Sevilla – Benfica e finala Europa League din acest an. Valencia, eliminată din competiție în minutul 94. Juventus – Benfica 0-0, Valencia – FC Sevilla 3-1

Sevilla - Benfica e finala Europa League din acest an. Valencia, eliminată din competiție în minutul 94. Juventus - Benfica 0-0, Valencia - FC Sevilla 3-1
  • Publicat:
  • Actualizat:

Juventus are ca obiectiv calificarea în finala Europa League, care va avea loc chiar pe propriul teren. Pentru a reuși acest lucru, echipa lui Conte trebuie să remonteze handicapul din turul semifinalei cu Benfica, pe care portughezii au câștigat-o cu 2-1. În cealaltă semifinală, Sevilla pornește cu avantaj de 2-0 în fața Valenciei

FINAL / Juventus – Benfica 0-0 (1-2 în tur)

JUVENTUS: Buffon – Caceres, Bonucci (Giovinco 73), Chiellini – Lichtsteiner, Vidal (Marchisio 79), Pirlo, Pogba, Asamoah – Tevez, Llorente (Osvaldo 79)
BENFICA: Oblak – Maxi, Luisao, Garay, Siqueira – Amorim, Gaitan (Salvio 77), Enzo Perez – MarkoviÇ (Sulejmani 86), Rodrigo (Andre Almeida 69), Lima

FINAL  / Valencia – FC Sevilla 3-1 (Feghouli 14, Jonas 26, Mathieu 69 / Mbia 90+4, 0-2 în tur)

VALENCIA: Alves – Joao, R. Costa, Mathieu, Bernat – D. Parejo (Javi Fuego 78), Keita – Feghouli, Vargas, Piatti (Cartabia 61) – Jonas (Barragan 84)
FC SEVILLA: Bastos – Coke, Pareja, Fazio, Navarro (Moreno 72) – Carrico, Mbia – Vitolo, Rakitic, Reyes (Marin 82) – Bacca (Gameiro 66)


00:00 Miezul nopții aduce și finalul partidei de pe „Juventus Stadium”. Juve n-a reușit să marcheze, iar Benfica – Sevilla va fi finala Europa League din acest an!


23:55 INCREDIBILĂ‚ RĂ‚STURNARE DE SITUAȚIE! Sevilla marchează prin Mbia în minutul 94, iar andaluzii merg în finală!


23:51 Spiritele se încing pe „Juventus Stadium”, iar Markovic și Vucinic sunt eliminați de pe banca de rezerve pentru o ciocnire violentă la mijlocul terenului!


23:44 Osvaldo marchează în sfârșit pentru Juve, dar golul e anulat pentru ofsaid!


23:31 SEN-ZA-ȚIO-NAL! Valencia face 3-0 prin Mathieu (69) și e în finală! „Liliecii” trebuie să nu primească gol în ultimele 20 de minute!


23:29 În doar patru minute, Enzo Perez vede două galbene și e eliminat! Se anunță 25 de minute nebune pe „Juventus Stadium”


23:18 Plouă extrem de puternic la Torino, iar minutele trec fără ca Juve să își creeze șanse importante, probabil și din cauza terenului îmbibat cu apă.


22:32 GOOOOOOOOOL VALENCIA!! Spectacol pe „Mestalla”. Motto-ul „Si, se puede” a fost însușit perfect de „lilieci”, care au 2-0, după golul lui Jonas. În acest moment, meciul ar merge în prelungiri!


22:15 GOOOOOOOOL VALENCIA! În sferturi, „liliecii” au întors de la 3-0 „dubla” cu Basel și s-au calificat în semifinale. Acum, Valencia are deja 1-0 cu Sevilla, după ce Feghouli a marcat în minutul 14. Încă un gol și meciul ar merge în prelungiri!


22:04 Suporterii lui Juventus au pregătit din nou o coregrafie specială pentru meciul din această seară.


22:00 Valencia nu a mai câștigat de cinci meciuri împotriva unei echipe spaniole în cupele europene. Rup „liliecii” blestemul azi?


21:41 Suporterii Valenciei cred într-o minune și au așteptat în număr mare autocarul care i-a transportat pe jucători pe „Mestalla” înainte de startul partidei.


21:33 Nu există surprize majore în echipele de start ale lui Juventus, Benfica, Valencia, sau Sevilla. E clar că miza e mare, calificarea în finala unei cupe europene, iar „11”-le de start al celor patru echipe e cel tip, cu excepția absențelor motivate de accidentări sau suspendări.


Juventus este obligată să înscrie în a doua manșă a semifinalelor Europa League pentru a putea spera la un loc în finala ce se va juca pe 14 mai pe propriul stadion. În cealaltă semifinală, Valencia va trebui să pună în scenă o altă revenire extraordinară în returul de pe Mestalla, dacă vor să își asigure prezența în finala Europa League

  • Juventus  – Benfica este transmis în direct pe Digi Sport și Dolce Sport (joi de la ora 22:05)
  • Valencia – Sevilla este transmis în direct pe Digi Sport 2 și Dolce Sport 2 (joi de la ora 22:05)

Jorge Jesus: Va fi un meci interesant în Torino!” (rezultat tur: Benfica – Juventus 2-1)

Deja campioană în Portugalia, Benfica va intra în returul împotriva lui Juventus cu un avantaj minim, după victoria cu 2-1. Lusitanii au o singură înfrângere în ultimele 37 de partide din toate competițiile, însă avantajul ar putea fi de partea lui Juventus, care joacă acest meci pe propriul teren. „Bătrâna Doamnă” nu a pierdut pe Juventus Stadium din aprilie anul trecut, într-o înfrângere cu 2-0 în fața lui Bayern Munchen, din sferturile precedentei ediții de Liga Campionilor.

Cu toate că echipa sa pleacă cu prima șansă în acest meci, antrenorul Benficăi este îngrijorat de capacitatea elevilor săi de a marca un gol în deplasare, în meciurile importante: „Suntem capabili să înscriem în 99% dintre meciurile pe care le jucăm, însă a fost un meci în acest sezon în care am fost nevoiți să înscriem și nu am făcut-o. Asta s-a întâmplat în Grecia. Cu toate acestea, va fi un meci interesant în Torino!a declarat Jorge Jesus, ce și-ar putea conduce joi seara echipa către a doua finală de Europa League în tot atâtea sezoane.

Jorge Jesus vorbea despre înfrângerea cu scorul de 1-0, suferită de lusitani în fața lui Olympiakos în grupele Ligii Campionilor. Rezultatul s-a dovedit crucial în eliminarea portughezilor din competiție și „retrogradarea” către Europa League. Juventus a urmat același parcurs ca și adversarii lor, fiind de asemenea eliminați din grupele Ligii Campionilor. În cealaltă semifinală, Valencia și Sevilla s-au aflat în Europa League de la începutul competiției.

Echipe probabile:

Juventus (3-5-2): Buffon – Bonnuci, Barzagli, Chiellini –  Lichtsteiner, Pirlo, Pogba, Marchisio, Asamoah  – Tevez, Llorente

Benfica (4-3-3): Artur – Maxi Pereira, Garay, Luisao, Siquiera – Sulejmani, Enzo Perez, Andre Gomes – Rodrigo, Cardozo, Markovic

Arturo Vidal ar putea lipsi pentru Juventus cu o accidentare la genunchi, în timp ce Ljubomir Fejsa, Silvio, Eduardo Salvio (braț) și Nicolas Gaitan (coapsă) sunt incerți pentru Benfic

Imposibilul devine din nou posibil? (rezultat tur: Sevilla – Valencia 2-0)

Lucrurile par rezolvate pentru Sevilla după victoria cu scorul de 2-0 din tur. Prin reușitele lui M”Bia și Bacca din prima repriză de pe Ramon Sanchez Pizjuan, andaluzii au prima șansă de a ajunge în finala UEFA Europa League. Cu toate acestea, Sevilla va avea un meci extrem de dificil pe Mestalla, acolo unde Juan Antonio Pizzi, antrenorul Valenciei, este încrezător în șansele echipei sale, după ce în sferturile de finală au răsturnat un deficit de 3 goluri în fața lui Basel.

„Avem nevoie de calm și răbdare, chiar dacă vom înscrie din primele minute. În mod normal nu aș stabili o țintă, dar dacă vom înscrie un gol rapid, este posibil să ne calificăm. Trebuie să fim pregătiți să înscriem patru goluri, iar dacă Sevilla va înscrie două goluri, trebuie să fim în stare să marcăm cinci goluri. Totul depinde de cum va decurge jocul, a declarat Pizzi într-o conferință de presă dinaintea returului de pe Mestalla.

Ambele cluburi au avut succes în ediții recente ale competiției. Valencia a cucerit Cupa UEFA sub Rafael Benitez în 2004, în timp ce Sevilla a câștigat trofeul doi ani la rând, în sezonul 2005, respectiv 2006.

Echipe probabile:

Valencia (4-2-3-1): Guaita  – Pereira, Javi Fuego, Mathieu, Bernat  – Parejo, Keita – Feghouli, Vargas, Fede – Jonas

Sevilla (4-2-3-1): Beto / Diogo, Fazio, Pareja, Navarro  – Carrico, M”Bia – Vitolo, Rakitic, Reyes – Bacca;

La Valencia, Diego Alves și Philippe Senderos (ambii biceps femural) sunt incerți, în timp ce Victor Ruiz (coapsă) va rata sigur meciul. Echipa oaspete este fără Sebastian Cristoforo (genunchi) și Denis Cerișev (picior), în timp ce fundașul Daniel Carrico este incert cu o problemă la gleznă. 


Articol scris de Emanuel IVAN

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…