Unic în istoria fotbalului. Ambele echipe au vrut să piardă, s-a marcat doar din autogoluri. Cât s-a terminat partida jenantă de duminică

28 oct 2014 6917 afişări Campionate Externe
Unic în istoria fotbalului. Ambele echipe au vrut să piardă, s-a marcat doar din autogoluri. Cât s-a terminat partida jenantă de duminică
  • Meci incredibil în Indonezia, în grupa A din liga Divisi Utama. PSS Sleman şi PSIS Semarang au oferit duminică un spectacol grotesc, fiecare dintre echipe dorind să piardă pentru a evita confruntarea cu locul secund din grupa B, Pusamania Borneo, formaţie susţinută de mafie. S-a terminat 3-2 pentru gazde, toate reuşitele fiind autogoluri.

Înaintea ultimei etape din grupe, situaţia era clară în grupa A a celei de-a doua ligi din Indonezia. PSS Sleman şi PSIS Semanarang adunaseră câte 11 puncte din 5 etape şi erau sigure de calificarea în semifinale. Doar ordinea în clasament nu era stabilită, formaţia care urma să se impună în derby urmând a ocupa şi locul 1. Ca atare, ar fi urmat să fie împerecheată cu locul secund din grupa B, în penultimul act, care cel mai probabil va fi ocupat de Pusamania Borneo, club susţinut de mafie.

Pentru a evita un asemenea duel, ambele echipe şi-au dorit să piardă jocul direct şi să termine pe locul secund, iar ceea ce a ieşit a fost un spectacol jenant. Jucătorii şi portarii au luftat ca şi cum ar fi evoluat pe gheaţă, iar scorul final, 3-2 pentru gazde, a fost stabilit în urma a 5 autogoluri.

Chiar dacă Federaţia Indoneziană s-a dovedit a fi extrem de tolerantă în trecut în faţa unor astfel de practici, cel mai probabil de această dată FIFA se va implica şi va lua măsuri extrem de drastice. Imaginile sunt incredibile, iar forul mondial are toleranţă "0" pentru asemenea situaţii. Nu ar fi pentru prima dată când FIFA va sancţiona grav un meci în care protagonişti au fost jucători din Indonezia. În 1998, la Tiger Cup, Mursyid Effendi şi-a marcat voit în propria poartă, în partida cu Thailanda, pentru a evita Vietnamul în semifinale. Forul mondial nu a avut înţelegere pentru gestul fundaşului, care a fost suspendat pe viaţă.

Vezi mai jos imaginile de la PSS Sleman - PSIS Semarang 3-2
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.