Show total pe Olimpico!** Juve a zdrobit-o pe Roma!

Show total pe Olimpico!** Juve a zdrobit-o pe Roma!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Partida de pe Olimpico a debutat așa cum era de așteptat, având în vedere numeroasele absențe din lotul Romei: cu Juve în jumătatea adversă.

Elevii lui Ranieri au fost mai incisivi, dar nu au reușit să se apropie periculos de poarta lui Doni. Ușor-ușor, gazdele au echilibrat partida și chiar au ratat cea mai mare ocazie a primei părți, prin Vucinic.

La o fază în care Riise l-a ridiculizat pe Grygera, cel mai slab jucător al torinezilor, acesta a pasat excelent, în careu, pentru muntenegrean. Buffon era bătut, dar Chiellini s-a lungit ireal și a reușit să-i sufle atacantului mingea pe care scria 1-0.

În minutul 34, la o fază care nu anunța nimic, Iaquinta a demonstrat că Ranieri nu s-a înșelat când l-a preferat pe el în locul lui Trezeguet. Vârful italian a adus liniștea pe Olimpico, după ce a primit o pasă filtrantă de la noua vedetă a Bătrânei Doamne, Giovinco. Chiar dacă se afla în unghi, atacantul a tras din prima, fără nicio șansă pentru Doni.

Finalul primei reprize a găsit-o pe Juve în defensivă, respingând cu mult calm și inteligență atacurile browniene ale lui Baptista & co.

O repriză secundă absolut superbă pe Olimpico. Roma a ieșit mult mai montată de la cabine și s-a năpustit spre poarta lui Buffon.

Efectele au fost imediate: în minutul 48, la un corner de pe partea stângă, executat de Menez la colțul scurt, Mexes lasă balonul foarte bine pentru Loria. Fundașul, venit din spate reia, simplu, în plasa porții adverse.

Ceea ce trebuia să fie începutul revirimentului pentru gazde a reprezentat, în fapt, începutul sfârșitului. Fanii giallorossi au asistat neputincioși la show-ul Bătrânei Doamne, care a mărșăluit ca un tanc peste corpul inert al Romei.

Spalletti simțea că trebuie să schimbe ceva în jocul echipei sale, dar privea spre banca de rezerve și vedea că nu are soluții. În cele din urmă a mutat: i-a introdus pe Montella și D’alessandro, care au mai dezmorțit jocul lipsit de idei al gazdelor.

Era prea târziu, însă. Juve se distanțase pe tabelă, după acțiuni superbe, la capătul cărora Iaquinta, Mellberg și Nedved au înfipt trei pumnale în inima Romei.

La superbul meci de pe Olimpico a luat parte și un român. A.Stoian a fost introdus în ultimul minut de prelungiri de către tehnicianul gazdelor, în locul lui Vucinic.

Juve continuă să viseze la titlu, în timp ce Roma își vede visul de a evolua în Liga Campionilor tot mai departe.

Iată formațiile pe care Spaletti și Ranieri le vor trimite în teren:

ROMA: Doni – Panucci, Mexes, Loria, Riise – Filipe, Brighi, Tonetto, Baptista, Menez – Vucinic
Rezerve: Arthur, Malomo, Brosco, Crescenzi, D’alessandro, Stoian, Montella

JUVENTUS: Buffon – Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro – Salihamidzic, Tiago, Poulsen, Giovinco – Iaquinta, Del Piero
Rezerve: Chimenti, Zebina, Ariaudo, Knezevic, Marchionni, Nedved, Trezeguet

 

VEZI AICI COMENTARIUL LIVE-TEXT AL PARTIDEI DE PE OLIMPICO

min 90+2 Final meci! Juve se impune de o manieră categorică pe Olimpico

min 90+1 Vucinic e înlocuit de românul Stoian.

min 88 D’alessandro îi încearcă vigilența lui Buffon cu un șut din unghi, de la marginea careului mare. Portarul respinge în corner.

min 84 În locul lui Menez, Spalletti îl introduce pe D’alessandro.

min 83 Roma punctează măcar la impresia artistică. Vucinic reia din foarfecă, spectaculos, o centrare din corner, dar goalkeeper-ul advers este la post.

min 82 Buffon are o intervenție foarte bună la un șut deviat pe care scria gol.

min 80 Show total creat de alb-negri! Marchionni îl întoarce pe toate părțile pe Panucci, dar centrarea sa este respinsă în ultimul moment de apărarea Romei.

min 78 Menez este sancționat de arbitru cu galben

min 75 GOOOOL Juve! Roma este la pământ! Defensiva gazdelor respinge un balon, până la noul intrat Nedved, care prinde un voleu colosal din marginea careului. Umilința este totală!

min 74 Giovinco îi lasă locul lui Marchionni.

min 73 Roma încearcă să revină în meci, dar nu mai există acea determinare din debutul reprizei secunde. Totuși, Baptista prinde un șut înșelător de la 25 de metri.

min 69 Schimare la oaspeți: Iese Tiago, intră Nedved.

min 68 Riise vede cartonaș galben.

min 67 GOOOOL Juve! Bătrâna Doamnă închide meciul. La un corner de pe partea dreaptă, Mellberg apare inopinat în careu și reia absolut superb la colțul lung, cu capul.

min 64 Spalletti forțează: Îl scoate pe Loria și îl aruncă în foc pe Montella.

min 62 Cea mai mare ocazie a meciului. Juve iese excelent pe contraatac, avându-l pe Del Piero la timonă. Vârful avansează 45 de metri, apoi îl găsește perfect pe Iaquinta. Acesta din urmă ratează preluarea și îi trimite pe culoar aceluiași Del Piero. Șutul lui Pinturicchio e respins de pe linia porții de Riise.

