Spectacol propus de fotbalul european în weekend. 5 derby-uri care nu trebuie ratate

Spectacol propus de fotbalul european în weekend. 5 derby-uri care nu trebuie ratate
  • Publicat:
  • Actualizat:

Weekendul 27-28 septembrie propune iubitorilor fotbalului un număr mare de dueluri de marcă în campionatele externe. Capetele de afiș sunt confruntările de tradiție din Premier League și Bundesliga.

Liverpool – Everton, derby-ul prieteniei

Un nou episod al duelului de pe Merseyside are loc sâmbătă, pe Anfield Road. Cele două surprize plăcute ale stagiunii trecute în Premier League dau piept într-o partidă care ar putea reprezenta un impuls pentru ambele, după un start mai puțin reușit de sezon.

Liverpool vine după două înfrângeri consecutive, și încă își caută ritmul în noua formulă. Managerul Brendan Rodgers speră în revenirea vârfului Daniel Sturridge, absent în precedentele două etape, meciuri în care cormoranii s-au chinuit să găsească plasa porților adverse. Printre absenții cerți din echipă se numără Joe Allen și Glen Johnson.

Everton a câștigat doar o singură dată în primele 5 etape ale Premier League, și e în căutarea primului succes pe terenul marii rivale în ultimii 15 ani. Albaștrii vor sosi pe Anfield fără vedeta Ross Barkley, în continuare accidentat. Pentru „caramele”, îngrijorarea principală ramâne jocul defensivei, pornind cu portarul Tim Howard care a avut un start ezitant de sezon.

În prim-plan la confruntarea de pe Anfield va fi noul atacant al lui Liverpool, Mario Balotelli. Vârful italian este în căutarea primei reușite în campionatul englez, în tricoul cormoranilor, iar revenirea lui Sturridge i-ar putea oferi partenerul de atac de care are nevoie. De asemenea, trebuie urmărit comportamentul temperamentalului Balotelli, la primul său derby al orașului Liverpool, meci ce a produs cele mai multe cartonașe roșii în istoria Premier League.  

  • Duelul de pe Merseyside este poreclit „derby-ul prieteniei” datorită numărului mare de familii din Liverpool care includ suporteri ai ambelor echipe
  • Liverpool – Everton are loc sâmbătă, ora 14:45, în direct pe DolceSport 2

Derby-ul nordului Londrei, la a 176-a ediție. Chiricheș este în lotul lui Tottenham

Arsenal și Tottenham dau piept sâmbătă, pe Emirates, într-unul din duelurile de tradiție ale capitalei Angliei. Tunarii vin după dezamăgirea eliminării din Cupa Ligii, 1-2 pe teren propriu în fața echipei lui Florin Gardoș, Southampton. Totuși, ei rămân neînvinși în startul sezonului din Premier League, cu toate că suferă din cauza accidentărilor din lot. Printre oamenii de bază care vor absenta se numără Debuchy, Walcott și Olivier Giroud. Pentru echipa lui Arsene Wenger, meciul reprezintă șansa de a ține pasul cu Chelsea, liderul campionatului, care a avut un start fulminant, cu 13 puncte din 15 posibile, 4 peste Arsenal.

Pentru Tottenham, partida de pe Emirates vine la capătul a 3 jocuri fără victorie, incluzând 2 înfrângeri pe teren propriu. Trupa lui Mauricio Pochettino caută să termine campionatul peste rivala nord-londoneză, pentru prima dată din sezonul 1994/95. Deși ocrotiți de accidentări, singurul absent notabil fiind Kyle Walker, Tottenham nu a avut rezultate deosebite până acu, și speră ca duelul cu Arsenal să reprezinte un start proaspăt în noua stagiune.

  • Vlad Chiricheș a dezamăgit în ultimele două partide, astfel că prezența sa este pusă sub semnul întrebării. Jan Verthonghen, una din alternativele fundașului român, este complet recuperat, și poate evolua împotriva lui Arsenal
  • Meciul are loc sâmbătă, de la ora 19:30, live pe Eurosport

 Campioana Spaniei, față în față cu una din surprizele startului de sezon

Atletico Madrid și-a confirmat statutul de forță a fotbalului spaniol, în prima lună de la începutul noii stagiunii. Trupa lui Diego Simeone a obținut două victorii asupra marii rivale Real Madrid, una aducându-i Supercupa Spaniei, cealaltă în La Liga, chiar pe Santiago Bernabeu. Încă neînvinși în Primera, cei de la Atletico vor beneficia sâmbătă și de revenirea atacantului croat Mario Mandzukic. Acesta va purta o mască, după ce a suferit o fractură a piramidei nazale în meciul cu Olimpiakos din Champions League. Managerul argentinian al campioanei își va continua suspendarea de 8 etape de pe banca echipei, sancțiune primită ca urmare a incidentelor din Supercupa cu Real.

Adversara lui Atletico de sâmbătă, Sevilla, a avut un start lansat în noua campanie. După o remiză în prima etapă, împotriva liderului la zi, Valencia, fotbaliștii lui Unai Emery au legat 4 victorii consecutive și s-au instalat pe podiumul din La Liga. Deși i-au pierdut în vară pe Rakitic, Alberto Moreno și Fazio, andaluzii nu par să sufere prea mult. Sevilla are un golgheter  în formă, pe columbianul Carlos Bacca, cu 4 goluri în 5 etape, dar și pe copilul-minune Gerard Deulofeu, împrumutat de la FC Barcelona.

  • Principalul atu al celor de la Atletico sunt fazele fixe, ultimele 3 goluri fiind marcate de fundașii centrali Miranda și Godin, în urma acestor momente ale jocului
  • Atletico Madrid-Sevilla e în direct pe DigiSport 1, sâmbătă, la ora 21

Schalke – Borussia Dortmund, o rivalitate de 89 de ani

Duelul dintre Schalke și Borussia implică două formații în căutarea unei forme consistente. Pentru gazdele de sâmbătă, mijlocul săptămânii a adus primul succes în Bundesliga, un 3-0 la Bremen. Loviți de un număr mare de accidentări, oamenii lui Jens Keller au suferit major, înfrângeri pe linie în campionat și în Cupa Ligii punându-l pe antrenor în pericol de demitere. Lucrurile au mai revenit pe linia de plutire după remiza de la Chelsea, din Champions League, iar Schalke speră că va profita de plusul de încredere acumulat, în derby-ul bazinului Ruhr. De la Schalke vor absenta Howedes, Farfan, dar și suspendatul Draxler.

Borussia Dortmund a acumulat doar 7 puncte în primele 5 etape, la fel ca în startul sezonului 2011-2012, pe care l-au incheiat drept campioni. Jurgen Klopp continuă să fie nemulțumit de greșelile comise de elevii săi în defensivă, dar se va putea baza, pentru prima oară în această ediție a Bundesliga,  pe campionul mondial Mats Hummels, revenit după o accidentare. Totuși, nume de marcă vor lipsi de la Borussia, ca Reus, Mkhitaryan și Nuri Sahin.

  • Partida are loc sâmbătă, de la ora 16:30, în direct pe Eurosport 2

OM și Saint Etienne, duelul celor mai titrate formații din Hexagon

Un duel clasic al fotbalului francez are loc în acest weekend, la Marsillia. Formațiile care au cucerit cele mai multe titluri în Franța, dau piept pe Velodrome, în cadrul etapei a 8-a a campionatului. Olympique Marseille este într-o formă deosebită de la instalarea noului antrenor, argentinianul Marcelo Bielsa. Cu 5 victorii consecutive, OM ocupă fotoliul de lider, și încearcă să creeze o diferență de puncte cât mai mare față de marea favorită, Paris Saint-Germain. Ei se confruntă cu AS Saint Etienne, ocupanta locului 3 în Ligue 1, la 2 puncte în spatele adversarei de sâmbătă. Cele două caută să-și revitalizeze rivalitatea care domina Franța la începutul anilor 1970. Saint Etienne rămâne gruparea franceză cu cele mai multe titluri în Ligue 1, ultimul din cele 10 trofee fiind cucerit în 1981.

  • Atacantul lui Marseille, Andre Gignac, este golgheterul campionatului francez, cu 8 goluri în 7 etape
  • Meciul va fi difuzat în direct duminică, la ora 22:00, pe Digisport 2

Articol publicat de Cristian Filip Bălan

Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de Pro TV
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de Pro TV
FOTO Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul
FOTO Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele