Toure, ultimul jucător intrat într-o listă selectă! Mutu, pe lista celor mai celebri "drogaţi"

4 mar 2011 28 afişări Campionate Externe
Toure, ultimul jucător intrat într-o listă selectă! Mutu, pe lista celor mai celebri "drogaţi" Toure, ultimul jucător intrat într-o listă selectă! Mutu, pe lista celor mai celebri "drogaţi"

Vestea suspendării lui Kolo Toure în urma unei depistăripozitive a şocat fotbalul englezesc. Cunoscut drept un om liniştitşi un jucător onest, ivorianul riscă o suspendare de până la doiani. Totuşi, fundaşul lui Manchester City este doar ultimul dintr-olistă lungă de fotbalişti care au avut probleme cu substanţeleinterzise.

Cotidianul britanic Daily Mail a rememorat câteva din cazurilecelebre din fotbalul internaţional, printre cei amintiţi aflându-seşi românul Adrian Mutu.

Willie Johnson, fosta legendă a clubului Glasgow Rangers şi fostinternaţional scoţian, a dat afară din lotul naţionalei şi trimisacasă în timp ce reprezentativa participa la CM 1978 disputat înArgentina după ce a fost depistat pozitiv cu fencamfamină. În urmaachetei declanşate, s-a descoperit că medicamentul pe carejucătorul îl lua pentru a îşi trata alergiile conţinea urme dintr-osubstanţă interzisă.

Diego Maradona este, poate, cel mai mare jucător care a fostsuspendat în urma consumului de subsanţe interzise. În 1991,argentinianul a fost suspendat 15 luni după ce a fost depistatpozitiv cu cocaină. În 1994, în timp ce Argentina participa la CM1994, Maradona a fost trimis acasă după ce a fost depistat cuefedrină.

În 2002, Mark Bosnich, fostul portarul al clubului Chelsea, a fostsuspendat pentru consum de cocaină. A primit patru luni desuspendare şi a fost concediat.

În 2004, într-unul din cele mai mediatizate incidente din fotbalulromânesc, Adrian Mutu a fost concediat şi suspendat şapte lunipentru consumde cocaină. În urma unui proces îndelungat, AdrianMutu a fost obligat să plătească daune în valoare de 17 milioane deeuro clubului Chelsea. Românul încă luptă pentru a schimbadecizia.

Ultimul caz puternic mediatizat este cel al portughezului AbelXavier. În 2005, fostul fundaş al clubului Middlesborough a fostsuspendat 15 luni în urma unei depistări pozitive cu dianabol.Jucătorul a făcut apel, iar Comisia i-a micşorat suspendarea la 12luni.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.