Topul jucătorilor care vor intra în ultimele 6 luni de contract în iarnă

Redactor:
Bitescu Wili
Topul jucătorilor care vor intra în ultimele 6 luni de contract în iarnă
  • Publicat:
  • Actualizat:

Odată cu intrarea în ultimele 6 luni de contract, un jucător are dreptul de a negocia cu alte cluburi, pentru un eventual precontract, dacă nu dorește o prelungire a înțelegerii cu actualul club. Jucătorii aflați în ultimele luni de contract sunt vânați de marile cluburi, odată cu introducerea fair-playului financiar, regulă care le limitează bugetele de transfer în mod drastic. Iată care sunt cei mai importanți 15 jucători care vor intra în ultimele 6 luni de contract în această iarnă, urmând să părăsească, cel mai probabil, cluburile la care evoluează în acest moment. Ordinea în care am așezat acești jucători este aleatoare.

Dani Alves (Barcelona)

Fundașul brazilian de 31 de ani va fi, cu siguranță, una dintre principalele ținte ale marilor cluburi din Europa, în această iarnă. Contractul acestuia cu Barcelona expiră în iarnă, iar deocamdată acsta nu a semnat o nouă înțelegere. Dani Alves are un palmares impresionant, reușind că câștige de două ori Cupa UEFA (cu Sevilla, în 2006 și 2007) și tot de două ori UEFA Champions League (cu Barcelona, în 2009 și 2011). Pentru naționala Braziliei, acesta a strâns 79 de selecții și a înscris 6 goluri, participând la Campionatele Mondiale din 2010 și 2014.

Giorgio Chiellini (Juventus)

Deși oficialii clubului torinez spuneau că fundașul de 30 de ani își va încheia cariera la Juventus, acesta nu a semnat încă un nou contract cu clubul. Dacă acest lucru nu se va întâmpla până la 1 ianuarie, acesta va putea fi abordat de alte cluburi, în vederea semnării unui precontract. Chiellini evoluează la Juventus din 2005, evoluând în 261 de partide pentru campioana Italiei. La echipa națională, acesta are 72 de selecții și 6 goluri, reușind, recent, o dublă în partida din preliminariile EURO 2016, împotriva naționalei Azerbaijanului, câștigată de Italia cu 2-1

Fabian Schar (FC Basel)

Fundașul celor de la FC Basel, în vârstă de 22 de ani, este una dintre principalele ținte ale lui Arsene Wenger, antrenorul celor de la Arsenal. Cel mai probabil, Schar va ajunge la clubul londonez chiar din această iarnă, chiar dacă ar putea fi transferat gratis din vară. Deși este fundaș central, acesta are 3 goluri în doar 8 selecții la naționala Elveției.

Sami Khedira (Real Madrid)

Mijlocașul german de 27 de ani nu este inclus în planurile lui Carlo Ancelotti, evoluând doar în 6 partide sezonul acesta. În aceste condiții, este puțin probabil ca Sami Khedira să continue la clubul din capital Spaniei. Acesta evoluează la Real Madrid din 2010 și a fost în lotul naționalei Germaniei, care a devenit campioană mondială în acestă vară.

Yevhen Konoplyanka (Dnipro Dnipropetrovsk)

Numele mijlocașului ucrainean de 25 de ani a mai fost pomenit în campanile de transferuri din anii trecuți. Totuși, acesta a rămas la Dnipro, din cauza neînțelegerilor dintre clubul ucrainean și cluburile care ar fi dorit să îl transfere. Totuși, odată cu intrarea în ultimele luni de contract, este aproape sigur că Yevhen Konoplyanka va ajunge la unul dintre marile cluburi din Europa. În 2011, antrenorul de antunci al celor de la Dnipro, Juande Ramos, îi stabilea lui Konoplyanka un preț de 60 de milioane de euro.

Luiz Adriano (Șahtior Donețk)

Golgheterul acestui sezon de UEFA Champions League, cu 9 goluri în 4 partide, Luiz Adriano (27 de ani) este o țintă important a marilor cluburi europene. Acesta este elevul lui Mircea Lucescu la Șahtior Donețk din 2007, iar de atunci a evoluat în 151 de partide pentru clubul ucrainean, reușind 71 de goluri.

