Termen limită: 25 mai. Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, scrisoare trimisă ligilor naționale

Autor: George Nistor Publicat: 28 Apr. 2020, 15:54 Fotbal Intern
Termen limită: 25 mai. Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, scrisoare trimisă ligilor naționale

Președintele UEFA, Alenksander Ceferin, a trimis o scrisoare tuturor ligilor naționale afiliate forului european în care le înștiințează că până de data de 25 mai vor trebui să prezinte planurile de reluare a sezonului.

Pe fondul încheierii campionatelor în Belgia și Olanda, UEFA va solicita ligilor naționale care nu doresc reluarea competițiilor interne explicații amănunțite și o analiza amplă asupra situațiilor care contribuie la deciziile luate.

Asociaţiile naţionale şi/sau ligile ar trebui să comunice UEFA înainte de 25 mai programul lor de reluare a competiţiilor interne, inclusiv data reluării şi formatul competiţiei. Ligile naționale care nu doresc reluarea vor trebui să explice circumstanţele particulare care justifică o oprire prematură şi să selecteze cluburile participante în sezonul 2020-2021 al cupelor europene pe baza meritului sportiv în competiţiile interne în sezonul 2019-2020”, se arată în comunicatul UEFA.

Comitetul Executiv al UEFA se va reuni pe 27 mai și dorește ca în ședința din acea zi să decidă reluarea UEFA Champions League şi a Europa League.

UEFA, sprijin financiar pentru federațiile europene

UEFA a anunțat luni că va sprijini federațiile europene pentru a depăși momentul de criză din sportul mondial cauzat de pandemia de coronavirus ce a suspendat complet toate competițiile interne.

Prin intermediul programului HatTrick, forul european va aloca un total de 236,5 milioane de euro tuturor federațiilor membre, fiecare dintre cele 55 de federații urmând a primi câte 4,3 milioane de euro, sumă ce va putea fi folosită după propriile priorități, fără condiții specifice impuse.

Decizia vine după ce săptămâna trecută, UEFA a luat hotărârea de a sprijini cluburile de fotbal alocând în avans o sumă totală de 70 de milioane de euro către 676 cluburi europene ce au furnizat jucători la echipele naționale pentru preliminariile Euro 2020 și Liga Națiunilor.

Autor: George Nistor Publicat: 28 Apr. 2020, 15:54 Fotbal Intern
Pe aceeași temă