co.

Reîntâlnirea Vilanova-Mourinho
Fără clemența Comisiilor de Disciplină, „El Clasico” s-ar fi disputat fără cei doi antrenori principali! Pentru că e prima revedere pe „Camp Nou” între Mourinho și Vilanova după episodul „deget în ochi” din returul sezonului trecut. „The Special One” încasase două etape de suspendare, fostul secund al lui Guardiola una, dar ulterior sancțiunile au fost suspendate.

Mourinho și-a cerut scuze și a încercat să minimalizeze importanța acelui episod. „Nu e vorba despre Pep sau Tito, ci despre un meci cu Barcelona. Atât. Aș prefera să se întâmple ca anul trecut, să pierdem Supercupa, dar să luăm titlul”, a declarat Mourinho. Prima bătălie e astăzi, pe „Camp Nou”, războiul se decide pe 29 august, pe „Santiago Bernabeu”.

1,75 este cota pentru victoria Barcelonei, la Stanleybet. Succesul Realului e cotat cu 4,40, iar rezultatul de egalitate cu 3,50

12 „El Clasico” s-au jucat de la sosirea lui Mourinho la Real, în vara lui 2010. Barcelona a câștigat cinci și a pierdut două, ultimul chiar în aprilie, 1-2, pe Camp Nou, în Primera

10 derby-uri Barça – Real s-au disputat în Supercupa Spaniei, competiție înființată în 1982. Realul conduce cu cinci victorii, două mai mult decât Barcelona

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Devine OBLIGATORIU în România. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 16 Aprilie
Devine OBLIGATORIU în România. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 16 Aprilie
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…