Un stelist arată în MLS ce înseamnă să fii ultras! Românul care îi face pe Beckham şi Henry să îşi amintească de Europa: "Suntem unici"

17 mai 2012 2498 afişări Campionate Externe
Un stelist arată în MLS ce înseamnă să fii ultras! Românul care îi face pe Beckham şi Henry să îşi amintească de Europa: "Suntem unici" no title

Dacă în Europa fenomenul Ultra' a ajuns la un nivel de neanticipat în urmă cu câţiva ani, fanii având inclusiv conferinţele lor de presă, în Statele Unite ale Americii nivelul de exprimare al galeriilor este încă la standardul care era întâlnit pe Bătrânul Continent la mijlocul anilor '90.

Dezvoltarea suporterilor americani se poate spune că este făcută în stil românesc, cel puţin pe coasta de vest, acolo unde un fost suporter al Stelei le-a arătat "yankeilor" cum trăia meciurile roş-albaştrilor pe vremuri.

Dan Mărgărit, fost membru în "Armata Ultra'", a devenit liderul galeriei echipei San Jose Earthquakes, intitulată "1906 ultras". Românul a explicat pe site-ul MLS de ce a continuat să îşi exercite pasiunea şi peste Ocean:

"Am crescut într-o grupare ultra, aşa că ador acest stil. În mod evident ne-am inspirat din Europa, admirăm ce se întâmplă acolo şi ne inspiră. Totuşi, noi nu copiem ceea ce se întâmplă la ei şi nici la alte grupuri din MLS. Avem stilul nostru şi încercăm să fim unici prin tot ceea ce facem. Avem un banner care a fost creat după multe consultări, iar în galerie nu acceptăm pe nimeni care poartă altceva în afara de echipamentul lui Quakes sau tricourile ultra'".

Mărgărit a vorbit şi despre stricteţea pe care o manifestă federalii MLS faţă de suporteri, dar şi despre metodele de protest:

"Noi avem o politică acum, aceea ca orice banner să fie aprobat de toată lumea. La un meci, un fan a afişat un banner ofensator la adresa actorului Charlie Sheen şi şi-a atras plângeri din partea fanilor echipei vizitatoare, din Seattle. Atunci s-a pus problema ca întreg grupul să fie suspendat pentru asta, iar noi am ales să protestăm prin tăcere la următorul meci. Stadionul a fost ca o morgă atunci. Am convenit însă cu preşedintele clubului că orice problemă de acest fel va trebui discutată. Este un om de treabă care avea nevoie să ne cunoască şi să ne înţeleagă".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.