min 61 Mexes e la un pas să egaleze, dar Molinaro se interpune pe traiectoria balonului și acordă corner.

min 58 Oaspeții se dezlănțuie. Fază superbă purtată pe traseul Poulsen – Del Piero – Giovinco. Tânăra speranță a lui Juve preferă să continue acțiunea de unul singur, deși avea varianta să paseze în stânga, spre căpitan. Balonul e respins de un fundaș advers.

min 54 GOOOL Juve! După o perioadă în care meciul a trenat, Juve punctează pe contraatac. Salihamidzic trimite o centrare în careu, de pe partea dreaptă, însă Riise este pe traiectoria mingii. Balonul ia o traiectorie ciudată și ajunge la oportunistul Iaquinta, care reia cu capul din 6 metri, de lângă Mexes.

min 48 GOOOOL Roma. La un corner de pe partea stângă, executat de Menez la colțul scurt, Mexes lasă balonul foarte bine pentru Loria. Fundașul, venit din spate reia, simplu, în plasa porții lui Buffon.

min 47 Gazdele par mult mai motivate și se cantonează încă din debutul părții secunde în jumătatea adversă. Două cornere succesive la poarta lui Buffon.

min 46 Start în mitanul secund al derby-ului de pe Olimpico. Nicio schimbare în cele două echipe.

min 45+2 Final de primă repriză. Roma – Juventus 0-1.

min 45 De la margine se arată două minute de prelungire.

min 44 `Pinturicchio` e lansat în adâncime, preia foarte bine și trage, dar mingea e respinsă de Mexes.

min 43 Ranieri a sunat adunarea. Oaspeții s-au retras în propria jumătate și așteaptă să puncteze decisiv pe contraatac. Roma nu reușește să găseasă culoarele spre poarta lui Buffon.

min 40 Mexes primește cartonaș galben după un fault din spate asupra căpitanului Bătrânei Doamne.

min 38 Roma își revine din pumni. Vucinic este găsit la marginea careului de 16 metri. Atacantul Romei apucă să tragă, chiar dacă Chiellini are o intervenție la sacrificiu. Arbitrul întâlnirii consideră că intervenția fundașului lui Juve a vizat mingea și acordă corner.

min 34 GOOOOL Juventus! La o fază care nu anunța nimic, Iaquinta demonstrează că Ranieri nu s-a înșelat când l-a preferat pe el în locul lui Trezeguet. Vârful italian aduce liniștea pe Olimpico, după o primă jumătate de oră în care partida a fost deosebit de echilibrată. Giovinco l-a găsit pe Iaquinta cu o pasă superbă, printre, la marginea careului. Chiar dacă se afla în unghi, atacantul a tras din prima, fără șanse pentru Doni.

min 32 Del Piero ia o acțiune pe cont propriu, dar după ce driblează doi adversari își dă seama că nu are cum să continue acțiunea de unul singur. Scoate în lateral pentru Poulsen și faza se răcește.

min 30 Tiago este avertizat, după un duel cu Julio Baptista.

min 30 Juventus iese foarte repede din defensivă și pleacă pe contraatac. Din păcate pentru suporterii torinezi, Salihamizic nu găsește nici de această dată soluția optimă, centrarea sa fiind mult prea lungă.

min 28 Vucinic le dă mari emoții fanilor de pe Olimpico. Vârful Romei pare să se fi accidentat serios, după un duel la mijlocul terenului.

min 27 Loria trăiește periculos. La un corner al oaspeților, fundașul îl ia pur și simplu în brațe pe Mellberg. Arbitrul nu dictează absolut nimic.

min 26 Cartonaș galben pentru Loria. Giovingo reușise o trecere de efect pe lângă fotbalistul lui Spaletti, dar acesta din urmă are o intervenție rudimentară.

min 24 Pe partea lui Grygera e o pâine de mâncat. Roma a sesizat lucrul acesta și își poartă acțiunile cu precădere pe acea bandă. Menez primește un balon la marginea careului, trece de ceh, dar preferă să simuleze.

min 20 Baptista e lansat pe dreapta, are prim planul în duelul cu Molinaro, dar goalkeeper-ul oaspeților iese la marginea careului și respinge în ultimul moment.

min 17 Ratare monumentală pentru Roma. Riise profită de indecizia lui Grygera și pătrunde pe partea stângă. Pătrunde în careu și centrează în fața porții pentru Vucinic. Buffon era bătut, dar Chiellini intervine miraculos din fața muntenegreanului.

min 14 Ocazie mare de gol pentru oaspeți. Salihadmizic e lansat de Giovingo și scapă singur spre poarta adversă. Mijlocașul este în unghi, dar reușește să pătrundă în cele din urmă în careu. Nu este decis dacă să tragă sau să aștepte un coechipier mai bine demarcat. În cele din urmă, nehotărârea sa e taxată: un fundaș roman se repliază și îi suflă mingea.

min 11 Grygera are o intervenție foarte bună asupra lui Menez, la o fază care se anunța periculoasă pentru poarta lui Buffon.

min 10 După un început mai bun al Bătrânei Doamne, trupa lui Spalletti preia inițiativa. Totuși, apărarea lui Juve este pentru moment foarte exactă, respingând orice tentativă de atac advers.

min 7 Roma replică printr-o acțiune purtată în viteză de Vucinic. Mellberg intervine și acordă corner.

min 5 Lovitură liberă periculoasă pentru Juventus, de la 30 de metri, lateral dreapta. Execută Del Piero, dar balonul trece peste toată defensiva romană.

min 3 Mexes se poziționează foarte bine și îl stopează pe Iaquinta care plecase periculos spre poarta lui Doni.

min 2 Riise are o primă incursiune, ineficientă însă.

min 1 Start în partida de pe Olimpico

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…