Tito şi Pep au uitat de el şi l-au exilat! "Seamănă mai mult cu Ronaldo decât cu Messi"! Planul Barcelonei pentru Deulofeu

11 dec 2013 5157 afişări Campionate Externe
Tito şi Pep au uitat de el şi l-au exilat! "Seamănă mai mult cu Ronaldo decât cu Messi"! Planul Barcelonei pentru Deulofeu

La Euro U19, care a fost organizat în România, Gerard Deulofeu era cel mai tânăr jucător din echipa Spaniei. "Cu el nu se poate vorbi. Barcelona nu îi dă voie să dea niciun interviu", le-a zis ofiţerul de presă jurnaliştilor ProSport care au încercat să vorbească doar câteva minute cu ultimul produs La Masia. Clubul catalan l-a protejat foarte mult pe Deulofeu pentru ca ulterior să îi dea prea puţine şanse. Cuenca sau Tello au fost promovaţi de Guardiola sau Vilanova, în timp ce mijlocaşul de bandă născut în 1994 a fost folosit doar la echipa a doua. 

"Seamănă mai mult cu Ronaldo decât cu Messi"

Deulofeu a ajuns la juniorii Barcelonei atunci când avea doar 9 ani. Mereu a fost lider de generaţie şi considerat una dintre cele mai mari speranţe ale clubului. Totuşi, nu a avut parte de acelaşi traseu ca Lionel Messi, care a fost promovat la echipa mare când avea doar 17 ani. Motivele pentru care Deulofeu a rămas mereu în afara preferinţelor antrenorului, fie că a fost vorba de Guardiola sau Vilanova, rămân necunoscute. În mod oficial, cei doi l-au lăudat pe Deulofeu, dar l-au folosit foarte puţin.

Presa din Spania a dezbătut îndelung subiectul, iar concluziile jurnaliştilor au oferit un portret din care reiese că fotbalistul are probleme mari de comportament. Cum filozofia Barcelonei este una foarte clară, cu jucători modeşti şi în care nu primează niciodată individualităţile, Deulofeu a avut de suferit. "E genul de fotbalist care se bucură mereu singur la goluri. A fost lider de generaţie la orice grupă a fost şi mereu încerca sa facă totul de unul singur, ca şi Cristiano Ronaldo. De multe ori se supără dacă înscrie altcineva când putea sa o facă el", a notat Sergi Sole, un editorialist de la MundoDeportivo, ziarul de casă al Barcelonei. 

Încă nu m-am gândit dacă îl voi folosi pe Deulofeu în sezonul viitor. Nu ne-am gândit la jucătorii împrumutaţi
Tata Martino, antrenor Barcelona

Trimis să se maturizeze

Conştienţi de talentul uriaş al lui Deulofeu, şefii Barcelonei nu şi-au permis să îl lase pe fotbalistul de bandă să se irosească şi l-au trimis împrumut la Everton. "Nimeni nu vrea ca Barcelona să aibă un nou <caz Bojan>, un fotbalist care a explodat mult prea repede pentru ca apoi să scadă. Astfel, l-au trimis pe Gerard împrumut pentru a se maturiza", mai spune acelaşi jurnalist catalan. Efectul pare a fi cel dorit. Deulofeu a înscris golul egalizator în meciul lui Everton cu Arsenal (1-1), iar antrenorul britanicilor îi recunoaşte meritele. "Este un fotbalist cu nişte calităţi incredibile.Sper să ia în considerare o prelungire a împrumutului pe încă un an", a spus Roberto Martinez, tehnicianul lui Everton. Dar Gerard are alte planuri. Vrea să se întoarcă la Barcelona şi să joace în aceeaşi linie de atac cu Messi şi Neymar. 

13 meciuri a bifat Deulofeu în acest sezon la Everton, pentru care a marcat de 3 ori

35 de milioane de euro este clauza de reziliere a lui Gerard Deulofeu

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.