Situaţia dramatică în care a ajuns fostul fotbalist al CFR-ului! La doar 28 de ani nu-şi mai simte picioarele, se deplasează în cârje şi s-a lăsat de fotbal: accidentul care i-a marcat cariera

25 mai 2019 14197 afişări Campionate Externe
Situaţia dramatică în care a ajuns fostul fotbalist al CFR-ului! La doar 28 de ani nu-şi mai simte picioarele, se deplasează în cârje şi s-a lăsat de fotbal: accidentul care i-a marcat cariera

Pelayo Novo (28 de ani), fostul mijlocaş al CFR-ului, s-a rănit după ce a căzut de la etajul trei al hotelului ABBA, în martie 2018, acolo unde Albacete, echipa sa, era cazată pentru partida cu Huesca. A urmat o intervenţie chirurgicală care a durat peste şase ore, iar vestea bună a fost că Pelayo a scăpat cu viaţă.

"Când am ajuns în spitalul din Zaragoza nu prea înţelegeam ce se întâmplă cu mine. Nu aveam prea multe informaţii, dar uneori e mai bine să nu ştii tot. Mai târziu am ajuns la clinica din Toledo, iar aici am înţeles că nu mai pot juca fotbal la cel mai înalt nivel. E greu să accept acest lucru, dar viaţa merge înainte. Retragerea mi-a produs multă nostalgie, dar rămân cu momentele fericite pe care le-am trăit", declara Pelayo, imediat după operaţie. 

Totuşi, fostul jucător al CFR-ului nu va mai putea juca fotbal niciodată, din cauza acelui accident. Acum, fotbalistul spaniol merge în cârje, întrucât nu-şi mai simte picioarele, dar susţine că de la zi la zi starea sa de spirit e tot mai bună şi că merge fericit mai departe în viaţă.

  • 2 luni a jucat Pelayo la CFR, între iulie-august 2017

În prezent, Pelayo îşi continuă recuperarea la Oviedo şi, în paralel, îi antrenează pe copiii cu dizabilităţi. Fostul fotbalist declară că este foarte fericit: „Pentru mine e terapie ce fac. În acest moment trebuie să am răbdare, urmez un curs în administraţie şi finanţe. Nu ştiu dacă voi mai continua cu fotbalul. Viaţa e schimbătoare”.

Pelayo se recuperează cu multă răbdare şi speră că într-o bună zi nu va mai avea nevoie de cârje pentru a se deplasa: “Dacă m-aş fi lovit la coloană puţin mai sus, aş fi pierdut şi mai multe membre. Merg cu bicicleta, fac exerciţii pentru a-mi întări părţile corpului care nu au fost afectate, merg la piscină, joc tenis într-u cărucior şi mă duc la plajă cu placa de surf”, a mai adăugat Pelayo, într-un interviu acordat Movistar+

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.