Nigel De Jong (AC Milan)

Fie că este vorba de Ajax, Hamburg, Manchester City sau actualul său club, Nigel De Jong (29 de ani) a fost un om de bază în linia mediană a acestor echipe. Mijlocașul oldanez, cunoscut pentru duritatea sa, a fost integralist în 10 din cele 11 etape disputate în acest sezon în Serie A. La echipa națională, De Jong are 76 de selecții și un gol, iar săptămâna aceasta a părăsit cantonamentul „Portocalei Mecanice” din cauza unei accidentări.

Yoann Gourcuff (Olympique Lyon)

Gourcuff (28 de ani) a fost unul dintre cei mai buni jucători din echipele celor de la Bordeaux și Lyon, în perioada când acestea erau prezențe constant în grupele UEFA Champions League. Totuși, acest sezon este unul slab pentru mijlocașul franez, acesta evoluând în doar 7 partide, în toate competițiile. În aceste condiții, Gourcuff speră, probabil, că un transfer la o altă echipă îi va relansa cariera.

Andre Pierre Gignac (Olympique Marseille)

Gignac este unul dintre cei mai buni marcatori din Europa în acest sezon, cu 10 goluri înscrise în 13 meciuri jucate. Acesta a declarat în mai multe rânduri că speră să ajungă la un club important din Europa, deci este puțin probabil să semneze un nou contract cu Marseille.

Steven Gerrard (Liverpool)

Deși nu a semnat încă prelungirea contractului cu „cormoranii”, este puțin probabil ca Steven Gerrard să părăsească clubul englez. Antrenorul Brendan Rogers a declarat că speră să îl păstreze pe Gerrard la echipă, iar acesta să se retragă de la Liverpool. Totuși, acest sezon nu este unul reușit pentru Stevie-G, iar despărțirea sa de clubul englez nu este exclusă. Gerrard este o adevărată legendă pentru Liverpool, singurul club la care a evoluat în carieră (483 de meciuri și  113 goluri).

John Terry (Chelsea)

În vara acestui an, Terry și-a prelungit contractual cu clubul londonez până în vara anului 2015. Până acum, acesta a fost integralist în partidele disputate de Chelsea în Premier League și UEFA Champions League, fiind unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei. În aceste condiții, este posibil ca lui Terry să îi fie propusă o nouă prelungire a contractului.

Ron Vlaar (Aston Villa)

Fundașul olandez de 29 de ani este una dintre principalele ținte ale lui Louis Van Gaal la Manchester United, din cauza problemelor de lot întâmpinate de aceta la echipă. Vlaar a fost unul dintre cei mai buni fundași de la Campionatul Mondial din această vară, unde a obținut locul 3 alături de naționala țării sale.

Sergio Romero (Sampdoria)

Portarul clubului Italian și al naționalei Argentinei a fost unul dintre cei mai buni portari de la Campionatul Mondial din această vară, reușind să apere două lovituri de la 11 metri în semfinala câștigată de echipa sa împotriva Olandei. Dacă în vară Romero nu a fost transferat de la Sampdoria, este puțin probabil ca echipa italiană să aibă forța financiară să îl păstreze și în continuare.

Andre Ayew (Olympique Marseille)

Mijlocașul ghanez de 24 de ani este unul dintre cei mai importanți jucători ai liderului din acest sezon în Franța. Ayew are 2 goluri și 3 pase de gol în cele 12 partide jucate până acum, iar mai multe cluburi importante din Europa sunt interesate de el.

Maxi Pereira (Benfica)

La 30 de ani, fundașul uruguayan este unul dintre cei mai importanți jucători ai celor de la Benfica și ai naționalei țării sale. În acest sezon, acesta a evoluat în 10 partide și a înscris 2 goluri pentru clubul portughez. În ciuda vârstei oarecum înaintate, Pereira este în vizorul mai multor cluburi din Europa, pentru un eventual transfer.

Articol scris de Mihai Moacă

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a transmis Bunesa
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a…
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen