SPECIAL | Sânge proaspăt fotbalul are! Cine sunt cei mai buni tineri jucători din campionatele puternice ale Europei

Redactor:
Andru Nenciu
SPECIAL | Sânge proaspăt fotbalul are! Cine sunt cei mai buni tineri jucători din campionatele puternice ale Europei
  • Publicat:
  • Actualizat:

Campionatele puternice din Europa se pot lăuda cu jucători de perspectivă în componența lor. AS Monaco, AC Milan, Real Madrid, Tottenham Hotspur și Borussia Dortmund sunt echipele care au fotbaliști promițători, determinați să scrie istorie în tricoul cluburilor pentru care evoluează.

  •  Numele lui Kylian Mbappe face deja înconjurul Europei, iar evoluțiile sale din ultima perioadă sunt susținute de forma bună prin care trece atacantul monegascilor.
  • Gianluigi Donnarumma este goalkeeper-ul pe care mulți specialiști îl consideră urmașul lui Buffon la echipa națională a Italiei. La doar 18 ani, tânărul portar nu mai poate fi scos din poarta celor de la AC Milan.
  • Marco Asensio provine din unul dintre cele mai puternice cluburi din Europa, Real Madrid, iar lupta pentru titularizare este una acerbă, ținând cont că adversarii săi sunt Karim Benzema, Cristiano Ronaldo sau Gareth Bale. Cu toate acestea, spaniolul este una dintre primele soluții de rezervă ale lui Zinedine Zidane, iar forma sa este într-o continuă creștere.
  • Dele Alii este poate cel mai de perspectivă tânăr din campionatul englez. În ultimii trei ani, Alii a fost desemnat cel mai bun tânăr din Premier League, iar performanțele sale vorbesc pentru el.
  • Ousmane Dembele este un alt produs al fotbalului francez. Spre deosebire de Mbappe, care a decis să rămână în campionatul din Franța, Dembele a luat drumul fotbalului internațional și s-a așezat la Borussia Dortmund, unde este văzut drept unul dintre cei mai buni jucători ai echipei germane.

Franța – Kylian Mbappe (18 ani)

Mbappe este considerat unul dintre cei mai în formă atacanți din fotbalul european. În acest sezon, francezul a evoluat în 25 de etape în Ligue 1, reușind să înscrie 14 goluri și să ofere opt pase decisive. Jucătorul în vârstă de 18 ani a avut un rol decisiv în calificarea clubului său în „careul de ași” din Liga Campionilor, marcând trei goluri în dubla manșă cu Borussia Dortmund.

Mbappe se află la al doilea sezon în tricoul primei echipe a lui AS Monaco, cu care mai are contract încă șase sezoane, iar șefii din Principat urmăresc prelungirea înțelegerii. Formații de top din Europa  și-au manifestat interesul pentru atacantul francez în vârstă de 18 ani, printre care Barcelona, Real Madrid și Paris Saint-Germain. Potrivit site-ului transfermarket.com, cota de piață a lui Mbappe este de 10 milioane de euro, însă oficialii clubului monegast au anunțat că acesta nu va părăsi clubul pentru mai puțin de 50 milioane de euro.

Italia – Gianluigi Donnarumma (18 ani)

În vârstă de 18 ani, goalkeeper-ul clubul AC Milan, Gianluigi Donnarumma este considerat cel mai promițător tânăr din campionatul italian. Crescut la clubul de juniori al formației Napoli, tânărul fotbalist a semnat cu AC Milan la vârsta de doar 14 ani. În februarie 2015,  cu trei zile înainte să împlinească 16 ani, Donnarumma a fost convocat la prima echipă a clubului și a debutat pe 30 iunie 2015, într-un meci din Campionatul Internațional al Cupelor, împotriva clubului Real Madrid.

În Seria A, sportivul a debutat pe 25 octombrie 2015, împotriva formației Sassuolo, la vârsta de 16 ani și 242 de zile, fiind al doilea cel mai tânăr portar din istoria fotbalului italian.

În sezonul actual, goalkeeper-ul, care este considerat urmașul lui Buffon la echipa națională a Italiei,  a adunat 3.270 de minute pe teren, în toate competițiile, în tricoul milanezilor. Potrivit unor zvonuri din presa italiană, tânărul portar este monitorizat de cluburi mari din Europa, precum Manchester United, Real Madrid și Juventus.

