SUPERB! Când era mic nu-şi permitea nici ghete, acum e unul dintre cei mai mari jucători din lume! Cum a început Alexis Sanchez fotbalul

28 nov 2015 4938 afişări Campionate Externe
SUPERB! Când era mic nu-şi permitea nici ghete, acum e unul dintre cei mai mari jucători din lume! Cum a început Alexis Sanchez fotbalul

Povestea lui Alexis Sanchez în fotbal poate servi drept motivaţie pentru milioane de copii de pe tot Globul, care speră să-şi croiască un drum în viaţă practicând "sportul rege".

Născut într-un "orăşel uitat de lume" din Chile şi fără calităţi fizice care să-l recomande pentru practicarea vreunui sport, Alexis şi-a sfidat destinul, iar acum s-a transformat în unul dintre cei mai respectaţi fotbalişti din cel mai tare campionat al Planetei, Premier League. Asta după ce şi-a trecut în CV şi trei sezoane la Barcelona, unde a cucerit cinci trofee.

"Încă iubesc fotbalul! Sunt îndrăgostit de fotbal. Când eram tânăr, am plecat la şcoală şi a trebuit să mă las de fotbal. Îi spuneam mamei că mă duc la şcoală, dar când ajungem la colşul străzii... începeam să joc fotbal. Jucam cu pantofii pentru şcoală, dar eram încântat! Uitam de toate problemele de acasă când jucam fotbal. Nu puteam să trăiesc fără o minge de fotbal lângă picioarele mele.

Când eram copil nu aveam ghete de fotbal! Îmi imploram mama pentru o pereche de ghete, dar din păcate nu îşi permitea...

Într-o zi s-a dus la primar, în oraşul unde jucam fotbal, Arauco. A mers la primărie să ceară un fel de bursă pentru mine, ca să îmi poată lua ghete... Nu ştiam ce s-a întâmplat până într-o noapte, când am primit o pereche de ghete acasă, din partea primarului. GHETE DE FOTBAL! Eram atât de fericit. Le-am pus imediat şi am ieşit să foc fotbal"
, povesteşte Alexis Sanchez.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.