Toure a băut după Mutu!

5 mar 2011 12 afişări Campionate Externe
Toure a băut după Mutu! Toure a băut după Mutu!

Cutremur în fotbalul britanic. Kolo Toure, vicecăpitanul luiManchester City, a fost suspendat, ieri, de clubul său pe termennelimitat, după ce Federaţia Engleză a confirmat faptul că proba Aa unui test antidoping efectuat de fundaşul ivorian în lunafebruarie a ieşit pozitivă! Wenger, cel care l-a transferat înAnglia pe Toure, a lăsat să se înţeleagă că ivorianul ar fi folositun medicament de slăbit. Exact ca Mutu!

E cel mai mare scandal de acest gen care loveşte fotbalul dinInsulă, după ce Mutu a fost şi el descoperit dopat, cu cocaină, laChelsea, în 2004. Informaţia apărută la primele ore ale serii dejoi a şocat fotbalul britanic, pentru că e vorba despre un jucătorrecunoscut pentru profesionalismul său. Pe deasupra musulman. Adicăfără lipici nici la sticla de alcool. Deşi încă nu se ştie desprece tip de dopaj e vorba, în comunicatul clubului din Manchestervorbindu-se despre o substanţă "specifică", pe ivorianul de 29 deani îl aşteaptă momente grele.

Două luni sau doi ani?

Anumite informaţii care au transpirat din tabăra lui City în presaengleză dau de înţeles că în cazul lui Kolo Toure n-ar fi vorbadespre un drog recreaţional (gen cocaină) sau unul folosit pentrustimularea performanţelor din teren, ci o substanţă dietetică! Unfel de "sibutramină", substanţa din suplimentele alimentare carei-a adus lui Mutu a doua suspendare pentru dopaj, anul trecut laFiorentina. Dacă e aşa, cel mai probabil pe Toure îl aşteaptă osuspendare între două şi nouă luni. Dacă e vorba despre droguri maiserioase, fundaşul ar putea sta pe bară în următorii doi ani.

Vicecăpitanul lui City are timp până la 9 martie să se decidă dacăvrea sau nu să-i fie analizată şi mostra B, recoltată tot înmomentul controlului antidoping, adică la derby-ul oraşuluiManchester, 2-1 pentru United, din 12 februarie, când a fostrezervă. Dacă rezultatul e negativ, cazul e închis. În caz contrar,urmează o lungă procedură disciplinară, multe explicaţii de dat,apoi un verdict. Până atunci, jucătorul e suspendat automat declub, la fel cum s-a întâmplat şi cu Mutu. Oricum, pentru Toure,actualul sezon e ratat.

Ca Mutu sau ca Mensing?

Cazul Toure a determinat presa britanică să facă un top al marilorscandaluri de dopaj din fotbal. Inevitabil, nu lipseşte Mutu,într-o companie de lux, mai ales alături de Maradona. Greu deprevăzut cât va sta în afara gazonului ivorianul, pentru căbritanicii au obiceiul să-şi judece conaţionalii cu o măsură (cazulRio Ferdinand), iar pe străini cu altele. În urmă cu o lună, înScoţia, Simon Mensing, jucătorul codaşei Hamilton, a primit doar olună de suspendare pentru o substanţă interzisă luată tot dintr-unsupliment alimentar. Iar cazul a fost făcut public abia după cejucătorul şi-a ispăşit pedeapsa!

> Kolo Toureevoluează la City din 2009, când a fost transferat de la Arsenal,pentru 16,3 milioane de euro. Are 85 de selecţii în naţionalaCoastei de Fildeş şi e coechipier la City cu fratele său,Yaya.


Vrea să-şi ţină sub control greutatea, pentru că aavut ceva probleme de acest gen. A luat medicamentul de la soţiasa. E un om corect, familist, are o viaţăexemplară
Arsene Wenger, antrenor Arsenal


Dalglish: "Suntempregătiţi! Acum nu vom mai pierde"
Kenny Dalglish, antrenorul lui Liverpool, este optimist înainteapartidei de mâine, împotriva celor de la Manchester United:"Lucrurile vor fi diferite faţă de meciul din Cupă (n.r. - 1-0pentru «diavoli»). Atunci am pierdut, dar nu am avut suficient timpsă pregătesc meciul, fiindcă abia venisem la echipă". Partida de pe"Anfield" contează pentru etapa a 29-a din Premier League. Lacasele de pariuri, United e favorită, cu o cotă la victorie de2,55. Succesul lui Liverpool e cotat la Stanleybet cu 2,60.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.