Pe de altă parte, se pare că AC Milan i-a propus jucătorului extinderea contractului până în 2022, pentru 3,2 milioane de euro pe an. Sportivul este evaluat la 20 de milioane de euro, conform site-ului transfermarket.com

Spania – Marco Asensio (21 ani)

Marco Asensio și-a început cariera de fotbalist în regiunea natală, Palma de Mallorca, la vârsta de 10 ani. În noiembrie 2014 a ajuns la o înțelegere cu Real Madrid, pe o perioadă de șase ani, urmând ca din startul sezonului 2015/2016 să se alăture formației „galactice”.

În august 2015, după ce a efectuat stagiunea de pregătire cu Real, Asensio a fost împrumutat pe o perioadă de un an la clubul RCD Espanyol din La Liga. La revenirea la Madrid, spaniolul a debutat cu gol  pentru gruparea antrenată de Zidane în victoria, scor 3-2, obținută în Super Cupa Uefa, împotriva echipei Sevillei. De asemenea, 12 zile mai târziu, a debutat și în campionatul  spaniol, marcând cel de-a doilea gol al său pentru madrileni în succesul, scor 3-0, reușit în fața echipei Real Sociedad.

În actualul sezon din La Liga, Marco Asensio (21 ani) a adunat 3 goluri și un assist pentru gruparea „blanco” în cele 19 apariții. Mijlocașul a încântat și în Liga Campionilor, reușind două goluri și o pasă de gol în cele 5 partide ale sale în competiția europeană. După prestația din ultima vreme, presa din Spania a lansat informații potrivit cărora Liverpool ar fi propus o ofertă de 50 de milioane de euro pentru Asensio.

Marco Asensio are contract până în 2022 cu Real Madrid și este evaluat la 15 milioane de euro, potrivit site-ului transfermarket.com.

Anglia – Dele Alli (21 ani)

Tottenham Hotspur a tras jackpotul cel mare în urma achiziționării tânărului englez Dele Alli. Sportivul, care a împlinit recent 21 de ani, și-a început cariera de fotbalist la vârsta de 11 ani, la formația Milton Keynes Dons. Alli a semnat cu Tottenham, în februarie 2015, o înțelegere valabilă pe 5 ani și jumătate, însă a continuat la echipa din regiunea natală până la finalul sezonului, contribuind la promovarea acesteia în Championship.

În vara anului 2015, mijlocașul a fost declarat Cel mai bun tânăr jucător al anului în Premier League, disctincție pe care a primit-o și în 2016 și anul acesta.

Considerat unul dintre jucătorii de bază la echipa de club, mijlocașul este și în cărțile selecționerului Angliei. Alli a debutat cu gol la echipa mare a naționalei, într-un meci amical cu Franța din noiembrie 2015, înscriind chiar în poarta colegului său de la echipa de club, Hugo Lloris. Englezul a fost convocat de 17 ori la echipa națională și a marcat două goluri.

În actualul sezon, Dele Alli a adunat 45 de apariții, în care a marcat 20 de goluri și a oferit 11 assist-uri pentru Tottenham. Potrivit site-ului transfermarket.com, prețul mijlocașului se ridică la 40 de milioane de euro.

Germania – Ousmane Dembele  (19 ani)

Ousmane Dembele este cel mai în formă tânăr jucător din campionatul Germaniei. Transferat la Borussia Dortmund în iulie 2016 de la echipa unde a crescut ca fotbalist, Rennes, Dembele și-a câștigat poziția de titular în echipa antrenată de Thomas Tuchel grație demonstrațiilor de talent și forță.  

Dembele a semnat un contract valabil pe cinci ani cu Dortmund, după ce formația germană a petrecut peste 18 luni urmărind progresul său. Jucătorul și-a dat cuvântul în fața oficialilor clubului  că se va trasfera când se va decide să plece de la Rennes, deși a fost dorit și de Real Madrid și Manchester United.

În fapt,  Mourinho și-a manifestat în continuare interesul pentru mijlocașul în vârstă de 19 ani. Presa din Anglia a informat că Manchester United este dispusă să plătească 50 de milioane de euro pentru transferul lui Dembele pe Old Trafford.

Tânărul francez a debutat pe 14 august în Bundesliga, într-un meci împotriva rivalilor de la Bayern din Supercupa Germaniei. În actualul sezon, mijlocașul francez a adunat 44 de apariții și a fost implicat direct în 29 de goluri, marcând 9 și oferind 20 de pase de gol. Potrivit site-ului transfermarket.com, Ousmane Dembele este evaluat la 28 de milioane de euro. 


Articol scris de Emma Bârsan 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de ani. Cine (și CE) era Simona, de fapt
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de…
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina Europei”
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina…
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un…
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic:
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde şi de pacient"
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din…
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
×